A harmadik szem, nem a jövőre látásra való, amint fentebb is írtam.
Én például, nem szeretném tudni, hogy hogyan halok meg. Mert ha meg lehetne tudni, és az lenne, hogy pl. 2 év múlva meghalok autóbalesetben, vagy belefulladok egy tóba, akkor az a két év borzasztóan telne el. Gondold csk el... " már csak egy hónapom van hátra és meg fogok halni" "két nap és meghalok".
Szar tudni, hogy mikor jön el a vég, és annak a tudatában élni. Ígyis úgyis meghalunk valamilyen módon. Éld az életed, majd jön, aminek jönnie kell.
:D elnézést, jót mosolyogtam. Mindenki a boldogságot keresi, és a szenvedést akarja elkerülni.
Ha nem keresed azt, hogy mitől lehetsz boldog, akkor nem is találod meg.
Ez jövőbelátás nélkül is megy, látod?
Ebben egész jó kiindulópont a tedd azt másokkal amit szeretnéd, hogy veled tennének, meg az ahimsza, meg a 4 nemes igazság, 8rétű nemes ösvény. Ésatöbbi.
Aztán majd finomodik, hogy egész pontosan mi is az a boldogság, meg változnak is az értékrendjeid. És ez által sokkal közömbösebb leszel majd a magad "szenvedése" felé :)
Adok is egy példát.
Jajj ma még nem ittam egy kávét, úgy SZENVEDEK.
Neki tűzpiros ferrárija van, nekem meg egy szamárfogat, milyen igazságtalan a világ, SZENVEDEK.
Nem biztos, hogy a világ tehet arról, hogy szenvedsz, lehet, hogy te vagy mimóza. Talán edzz többet. Fizikailag és lelkileg is. Légy ellenállóbb.
És ha a szenvedés elkerülhetetlen, viseld méltósággal.
A legegyszerűbb, ha letudod most gyorsan, és fájdalom mentesen.
NEHOGY KOMOLYAN VEDD, CSAK VICC VOLT, SEHOGY SEM FOGSZ A JÖVŐBE LÁTNI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!