Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vajon mik lapulhatnak a...

Vajon mik lapulhatnak a Vatikán pincéjében?

Figyelt kérdés
2020. máj. 11. 09:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, ha a papok űznek ördögöt vagy idéznek szellemet, azt még egy szkeptikzs is szónélkül hagyja, nem kérdőjelezi meg. De ha egy átlag ember foglalkozik ilyesmivel, az "bolond"?!
2020. máj. 12. 07:48
 22/27 A kérdező kommentje:

#20 Hogyha figyelmesen olvasol, akkor láthatod, hogy nem tagadom le én sem a bort, tehát még akár azt is tárolhatnak odalent. Viszont nem véletlenül tettem fel ezt a kérdést ebben a kategóriában. Már többedszerre írom le, hogy nem ilyen válaszokra vagyok kíváncsi, mert nem az ételek-italok kategóriában írtam ki, hogy "Vajon lehet-e bor a Vatikán pincéjében?"

Egyébként pedig hogyha azt írod, hogy talán egyháztörténeti könyvek, azzal semmi bajom nem lett volna. Most hogy ezt is leírtad, ezzel már nincsen problémám. Ha pedig fogalmad sincsen, akkor pedig nem kell ide írni hozzászólást ehhez a kérdéshez. Nyilván tudom, hogy az emberek többségének erről fogalma sincsen, ami érthető, de a kérdés az nem nekik szól!

Ha már engem kérdezel, leírom, hogy talán olyan dolgok lehetnek ott, amiket leírtak, az egyháztörténeti dolgokat szerintem nem a pincében elzárva őrzik, bár ezt nem tudom.

Ahogyan írták, lehetnek ott apokrif írások, akár olyanok is, amiket a nyilvánosság nem ismer, aztán lehetnek ott az említett spiritiszta témájú könyvek ördögűzésről, szellemidézésről, gyógyításokról, és ami talán a legérdekesebb és legizgalmasabb, olyan írásokat is őrizhetnek, amik megkérdőjelezik a tanításaikat. Például földönkívüliekkel kapcsolatos dolgok, meg nagyon régi ezoterikus témájú írások reinkarnációról, meg sok más dologról. De azt sem zárom ki, hogy olyan régészeti leletek is vannak ott, amik nem férnek bele a hivatalos nézetekbe.

#21 Hát ez tényleg elgondolkoztató, mondjuk egy tudományos, materiális szemléletű ember még őket is elítéli, hogyha ők csinálják ezt. De tényleg, ahogy írtad, valahogy jobban elfogadják az emberek, amikor ők végeznek ilyeneket. Ez nagyon érdekes.

2020. máj. 12. 08:53
 23/27 A kérdező kommentje:
Nyilvánvaló, hogy odalent elzárva olyan dolgok lehetnek, amennyiben tényleg vannak, amiket el akarnak titkolni a nyilvánosság elől. Van tudomásom szerint könyvtáruk is, az talán fent a felszínen lehet, tehát nyilvános. Az egyháztörténeti dolgokat szerintem inkább ott őrzik, bár lehetséges, hogy ebben a témában is van mit elhallgatniuk.
2020. máj. 12. 08:58
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

21 voltam és hát tovább gondolva a dolgokat, én úgy vélem, az igazán "érdekes" dolgokat nem a vatikán pincéjében őrzik, hiszen az egy elég nyilván való hely a kíváncsiak számára. Aki igazán el akar titkolni valamit, az olyan helyen őrzi, őrizteti, ami senkinek eszébe sem jutna. Mármint, ha most a konkrét helyre gondolunk.

Bizonyára sok érdekes, értékes emlék is lapulhat ott. Írások, könyvek, szent ereklyék és még ki tudja, mi minden. Ám korántsem biztos, hogy pont a Vatikánban kellene keresni ezeket. Lehet, egész más irányban (is) lehetne keresgélni.

Csak hát, ahogy utaltam is rá, talán a Vatikán van leginkább szem előtt.

2020. máj. 12. 10:42
 25/27 anonim ***** válasza:
77%
Egy trooooll lent a pincében, egy troool. Gondoltam szólok..
2020. máj. 17. 22:09
 26/27 A kérdező kommentje:
#25 Sajnos egy újabb troll.
2020. máj. 18. 14:31
 27/27 anonim ***** válasza:
مُحَمَّد
2023. máj. 13. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!