Minek nevezik ezt a fajta érzést, tapasztalatot és lehet-e valahogy fejleszteni?
Amikor egy másik ember érzéseit, emlékeit élem meg pár pillanatra . Tehát mintha az ő testi, lelki érzéseit élném át, az ő emlékeit látnám és az ahhoz kapcsolatos érzések is az övé. Ez nem telepátia. Egyetlen emberrel volt ilyen tapasztalatom, ő nem tud róla. Álmomban és éberen is többször sikerült így spontán az ő "szemén át" látni a dolgokat illetve valahogy osztozni az érzésein, emlékein, amikről amúgy semmiféle tudomásom nem lehetett. Később beigazolódott, hogy amiket átéltem, megfelel a valóságnak.
Eddig még sehol találtam ehhez hasonló történeteket.
Empata, és meditációval. Gyakorolhatod emberek között, hogy kiüríted az elmédet, és megpróbálod megérezni az emberek érzéseit.
Azt jelenti, hogy megnyílt a "szíved".
Talán a fura nevű magyar srác Gunagria mondta valamelyik vidijében a YouTubeon, hogy egy élő előadás után érezte a résztvevők gondolatait ki hány éves férfi nő mit éreztek közben.
Van egy barátom aki mindig érzi milyen hangulatban vagyok, néha hogy mire gondolok, stb...nem tudom eldönteni, hogy ajàndék vagy teher.
Köszi szépen!
Még nagyon rég egy másik fórumon valami olyan választ kaptam, hogy emlék megosztás, vagy tudat megosztás...Próbáltam utánanézni, de nem jutottam semmire, ilyesmiről hallottál esetleg valamit?
Ami nagyon érdekes kérdés lenne, vajon miért csak ezzel az egy emberrel működött nálam ez?? Na itt erre ki kell térnem, mert fontos lehet: ezzel a bizonyos barátommal amúgy sem volt szokványos a kapcsolatom. Már a megismerkedésünk előtt kezdődtek a furcsaságok, amiket most hosszú lenne leírni, többször láttam pl álmomban pedig akkor még azt sem tudtam, hogy létezik. De az egész kapcsolatunkat végig kísérték a nagyon különös álmok, megérzések. Azt nem tudom,ő mennyire tapasztalhatott ilyesmit, annyit mondott, hogy már kezdetektől olyan volt, mintha ezer éve ismernénk egymást, meg az első levél után, amit kapott tőlem, azt mondta a képem alapján nagyon ismerős vagyok neki. Nos, nem láthatott pedig soha, mert 250 km-re lakott tőlem. Nagyon egymásra voltunk hangolódva mindenféle tekintetben, nála ez inkább úgy jött le, hogy szinte olvasott a gondolataimban.
Mikor a fent leírtak történtek, nem volt velem, messze volt és tárgy sem volt a közelemben, ami tőle származott. Volt tőle pár holmim, de azokat sosem használtam "ilyen" célokra, nem is tudtam, hogy lehetne.
Azonban vannak, voltak rajta kívül más nagyon fontos emberek is az életemben, akkor velük miért nem éltem meg ilyesmit sosem?
(Tapasztaltam sok különös dolgot, de nem kötődtek ennyire konkrét személyhez, illetve nem volt más ember akivel sorozatos lett volna ez).
Amíg tartott a kapcsolatunk, vagyis, nem sokkal azelőtt, hogy felbukkant volna az életemben,mintha felerősödtek volna ezek a képességeim és bár már sok éve nem találkozunk, valami nyoma még mindig van ezeknek a dolgoknak, mintha megmaradt volna valami kötelék és valamilyen szinten még mindig működik.
Az biztos, hogy nem ő okozza, legalábbis szándékosan biztos nem, nem foglalkozik sajnos ilyesmivel, legalábbis olyan szinten tutira nem, hogy szándékosan képes legyen mondjuk befolyásolni.De valahogy mégis kiváltotta ezeket a dolgokat ez a kapcsolat.
