Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy úgy érzem van valaki körülöttem?

Figyelt kérdés

Előre szeretném leszögezni, hogy konkrétan nem hiszek a természetfeletti dolgokban. Hiszem, hogy léteznek dolgok amik még felfedezetlenek a tudomány számára, de próbálok mindig ésszerű magyarázatot találni mindenre, viszont ezt nem tudom hova tenni.

Az első esetnél kb 7-8 éves lehettem. Bátyámmal ültem a számítógépnél (az ajtónak pont háttal ültünk) és úgy éreztem mintha valaki bejött volna a szobába, ezért megfordultam és anyukám pont akkor jött be. Bátyám nem vette észre és anyukám is meglepődött hogy vettem észre mert halkan jött. Ez így magában még semmit nem jelent, lehet meghallottam és valamiért azt hittem, hogy érzem a jelenlétét. Viszont ez a dolog a mai napig is működik és ténylegesen megérzem ha valaki közeledik felém, akkor is ha nem látom. Ez se egy hihetetlen dolog, nem vagyok biztos benne, de gondolom még annak idején kialakult bennünk egy ilyen ösztön, ami jelzett ha egy ragadozó éppen mögénk osont, figyelt stb.

Biztos van más is, aki érzett már ilyet. Legjobban talán úgy tudnám leírni ezt az érzést, hogy "hallok" egy statikus sercegést egy konkrét forrásból, mintha a levegő vibrálása megütközne a személyen aki épp jelen van. Tudom elég hülyén hangzik, nem tudom jobban leírni szavakkal.

Az érdekesebb része, amikor ezt akkor érzem, ha nincs senki a szobában. Ez a "téves érzés" eddig 100%-ban este fordult elő, amikor lekapcsolok mindent és síri csend van. Ennek se szoktam túl nagy figyelmet szentelni, az ember fáradtan fekszik a sötétben. Természetes, hogy néha szórakozik velünk az agy. Talán havi 1-2x fordult elő ez az érzés, amikor nem volt a közelemben senki, viszont most kb 1,5 hete minden este érzem. A mai napon pedig egy új szintre lépett, mert már kb 3 órája úgy érzem mintha valaki lenne körülöttem és erre tényleg nem találok semmi magyarázatot.

Nem ér mostanában több stressz mint általában, ugyanúgy telnek a napjaim mint mindig, az étrendem se változott, a mozgásom se lett se több se kevesebb, aludni is ugyanannyit alszok, mentális problémáról nem tudok, gyógyszert nem szedek, alkoholt nem fogyasztok, minden pont ugyanúgy van ahogy már egy jó ideje. Esetleg a melegre tudnék gondolni, mert kizárólag ez változott az elmúlt időszakban, de nem tudom ez mennyire befolyásolhatja. Viszont jelenleg kellemes idő van szóval kétlem, hogy emiatt lenne ez az egész. Elvileg az állatok érzékelik a paranormális dolgokat, van egy kutyám aki jelenleg is itt alszik a lábamnál, teljesen nyugodt, nem viselkedett egyáltalán furcsán az elmúlt időszakban.

Esetleg valaki szokott érezni hasonlót? Vagy jut eszébe valakinek valami, ami okozhatja ezt?

2021. jún. 23. 08:12
 1/3 anonim válasza:
az én "érzékelőm" is nagyon érzékeny simán érzem ha éjszaka pl valaki 20-50 méterre jön a hátam mögött az amúgy full üres utcán de olyankor rám rossz közérzet jön vagy nem is inkább hanem azt érzem hogy valami nincs rendben valami változás történt és amikor hátra néztem akkor láttam hogy valaki a sarokról befordult és arra kezdett jönni amerre én... az állatokat is érzem általában múltkor egy macska feküdt a fűbe full sötét volt alig látszódott de éreztem hogy mellettem van valaki vagy valami és mikor odanéztem ott szundikált egy macsek.. ez az érzékelés leginkább akkor szokott lenni nálam mikor nagyon nagy csönd van (hobbim a hajnali séta) és akkor szoktam leginkább érzékelni mások jelenlétét távolról hogy nem vagyok egyedül... este viszont igen velem is így van hiába nincs rajtam kívül senki a házban lefekvésnél állandóan azt érzem hogy valami nincs rendben mintha valaki lenne a közelemben de senki... egyedül csak akkor marad abba ez az érzés ha a tv-t bekapcsolva hagyom és beállítom hogy fél óra múlva kapcsoljon ki addigra eltudok aludni... de ez évek óta így van
2021. jún. 24. 04:06
 2/3 A kérdező kommentje:

Érdekes. Én eddig csak itthon vettem észre ezt az "érzékelést" és ezt is max egy ilyen 3-4 méter távolságból érzem csak mozgó dolgoknál. Ahogy megfigyeltem velem is többnyire akkor fordul elő ez, ha csönd van. Viszont én ha bekapcsolom a TV-t akkor minden esetben elmúlik az érzés, akár adok rá hangot akár nem.

Egyébként a tegnapi nap folyamán végig éreztem mintha valaki lenne körülöttem, akármit csináltam. Hajnalban különösen rossz volt, féltem elaludni órákon keresztül és a vicc az egészben, hogy én magam sem tudom miért.

Ma este kipróbálom ha áramtalanítok mindent a szobában, akkor fog-e változni valami, mert valaki írta pm-ben, hogy lehet túl érzékeny a fülem az elektronikus eszközökre.

2021. jún. 24. 08:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Esetleg még nem tudom hány éves a kutyád de inkább a kölyökkutyák és a kisgyerekek láthatnak valamit.
2021. jún. 24. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!