Hol van Pandora szelencéje?
Pandoránál.
Azt meg ne akard bemagyarázni, hogy a remény még mindig el van zárva. Hiszen reményeid szerint ha kinyitnád a szelencét kiszabadulna a remény, hogy remélhessünk abban, hogy a világra szabaduló szenvedéssel teli időszak elmúlik! Ahelyett, hogy össze gyűjtenéd a ki szabadult nyűgöket és visszazárnád a szelencébe.
Mondjuk elég furán hangzik, hogy "Viszlát, anyám! Megyek szelencét lóbálni!" vagy "Helló! A hálómmal behálózom a világot behálózó szrt!"
Hol volt! hol nem volt?
Noééknál lehet vagy Deukaliónnál lehet...Azaz a földközi tenger keleti végén a Balkántól-Egyiptomig valahol (bár Egyiptomban nem tudom volt e történet az özönvízről...)
Ezek mítoszok, ahogyan a Bibliát, ezt sem szó szerint kell érteni. Az öntudatra ébredés negatívuma az, amit Pandora rászabadít a világra.
Amikor tudatos lénnyé válsz, akkor olyan dolgokon is fogsz gondolkodni, mint a betegségek és halál. Az állatok egy része nem foglalkozik ezzel, mert a pillanatnak él, viszont te gondolkodó állatként fogsz rajta filózni. Erről szól ez a mítosz, ahogyan az összes többi hasonló is, a bibliai bűnbeesés is. Csak ott egy gyümölcsöt esznek, a Pandorásnál pedig Prométheusz átadja a tüzet.
A lényeg, hogy amikor az első emberfélék elkezdtek az ilyesmin már gondolkodni, az ugyanolyan sokkoló élmény lehetett, mint manapság (pl. a halál gondolatától engem is pár éve pánikrohamok értek). Azt hitték, hogy a gondolkodásért valami felsőbb hatalom megbüntette őket a sok gonddal. Ebből születtek ezek a mítoszok. Az eredetiek valószínűleg nem ezek a történetek voltak, sokkal egyszerűbbek, ma már csak az ókori verziókat ismerjük.
7 ha a 6-oséra érted nekem kb lejött.
szerintem egy eredeti volt. ezek meg a Bábel tornya esetnek köszönhető...
Mi meg ma egész másképp mesélnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!