Hisztek az ilyen vallásos dolgokban?
Hiszek benne. Pont ilyen kérdésnek van a vallás/valláskritika kategória egyébként.
És "Biblia", "(az) Isten" nagybetű, egyéni hittől és világnézettől függetlenül.
Igen, hiszek az ilyen jellegű dolgokban. De ha tréfásan válaszolnék, az alábbi régi viccet eleveníteném fel.
Melyik az a hely, ahol nincsenek ateisták?
A zuhanó repülő.
Mit értesz hitelesség alatt? Hiszem-e, hogy szó szerint igaz minden ami le van írva benne? Nem. De hiszem, hogy a Biblia egy Szentkönyv. Hiszem, hogy a krisztusi erkölcs amire a Biblia tanít, az alappillére a mai erkölcsről alkotott fogalmunknak.
Ami az istenhitet illeti, valahol az agnoszticizmus és az istenhit között vagyok.
Nem hiszek a pokolban mint helyben, ahol minden lángol és ördögök kínoznak. De hiszem, hogy ha Isten létezik, és a halálom után nem a Mennybe kerülök, és ezzel örökre eltávolodom Istentől, az már önmagában a pokol.
Nem hiszek a karmában.
Jobb pillanataimban hiszek benne, hogy a názáreti Jézus valóban csodát tett (gyengébb pillanataimban nem hiszek benne, de még olyankor is egy misztikusnak, egy nagy vallási tanítónak, vagy legalább nagy vallásfilozófusnak tekintem).
A Biblia és a karma kölcsönösen kizárják egymást.
Ha az egyikben hiszel, a másikban nem hihetsz.
6.
Gondolod? Szerintem találkozhatsz ugyanazzal a felfogással az Újszövetségben is, másképp megfogalmazva. Ha lesz kedvem és nem felejtem el, még ki is keresem neked a vonatkozó igehely(ek)et :)
Régebben még lélekvándorlás is volt a Bibliában, de kigyomlálták.
A keresztény tanításokba nem fér bele a másféle ezotéria vagy vallás.
"Régebben még lélekvándorlás is volt a Bibliában, de kigyomlálták."
Ez így nem teljesen igaz, az apokrif Fülöp evangéliumában van említve a reinkarnáció, de ha nem tévedek, soha nem is volt a bibliai kánon része.
Igaz, hogy gnosztikus kéziratok virágoztak bizonyos korai keresztény szektákban a Mediterrán térségben, de a 2. században az egyházatyák eretneknek nyilvánították őket.
8/9
"Régebben még lélekvándorlás is volt a Bibliában, de kigyomlálták."
Nem, ez nem igaz. Semmi bizonyíték nincs rá. Tettem is fel erről egy kérdést nemrég, és kértem, hogy aki ebben hisz, az támassza alá valamivel. Senki nem tudta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!