Okkultisták, ezoterikusok, asztrológusok, (stb.) kicsoda számotokra a Názáreti Jézus?
11#, nagyon meglep amit a gyermek Jézusról erejével való visszaélésről szóló apokrif iratokról írsz. Nem is tudtam, hogy van ilyen.
A "védelmében szólva" csak egy ilyen eset történt, amikor jàték közben a gyermek Jézus egy kis társa miatt haragra gerjedt, és végzetesen megsebezte az erejével. Itt ébredt rá először az erejére, és keresni kezdett...de ez szükséges katalizátor volt hogy a keresés révén áthatoljon a fátylon, visszaemlékezzen hogy ki ő, és segíthessen az emberiségnek.
6 ha így lenne a zsidók is elfogadnák de nem így van.
Élt egy személy kinek jesha volt a neve és keresztre is feszitették. Jézus legtöbb története kitaláció. Amivel alapban nekem nincs is bajom.
Az az élet csodák nélkül is példás, az amit mondani akar a történet az úgy is átjön.
Én nekem amúgy példakép. Nem isten fia és nem feltétlenül létező személy. De a célnak megfelelő.
Ha jesha bar jossef egy arámi anyanyelvű szekta vezető és igehírdető volt példás élettel akkor az volt. Az sem zavarna be a történetbe ha neve se lenne pl a vakok és az elefánt tanmeséje.
A tanítóval csak azt látod hova juthatsz el, ő csak eszköz amivel közli, hogy hogyan juthatsz el oda. Szóval nem a tanító a Szent, hanem az amit és ahogyan közöl.
Részemről pont olyan ember volt mint bármelyik másik, csak elérte a megvilágítást. Vagy, hogy mondjam a közvetlen kapcsolatot az Eggyel.
És őszintén, ma is épp úgy kivégeznénk azt aki Isten fiának nevezné magát és csodákat tenne, de minimum elmegyógyintézet.
Mert vagy az Anti Krisztus, vagy Istenkáromlás miatt S mind ezt a keresztény hit nevében. És várnánk tovább a messiás eljövetelét.
Ha maga Jézus írná itt ki ide, hogy ki ő, valószínűleg lepontoznák, és szétszednék.:)
Már csak azért is, mert, aki tárgyilagosan írta le, értelmesen, hogy mit gondol róla, néhol alatámasztva is, le lett pontozva. Nyilvan, ha letezett (amiben én hiszek), akkor valami tenyleg olyan volt, ami nem magyarázható földi dolgokhoz viszonyítva.
Mintha Oshotól olvastam volna, de nem biztos, hogy Jézus azért nem mondott akkora érvényű tanításokat, mint Buddha, mert a tanítvanyaihoz kellett beszéljen, az ő szintjükön. Így példakkal is alátámasztotta, amit még a tanítványai sem tudtak sokszor értelmezni.
Mindenképpen több volt szerintem, mint a mi anyagi világba szűkült tudatunk. Ha ez nem transzcendens, hanem megmagyarázhatatlan, de létező dologként jött létre, akkor is.
Jonathan a sólyom c. könyve jutott eszembe, arról a válaszolóról, aki a feljebb való vilagokról írt, és akik ezt elitélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!