Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mágia vs Technológia? Egy...

Mágia vs Technológia? Egy háborúban melyiket választanátok és miért?

Figyelt kérdés
Pl. tűzlabdák hajítása az ellenségre, meg fagyasztás, ellenséges egységek áthelyezése vagy rakéták, lőfegyverek, drónok?

2021. júl. 8. 01:49
A kérdező szavazást indított:
Mágia
Technológia
36 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

Látom sok volt a gomba.

Ha létezik mágia, akkor a technológia azt is kihasználja. Ez nem jutott eszedbe?

2021. júl. 8. 02:08
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Ez olyan, hogy a mágia egy elképzelt dolog, nem létezik. Ha ezzel akarod szembeállítani a technológiát, akkor nyilván nem a mai technológiára kellene gondolni, hanem valami jövőbeli szuperfejlett technológiára. A baj annyi, hogy jelenleg egyiknek sincs köze a tudományokhoz, hiszen egy elképzelt fegyvernemet hasonlítunk egy másik elképzelt fegyvernemhez, tehát a kérdés nem igazán van jó kategóriában.
2021. júl. 8. 04:04
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Egy szg-es játékháborúban a mágiát😄 Valódi háborúban természetesen a technológiát, mert az létezik is.
2021. júl. 8. 08:10
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Ilyrt hogy jutt az eszedbe?xd
2021. júl. 8. 08:29
 5/9 anonim ***** válasza:
46%

Azt a részt kihagytad, hogyha lehetne használni rendesen a mágiát akkor melyiket. Mert így nyilván a tech...

(csak azért se az t nyomtam :) )

Amúgy a kettőt párhuzamosan lenne, igazán hatékony.

Hasonlóan a Star Warshoz, csak a jedik is fellenének buffolva cyber vérttel, könnyítve a mozgást. vagy a tech mellé buff mágiák alkalmazása. gyorsítás; erősítés; heal...

Nem tudom, de csak valami fantasy képpen tudom elképzelni.

nekem egy álom válna valóra ha filmben, könyvben, játékban megjelenne a mecha és a mágia ötvözete...

2021. júl. 8. 11:19
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
#5 shadowrun
2021. júl. 8. 15:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyértelműen mágia. Techoblógiának semmi esélye. Akármilaen szinten is van a technológia, mágiával megállítod a menetét. Pl a mostani technolgóa. Megállítom az elektronok áramlását és már is nem működik semmi se.

De elég lenne technológiét irányító egyénnek az elméjét megzavarni. Pl elvenni a látásukat, emlékezőképességüket, és már is nem csinálnak semmit. Vagy megzavarni őket, vagy bad trippet adni nekik, vagy arra manipulálni őket, hogy a saját társát támadja.

Aki a technokógiára szavaz, nem ismeri a mágiát. Pedig én ismerek olyan technológiát is, hogy csuhaj. Elmeolvasó, jövőt érzékelő, végtelen sebességgel dolgozó, rezgést felbontó technológiát is. De így is... a mágia egyszerűen mindenre képes amire a technológia, csak jobban.

2021. aug. 1. 16:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy.
2021. aug. 1. 17:15
 9/9 anonim ***** válasza:

8 köszi :@

7. a könyvekben, és a szerepjátékban gyakran előforduló jelenet, hogy mikor 2 mágus egymásnak feszül az elemi harcban megfeledkeznek pár dologról. s értkezik egy vessző vagy kés... (pl a magusba, poén volt a varázslót hátba késelni)

Nem mondom van igazság alapja mint fentebb említem, 2in1 a tuti, mert a techbe még a kala is beletartozik és abba nincs sok elektronika...

mondjuk a jelen hadierő, nem tom mit kezdnének a gólemekkel vagy a tűz elementálokkal és egy csapat (4) mágus ellen de ha már mágia akkor mehet a sci-fi tech is, s az már azért odacsap.

(de lehet, hogy egy magasszintű nekromata is elég)

Az biztos hogy a mágia használó, nem Isten, nem halhatatlan és nem sebezhetetlen, vagyis halandó s neki is vannak korlátjai.

A tech meg, nem tökéletes, meghibásodhat, de nem csak és kizárólag az elektronikát takarja.

2021. aug. 1. 23:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!