Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az elmélkedő meditációt...

Az elmélkedő meditációt hogyan kell végezni?

Figyelt kérdés
Youtubeon kerestem róla videókat de nem nagyon találtam. Hogyan kell ezt végezni?

2021. febr. 8. 21:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Vallásos értelemben is szokták használni az elmélkedést ami ebben az esetben nem gondolkozást, eszmefuttatást, fejtörést, agyalást jelent (ami az ego játéka) hanem egyfajta spirituális gyakorlatot, gondolati imának is szokták nevezni. De a meditálás számomra is az elme teljes lecsendesítését,kiürítését a gondolatok teljes elengedését jelenti. Az elmélkedés, pedig egy relaxált állapotban gondolkodást.
2021. febr. 9. 09:13
 12/18 Grimfox ***** válasza:
100%
Az ima is az elmélkedő meditáció egy fajtája, amikor a gondolataidat egy magasabb eszmére, például az istenre, egy erényre, vagy egy vallási tan megértésére fordítod. Az egyszerű hívek a meghatározott imákat ismétlik, legalább is általában, vagy imában kérnek valamit, a szerzetesek viszont végeznek ilyen gyakorlatokat. Sok keresztény szerzetesrend regulájában is be van iktatva a napirendbe a meditáció az egyszerű imák mellé. Más vallásokban az átlag hívek is gyakran meditálnak imádság közben.
2021. febr. 9. 10:30
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én meditáció elött arra gondolok, hogy de azt a dolgot szeretném letisztázni, és már kapom is a válaszokat.
2021. febr. 9. 10:43
 14/18 SZücsöm ***** válasza:
0%
10 es és pont ezért "ködösíti el" az elmédet az ego. Mert fontosabb neki hogy igaza legyen mint hogy megtudja az igazat.
2021. febr. 9. 17:28
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Wow. Milyen sok megvilágosodott mester van itt. Mindig lenyűgöz ennek tudata.
2021. febr. 9. 17:42
 16/18 anonim ***** válasza:
18%

A meditációhoz, miért is kell megvilágosodottnak lenni?

Vagy csak benyögted ide is azt , amit máshová is szoktál?

2021. febr. 9. 22:17
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
16. Csak meghajoltam a hatalmas tudásod, szerénységed előtt. Sugárzik a bölcsesség és a szeretet a válaszaidból. Csak így tovább! Hajrá :-)
2021. febr. 10. 10:38
 18/18 anonim ***** válasza:

Súlyos! Tehetném, de hlyékkel nem vitatkozom!

2021. febr. 10. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!