Empataságról nem tudok sokat, utána fogok nézni. Pszichometria lehet az is, hogy tárgyak, helyek energiáit érzékelem? Mert ez tényleg jellemző rám. Van, hogy bemegyek egy házba, vagy elég csak elmenni mellette és jönnek mindenféle idegen energiák, érzések, tárgyakból is érzem néha ezt, sokszor ez nagyon zavaró, mert egészen rámtelepszenek azok az idegen érzések. sokszor csak érzés, néha képek is társulnak hozzá. De ezek nem ugyanolyan jellegű érzések, képek, mint amikről fentebb írtam, itt simán csak érzem, hogy rossz hangulatot áraszt a hely, nha látok képeket ezzel kapcsolatban, de ezek nem tartoznah senkihez. Amit a kérdésben írtam ki, az viszont olyan érzés volt, mintha egy másik ember "bőrében" lettem volna, az ő lelki, fizikai érzéseivel, gondolataival, emlékeivel, kb mintha lelket cseréltünk volna.
Nem tudom irányítani ezeket az érzéseket, csak jönnek-mennek, ahogyan akarnak, de szeretném, ezeket fejleszteni ha lehet, tudatosabban használni.
Köszönöm a többi választ is!
Hát igen, néha talán teher is.
Emberekkel nehezebb, mint tárgyakkal, helyekkel. De az ő energiáikra is érzékeny vagyok, nagyon könnyen ki is fáradok társaságban, úgy értem, olyanok között, akikkel nem jókedvemből vagyok, pl munkahely, vagy ha tömegbe kell tartózkodnom, nagyon hamar kifáraszt...
Egy emberrel volt ilyen érzésem. Messze lakik tőlem.
Éreztem amikor nagyon beteg volt. Amikor nagyon boldog, és amikor gyászolt.
Tehát amikor nagyon erős érzelmi hatás alá került.
Régebben más közelemben lévő emberek érzelmei szintén. De csak akkor, ha valami erős érzelmi hatás játszódott bennük.
Helyek, épületek, tárgyak esetében most is érzem.
Pl ha veszek valamit, akkor is azt választom a húsz ugyan olyan közül ami úgymond megszólít.
Az emberekkel kapcsolatban szerencsére ez már nincs.
Olvastam egy angyalmágiát. Ki próbáltam működik. Ennek a segítségével kizárom mások érzéseit. Túl sok a negatív rezgésű ember.
A tárgyak, helyek energiájának érzékelése még nem pszichometria. A pszichometria konkrét információ a tárgy, vagy a tárgyhoz kötődő személy múltjáról, és jelenéről. Egyes személyek, akik rendelkeznek ilyen képességgel, még a tárgy tulajdonosának, vagy a képen szereplő személynek a jelenlegi tartózkodási helyét is meg tudják állapítani. Ez olyasmi, mintha egy tárgyra ragadt emlékeket olvasnál, vagy a tárgy egy csatornát nyitna meg az érintett személyhez.
Az empátia minden emberben jelen van, akinek van lelkiismerete(a pszichopatákból pl majdnem teljesen hiányzik). Ez az együttérző, beleérző képesség a hétköznapokban, de erős érzelmi ráhangolódás, és érzelemmegosztás, amennyiben fejlett, parapszichológiai kategóriába eső képesség. Valószínű van köze a telepátiához, de nem azonos vele.
Valószínű, hogy ez az erős összehangolódás okozta ezt a jelenséget kettőtök között. Akkor is, ha csak te érzékelted ilyen formában. Alapvetően nincs sors, és semmi sincs biztosra megírva előre, de vannak események, és kapcsolatok, amik megtörténte szükséges, és ezek közül vannak olyanok, amik azért szükségesek, hogy a két fél felemelje egymást ez által az erős összhang által. Elkerülhetők az ilyen kapcsolatok, de ez nagy, életre szóló veszteség, ezért nem érdemes elkerülni őket, vagy kihátrálni belőlük, amíg fennáll ez az összhang.
Amit a társaságról, emberek "energiájáról" írsz, az is erősen az empátiára utal, mint megoldás a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!