Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ezoteristák, szerintetek...

Ezoteristák, szerintetek létezik jövő?

Figyelt kérdés
Tudományosan nem létezik jövő, csak múlt. A természetben nincs bizonyíték arra, hogy létezne jövő, viszont az bizonyított, hogy az idő relatív. De sokszor látni megrögzött jövőlátókat meg jósokat, az ő véleményükre lennék kíváncsi. Honnan eredeztetik a jövőt? Hogy létezhet jövő, ha elvileg szabad akaratom van? Akkor nem én teremtem a jövőt a döntéseimmel? Mert ha előre létezik jövő, akkor nincs szabad akaratom, hanem csak egy gép vagyok ami előre programozottan hozza az előre meghatározott választásokat, hogy végül elérjem azt a jövőt amit látnak. Ez a gondolat kissé ijesztő és tovább problémákat vet fel.
2021. febr. 2. 01:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Ezoteristák? Az mi?
2021. febr. 2. 07:41
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Szia! Nemég írtam ki egy kérdést, amelyben egy álomról írtam, ahol láttam a jövőt. Ennek kapcsán írtam egy kommentet, de ide is leírom a véleményem erről.

Nincs szabad akarat.

Legalábbis olyan értelemben nincs, mint azt az átlag ember gondolná, hogy közvetlenül maga az ember irányítja az életét. Előnyös azt hinni, hogy van szabad akaratod, mert így valszeg jobban törődsz a dolgok alakulásával. De ha nem törődsz semmivel, azt sem szabad akaratból teszed. Az összes gondolatunkat, majd pedig cselekedetünket a környezetünk szabotálja. Ez egyébként nem is baj. Ha mindenkinek szabad akarata lenne, káosz lenne a világban.

A jövőről: A fizika szemszögéből a jövő bizony létezik, elméleti síkon lehetséges az időutazás is. Az a baj, hogy az ember el sem tudja képzelni, hogy mi is az idő valójában. Mert az idő nem csak annyit jelent, hogy ketyeg az óra. Az idő hajlik, tőle függ a gravitáció, a mozgás stb. Azt is befolyásolja az idő, hogy mit látunk.

A megismert világ csak a fele a teljes valóságnak.

2021. febr. 2. 08:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"A megismert világ csak a fele a teljes valóságnak."

Ez egy nagyon optimista becslés, szerintem a megismert valóság kb 5%.

2021. febr. 2. 08:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Mihez képest?

A létező világnak jó esetben 0.000001%-át látjuk vagy jártuk be.

Ennek ellenére tudjuk azt is, hogy sok helyen nagyjából ugyanez van, mint itt.

Most akkor hány %-ot ismerünk?

Arról nem is beszélve, hogy nem tudjuk, ez a "nagyjából" mennyit jelent. 90%? 60%?

És mi van ott, amit már nem látunk?

A becslések alapján részben ott is ez van... de mennyire ugyanilyen?

2021. febr. 2. 08:29
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Ez csak egy kifejezés, szerintem értelmetlen ezen vitatkozni.
2021. febr. 2. 08:34
 6/12 anonim ***** válasza:

miért ne létezne tudományosan a jövő?

van a múlt amit tettél, van a jelen amit teszel és van a jövő amit tenni kívánsz vagy tenni fogsz.

Az hogy pontosan mi fog történni azt nem tudhatod, max következtethetsz.

ha előre programozott is vagy akkor sem most sem a múltban nem teheted meg azt amit a holnapi adathalmazodban tenned kell...

hogy ne létezne, tudományosan?

megfogtam egy poharat (múlt), elejtem 'Hoppá!' (jelen) és amint földet ér, nagy valószínűséggel össze fog törni. (jövő)

Vagy elolvastam a kérdést, és reagáltam válaszoltam.

Ée feltételezem, h el fogod olvasni.

