Mágia használat eszközök nélkül?
Mágiát tudatosan még nem használtam.
A kérdésem azért tettem fel így mert akadálynak érzem az eszközök használatát de csak azért mert nem ismerem az összefüggést,például a hold állása,a tömjén milyensége,az olaj fajtája és az elérni kívánt hatás között.
Így hogy nincs meg a logikai összefüggés,nehéz számomra hogy bízzak a sikerben.
A tudattalan fel nem ismert lehetőségeiben azonban maximálisan tudok bízni.
A szimbólumokat nem beágyazod. Azok igazából kulcsok, amik bizonyos reakciókat váltanak ki a tudattalanodból. Csak akkor "ágyazol be" szimbólumot, amikor új szimbólumot akarsz használni, aminek a fogalomértéke, jelentése nincs jelen a tudattalanodban.
A rituálé megtervezésében szabad kezed van. Ha recepteket követsz, lekorlátozod a lehetőségeidet. Követhetsz jó recepteket, csak legyél hajlandó személyre igazítani őket, ha úgy pontosabban eléred velük a célod. A rituáléban igazából csak egy dolog van, amit nem igazán lehet megkerülni, és az a sorrend. Az egymást követő elemeknek logikusan kell felépíteniük a végcélt. A többi elem változik, van sok ami elhagyható(bár vannak, amiket jobb nem elhagyni).
Az időzízésnek van jelentősége, ha te jelentőséget tulajdonítasz neki. Az időpont, napszak, évszak is lehet szimbólum, ezért ha ez pontosabban kifejezi a szándékodat, akkor érdemes a rituáléba beépíteni.
Vannak módszerek, ahol az időpont fontos. Megint csak a qigonggal példálozva, az életerő intenzitása egyes testrészekben változik a napszaknak megfelelően. Egészségmegőrző meditációk, és gyakorlatok során ezt figyelembe kell venni, mert ott a lehető legnagyobb hatásfokra törekszel.
Értem. Hát nem tudom mit mondjak. Én nem vagyok az eszközök híve, így nem is ismerem ezeket a hatásokat vagyis nagyon keveset, nem keresem, nem olvasom őket.
Igen, végülis az önszuggesztió, tudalatti programozása, az eszköz nélküli mágia. Erre gondolsz akkor igazából?
Az eszközökre,mint kézzel fogható tárgyakra gondoltam első sorban. A belső munka eszközeit,a szavakat vagy a vizuaizációt,nem soroltam be eszköznek,elnézést a pontatlanság miatt. Lersze a tárgyi eszközökkel végzett munka is érdekel.
Ha lépésekre akarnánk osztani a gyakorlatot,hogyan volna érdemes felépíteni?
Mondjuk:
- a cél meghatározása
- az akaratot kifejező szimbólumok megválasztása
- az akarat beteljesülésének szimbólumókkal történő modellezése,vizualizálása
???
Igen Grimfox, egyetértek az utolsó hozzászólásoddal, csak előbb még puhatolóztam, hogy hogyan is érti a kérdező, mert ritka(jó) kérdést tett fel!
Szóval, hogy megerősítsem a lényég kb. az, hogy ha tudod, hogy valami úgy lesz/van, akkor úgy lesz/van és kb pont. Nincs tovább! És legfőbb dolog ami ezt akadályozza, az önmagad, a berögződések, programok, blokkok, félelmek. Ez kb egy tiszta "szint", ha nevezhetjük annak. Úgyhogy leginkább önmagunkat kell fejleszteni, blokkokat oldani, stb, hogy sikeresen működjön, mert ha azt gondolod, hogy neked ez nem megy, te ezt nem tudod megcsinálni, te ezt nem hiszed, akkor nem fog menni. Szóval az önmagunkon végzett munka a legnagyobb mágia, szó szoros és átvitt értelben is.
Vannak érdekes, hihetetlen, kipróbált dolgok ilyen téren.
A konkrétan feltett kérdésedre nem tudok válaszolni, Grimfox majd biztosan tud.
Tudd, hogy úgy lesz ahogy akarod és úgy lesz! :) Ha nem megy dolgozz magadon, kezd valami kő egyszerű dologgal a gyakorlást és nagyon mélyen, őszintén figyeld magadat.
Az eszközök azoknak valók, akiknek nincs képességük.
Ezért fura nekem, amikor "mágusok" mindenféle rituálékat írnak le, mintsem leülnének meditálni és teremtenének energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!