Ha fekete macska át megy elöttem, az szerencsétlenséget jelent. Hány méterről hatásos? Rálátásomnak kell lenni a macskára?
12-es ez nagyon jó felvetés.
Az is jó kérdés,ha szerencsétlenül járok ,utólag vagy elötte fog áthaladni a fekete macska?
Festett fekete macska az mit okoz?
Feketét cirmosra festem?
Cirmost feketére?
Kutya megeszi a fekete macskát és a kutya megy át elöttem?
Ha két fekete macska megy át akkor erősitik a hatást vagy kioltják?
Ha fekete cicc megy át előtted, az azt jelenti, hogy a környéketeken szerencsére még nem sikerült az összeset primitív, oktalan félelemből kiirtani.
Ami a te valódi "szerencsétlenséged" az az, hogy időd annyi, amennyi észből kéne legyen és máris értelmes dolgokon kattogna az agyad.
Ha a Xl. században még mindig össze kell szrnod magad egy házi macskától (Felis silvestris catus), csak mert nála fekete színű szőrt eredményezett "az géneknek állása", akkor meg is érdemled, hogy minden ilyen alkalommal visszafordulj, magadra zárd az ajtót, a söprűdet befeszítsd a kilics alá, és nekiláss a mindentudó álmoskönyv szerinti előírt kötelező rettegésnek, zokogásnak, önsajnálatnak, bajaid magyarázataként ártatlanok üldözésének.
Úgy vélem, egyike lehetsz a sok sötét figurának, aki ezerrel vetné bele magát néhány állatfajta kiirtásába, még akkor is, ha az fokozottan veszélyeztetett fajta.
Denevérek lennének az ajtódra szögelve, a védett siklókat is kígyónak néznéd, tele lenne a környék mérgezett baglyokkal...stb. Ha az élet bármely területén baj ér, olyankor esetleg elgondolkodhatnál azon, hogy ne egy ártalmatlan jószágot okolj, aki véletlenül a közeledben járt.
Könnyű mindent "arra" kenni, aki az emberi tudatlanság, mélysötétség ellen védekezni nem tud. 🦇 🦅 😸 🕸🕷 🦉
Történt már olyan baj veled, amivel kapcsolatban képes voltál elismerni a saját magad felelősségét, nem másokat okolni azért, ha valami balul üt ki ???
Ha rossz jegyet kapsz a suliban, arról a reggel látott macsek, holló, vagy varjú tehetett, nem a felkészületlenséged, ugye?
Az ember attól fél, amit nem ismer, úgyhogy igen, rálátásodnak kéne lenni néhány olyan könyvre, írásra, amiből megérthetnéd, hogyan, miért lett az idők során egy-egy állat babonás félelmek okozója. 🗺️
Pedig az állatoknak van félnivalójuk a tudatlan emberektől, akik minden baromságért, félresikerült, vagy első blikkre magyarázhatatlan dologért egy-egy szerencsétlen, bűnbaknak kiáltott állatot tesznek felelőssé.
Valami fizetős "jósdának" biztosan nagy összegeket fizethetnél a napi történések magyarázatáért, a bajaid feloldásáért.
Vannak pl. azok az abrakadabrás telefonszámok, amik 5-600 Ft-os percdíjért eloszlatják minden félelmedet...és köszönik szépen, jól megélnek a hozzád hasonlók unatkozásából és határtalan tudatlanságából.
Szerintem hívj fel egy ilyet, vagy tényleg, tetesd át a macskák kategoriából a "hasonszőrű" kérdéseidet az ezotériásokhoz!
Vagy térj át azon kulturkör tanulmányozására, ahol a fekete macska szerencsét jelent!
Az állatoknak valóban van félnivalójuk...az embertől. Főleg, hogy te és a hozzád hasonló időutazók elakadtak valahol a középkorban.
