Honnan tudnék igazi moldavit követ rendelni? Nem kell nagy, eleg egy kicsi kb. Medál méretű, 3-4cm. Ahol nem túl drága.
Figyelt kérdés
2021. ápr. 18. 12:41
1/9 Grimfox válasza:
Mivel tektit, ezért valószínű elég drága, és elég ritka is. Csak személyesen lenne érdemes vásárolni, és csak a leginkább megbízható boltban, vagy kereskedőtől. Ásványbörzén van esély. Azért érdemes így kezelni a témát, mert a moldavit gyakorlatilag meteorüveg, üveggel könnyen hamisítható. Jobb várni, míg újra lesznek ásványbörzék, és ellátogatni egyre, mint hamis kőre kidobni a pénzed.
2/9 anonim válasza:
Nem kell nagy csak 3-4cm és ne legyen túl drága. :-) Egyébként, te kérdezted ezt pár hete többször is?
3/9 A kérdező kommentje:
Nem, én most kérdezem először.:)
2021. ápr. 18. 13:31
4/9 anonim válasza:
Hát láttam 8000-300millióig, lehet mindkettő igazi lehet nem, nem tudom az is lehet a 8000res a valódi a 100milliós a hamisítvány, nem tudom hogy ellenőrizd.
5/9 anonim válasza:
Elvileg Larimar kristálybolt most árul. Nem tudom mennnyiért, de az biztos, hogy ritkasága miatt ez drágább kő. Általában grammra szokták megadni az árakat.
6/9 anonim válasza:
#4 Én viszont tudom, hogyan ellenőrizze. Tanultam ásvány és kőzettant nem keveset. Hozza el nekem és megmondom a kristályrendszere, fénytörése, Mohs-féle keménysége, a karcolási pora, stb. alapján, hogy az e.
7/9 anonim válasza:
Egy mikroszkóppal vagy komolyabb nagyítóval 99%-ra meg lehet mondani hogy igazi vagy hamis. Egyébként, a fizikai paraméterei szinte teljesen megegyeznek az üveggel. Spektrométer vagy röntgen elemző tudja kimutatni a minimális kémiai eltérést az igazi és a hamis között.
8/9 anonim válasza:
Sok féle ásványboltban találhatsz ilyeneket, gyorsan fogy a készlet, ugyanis tudtommal "véges" mennyiségű ásványról beszélünk. Viszont attól még nem olyan ritka.
Írd be a keresőbe hogy Ásványbolt, biztos hogy találsz valamelyikben. Sajnos csak ennyit tudunk tenni amíg tart a járvány.
9/9 anonim válasza:
a moonstone pearl gem shopba arulnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!