Borostyán nyakláncot hogyan kell tisztítani úgy, hogy ne legyen baja?
Figyelt kérdés
2021. febr. 24. 13:23
21/42 Grimfox válasza:
Nem valószínű. Annyit tudok róla, hogy a keresztneve Róbert, és hogy hobbiból ásványokat gyűjtött kb 10 évvel ezelőtt. Ez alapján kétlem, hogy meg tudok találni valakit egy kétmilliós városban(ha jól emlékszem, Budapest lakossága 2millió körül mozog)
22/42 A kérdező kommentje:
A bolt nevét tudod?
2021. febr. 25. 23:56
23/42 Grimfox válasza:
vagy 10 éve bezárt kis zugbolt volt. Rég elfelejtettem. Azt tudom, hogy hol volt helyileg. 17. kerületben a Borsó utcai 169-es busz megállójánál lévő üzletsoron volt az üzlete. Nem volt ilyen csili-vili neve, csak annyi volt kiírva rá, hogy ásványbolt, vagy ásvány szaküzlet. Nekem az első rémlik.
24/42 A kérdező kommentje:
Nem vagyok bp-i én sem, de ha van ott (Bp-en) a témában (ásvány és helyismeret is) jártas ismerősöd, tőle meg lehetne kérdezni.
Vagy ezen az oldalon. Valaki biztosan tudja!
2021. febr. 26. 09:13
25/42 Grimfox válasza:
Nem nagyon vannak ilyen ismerőseim Bp-n. Egy ismerősöm van, aki ásvány témában utazik, de ő domoszlói. Annyira nem keresem az illetőt, úgyhogy nem okoz problémát a dolog, inkább azt sajnálom, hogy nem volt elég forgalma, hogy nyitva tartsa a boltját.
26/42 A kérdező kommentje:
Vagy rájött, hogy a kereskedelem nem az ő útja és váltott. Ki tudja.
2021. febr. 26. 09:36
27/42 Grimfox válasza:
Viszonylag "idős" volt már. Szerintem ötvenes lehetett, amikor a boltot zárta. Volt a boltjában egy fosszilis fadarab. Egy aprócska, 1-200 kilós szálka. Ő maga gyűjtötte egy olyan helyen, ahova csak előre regisztrált csoportok mehetnek, azaz nem publikus lelőhely. Szóval értette a dolgát. Az tény, hogy nem volt "jó" üzletember. Ha valaki elégedetlen volt a kővel, amit vásárolt, visszavihette cserére, vagy pénzvisszatérítésre. Ő maga nem igazán hitt az ezotériában, de nem ítélkezett azok fölött, akik igen, és visszacserélte a köveiket, ha nem voltak vele elégedettek. Emellett ékszereket is javított, de pl ilyen nyakláncban törött szem kivétele, vagy új kapocs feltétele után nem is kért pénzt. Csomó öreg nénike járt hozzá a kis családi ékszereivel. Nem volt profitorientált, ezért nem lehet jó üzletembernek nevezni de tetszett a kereskedelmi stílusa, mert becsületesen kereskedett.
28/42 A kérdező kommentje:
Akkor erre jól ráéreztem.
Valóban sajnálatos, hogy pont ő tűnt el. Igen humánus lehetett. Most már egyre inkább megkeresném.
Lehet, hogy nem volt meg az egyensúly: sokat adott és nem kapott viszonzást?
Remélem, hogy jól van. Biztosan egy aranyos ember.
2021. febr. 26. 10:56
29/42 Grimfox válasza:
Nem másztam bele nagyon a személyiségébe. Annyit tudok, hogy nyugodt, jókedélyű, és rengeteget tud az ásványokról.
30/42 A kérdező kommentje:
Jó.
Bár szerintem, ha most 60 éves, akkor még nem idős. :)
Az is lehet, hogy máshol nyitott boltot.
2021. febr. 26. 11:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!