" A boszorkányüldözések idején a macskákat is megkínozták, különféle tortúráknak vetették alá, elevenen megégették. Ma is járja a mondás: ha fekete macska keresztezi az ember útját, balszerencse éri! Nos, a középkorban ilyen és ehhez hasonló babonák, sötét elképzelések sokasága adott okot a macska üldözésére. Egyebek között azt tartották: ha egy fekete macska felugrik a beteg ágyára, az menthetetlenül jobblétre szenderül. ☠ Pusztuljon hát az ördögadta bestia!" [link]
----------------------------
A babonás feketemacska
A fekete macska búsan bandukolt.
Nem csoda, hisz szegény csonkafarkú volt.
Tizenharmadikán, s persze pénteken
lett kunkori dísze ilyen éktelen.
Azért vesztett el abból egy darabkát,
mert az úton maga előtt szaladt át.
(Romhányi József)
------------------------------------------------------------
" A képzeletbeli toplista élén van, hogy ha fekete macska fut át előttünk az úton, akkor balszerencsénk lesz. Ezt a szerencsétlenséget elkerülendő legnépszerűbb megoldás, ha hátranézve, a bal váll felett köpünk hármat. De állítólag az is elűzi a bajt, ha a járdára a lábunkkal négyest rajzolunk. A babonák világszerte elterjedtek, de népcsoportonként és kultúránként változóak lehetnek. Ugyanez a cica a japánoknál szerencsét jelez, a németeknél attól függ, hogy merre tart. Ha jobbról balra megy át az ember előtt, akkor az rosszat jelent, ha viszont balról jobbra halad, akkor szerencsét hoz. A kínaiak az éhínség előhírnökének tekintik, a skótok jólétet várnak tőle. "
Hagyd békén az állatokat! Vagy boszorkányszombatokon járj ki az éjféli találkozókra, biztosan könnyebben megbarátkozol azzal a ténnyel, hogy a fekete macska nem (sem) ellenség, hanem hasznos "munkatárs".
Attól még nem ér baj, ha egy csóri fekete macskát látsz...hacsak nem a macska számára. No para, ne félj az utcára kilépni, különben tényleg elmondhatod magadról, hogy te magad vagy egy nagy rakás szerencsétlenség!
14 túlgondolod és belelohaltad magad addig amíg lesüllyedtél a sértegetős szintre.
Vedd be a xanaxod 3s álmodj fehér macskáról.
No, mitől mentél át frusztráltba? Tudod-e, ki sértegessen téged? :D
Akitől azt érdemled!
Aki ilyen kérdést tesz ki az Állatok>Macskák kategoriába, viszont kritikát, a sajátjától eltérő véleményt elviselni képtelen, az a te szinted, annak van szüksége Xanaxra, vagy egyéb ütős nyugibogyóra. :)
Üdv, további szépet, hasznosat! 🍀
16-os olvasd el 14 es írást ,értelmezd és rájössz miért nevezem sértegetésnek.
Vagy te írtad és ezért nem látod be. Ez érthető.
Nem macskáról szólt a kérdés? Nekem tetszett az a kategória.
Oldal hatalommal felruházott szolgái módosították belátásuk szerint.
Boldog lehetsz a kategóriával.
Humor érzékkel rendelkező emberektől kreatív válaszokat várok!
Megtettem , amit kértél és úgy találtam, #14-es csak az emberi butaságra apellált, amikor rávilágított, sokan közületek hogyan és miért teszi tönkre egy-egy napját felesleges félelmeivel. Nem a házimacsekról írtál úgy általában, hanem a fekete macskákkal kapcsolatos saját félelmeidről, babonákról.
Ha pedig humoros válaszokra vágysz, annak is megtalálhatod a kellő helyét.
Máskor legyél egyértelműbb, mert így már az admin sem tudja, hová tegyen téged! :D
Üdv, sok szerencsét ahhoz, hogy rányíljon a szemed: nem "attól" félsz, amitől tényleg kéne!
Most,hogy ez a téma bezárult amit az eltévedt vándorok behoztak, térjünk vissza a festett macska kérdéséhez.
Cirmosra festett fekete macska mit okoz?
Feketére festett cirmos mit okoz?
Kutya megeszi a fekete macskát és úgy sétál át elöttem az mit okoz?
Autó elüti a fekete macskát és átrepül elöttem mit okoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!