Te most olvasod, és dönteni fogsz, hogy reagálsz e rá.

amit írok az nekem a jelen, mikor a saját jelenedben olvasod a már múltban írt írásom, az nekem még csak a jövő. Szóval az én jelenem a jövőben a te jelenedben a múltam.

amikor a kérdést írtad az volt a jelen (2021.02.02. 01:52), az ezóta és után eltelt idő ahhoz képest a jövőben történt és történik hiába múlt el +-8 óra

2021. febr. 2. 09:56
 7/12 anonim ***** válasza:

#2 ha nincs szabad akarat, akkor a forgatókönyv alapján írtál, vagy te gépeltél?

bár a látás idővel változhat (éjjel-nappal), és a gondolkozás mód is változhat az idő múlásával, de nem az idő az ami ezt a folyamatot létrehozza, hanem csak elősegíti azt. Fontos cucc hogy ne kattanjon meg az ember, de nem annak van meghatározó ereje. pl nem válaszolhatsz egy fel nem tett kérdésre. nem olvashatsz ki egy könyvet akkor mikor még a csomagolásban van. ahhoz idő kell, de te döntesz, megveszed e, elolvasod e és jó e. nem az idő az ami elolvassa vagy dönt helyetted.

bár igaz ha bármelyik időpillanatban (mostban) állítunk meg egy sétáló embert az csak egy helyben áll. és nem mozog, nem csinál semmit. mégis minden egyes kimerevítést követően halad és öregszik. azaz mozdulatlan mozdul.

az élet inkább egy frappáns felépítésű társasjáték (talán jobb szó rá a szerepjáték), vannak szabályok, keretek.

attól, hogy van szabály, rendszer, "játékmester". Attól még a játékos szabadon dönthet az adott játékon belül.

egy kiszabot út, A Küldetés. Eljuthatsz odáig egyenesen a kijelölt utat követve, vagy letérsz és felfedezed a világot! És el bíbelődsz a mellék küldikkel... S ha végül eléred a fő célt akkor is nyerhetsz vagy elbukhatsz. készen álltál rá vagy nem. (szerencsére általában jó fej és az út során felkészít)

Az út a cél adott, onnantól, hogy hogy osztod be az idődet, csak a te döntéseden/ szabad akaratodon múlik.

röviden igazad van, de nem.

2021. febr. 2. 10:26
 8/12 A kérdező kommentje:

#2 #6

Attól, hogy elméletileg létezik jövő, tudományosan még nem. Amit ti mondotok, hogy valószínűleg össze törik a pohár az még nem jövő, csak feltételezés. Fizikailag nem létezhet, mert az azt jelentené, hogy akármit csinálok valaki előre eltervezte. Vagy ha minden pillanatban változik a döntéseim függvényében, az nekem megint azt jelenti, hogy tulajdonképpen nincs.

Amúgy az idő relativitás csak annyit jelent, hogy máshogyan telik bizonyos körülmények között. Ettől még nem fordul vissza vagy rohan előre. Viszont az lehetséges, hogy ha eleget késik az órád aztán vissza jössz a Földre, tulajdonképpen a jövőbe mentél, mert mindenkihez képest fiatalabb vagy. De ez mások jövője, nem a tiéd, mert te hiányozni fogsz belőle.

Olvasom a többit és válaszolok

2021. febr. 2. 11:59
 9/12 anonim ***** válasza:

"az azt jelentené, hogy akármit csinálok valaki előre eltervezte"

Miért?

Fizikai kényszerek is vannak, nem kell ide tervezés.

2021. febr. 2. 12:20
 10/12 anonim ***** válasza:

ha sokat iszok, hugyoznom kell. ok okozat.

de ez alapján látnok vagyok, el is olvastad és reagáltál is. pedig csak feltételeztem. erősen valószínűnek tartottam.

https://www.youtube.com/watch?v=9Nae2PZTYOE

én mindíg is úgy voltam vele hogy a jövő nem fix, lehetőségek halmaza, van a valószínűsíthető, előre látható és vannak a randomok, meg a vágyak célok amiket most nem érhetünk el. de a jövőben el akarjuk érni. pl jó állás/sok pénz, ház, pár, gyerekek,hosszú egészség. stb.

de így már kapizsgálom, hogy is értetted a jövőt.

csak akkor kérdem én, mi az a futurológia, ha a tudomány nem hisz benne?

2021. febr. 2. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!