Miért "köpött" le? Mit jelent?
Figyelt kérdés
A barátom anyukája tegnap mondta nekem hogy de szép vagy (nem ironukisan) és leköpött persze nem rendesen nyállal hanem úgy csinált mintha köpne
Ez jelenthet valamit vagy csak egy szokás?
2021. júl. 8. 12:05
1/5 anonim válasza:
Ezt március 5-én is feltetted, akkor sem volt vicces !!!!!
2/5 anonim válasza:
Mi lenne ha megkérdeznéd anyudat?
3/5 anonim válasza:
Ez valami ezeréves babona lehet, hogy ha dicsér, azzal felhívja a gonosz lelkek vagy egyéb ilyen baromság figyelmét rád, és ártani fognak neked, ezért meg kell köpködni őket.
5/5 Metionin válasza:
Ilyet nekem is csináltak amikor kicsi voltam. Anyámmal sétáltunk és egy néni megállította anyukámat, hogy jaj de szép ez a gyerek és aztán köpött. Elvileg a köpés szerencsét hoz, megvéd a rontástól, ezért kell köpni akkor is ha átmész a létra alatt pl. ez ilyen babona, hogy ha dicsérnek valakit, utána köpnek, nehogy valaki rontást tegyen rád amiért szép vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!