Szerintetek az öngyilkosokra tényleg kárhozat/szörnyű sors vár a másvilágon?
Nem hiszem (hogyha egyáltalán létezik túlvilág és olyan ember aki elbírálja, hova menjünk ) hogy azokat a halottakat/lelkeket jobban büntetné, mint azokat akik valakit az öngyilkosságba kergetnek. Szóval kérdésedre válaszolva: nem az számít, hogy hogyan meg miben haltál meg, hanem, hogy milyen életet éltél. ;)
Mivel én nem hiszek a túlvilágban ezért számomra a pokol inkább azt jelenti, hogy hogyan hagyod itt a világot, tehát ha tele vagy megbánással utolsó perceidben is, az szerintem rosszabb, mintha "örökké a pokol bugyraiban sínylődnél" :D
Attól független, hogy én hiszek valamilyen szinten benne.
#1 és #2 válaszával egyet értek.
#2 ahogy mondod az is közre játszik/játszhat, viszont sok embernek reményt is ad....
Katolikus vagyok. Hitem szerint van túlvilág, Isten ítéli el -elvileg- az éppen meghalót. De valójában aki meghal, az ítéli el magát: szerette Istent, hitt benne: üdvözül (esetleg tisztítótűz után). Ha elutasítja Istent, akkor nem üdvözülhet, nem lehet Istennel, és ez a pokol.
Aki öngyilkos, az elvileg elutasítja Istent, hiszen nem várja segítségét, maga dönti el halála idejét és módját. De lehet, hogy utolsó pillanataiban meggondolja magát, mégsem akar meghalni, de már késő - ő lehet, hogy Istent választja, és nem jut a kárhozatra.
Isten nem ítél el/meg senkit.
Amúgy soha senki nem akar meghalni, még az sem, aki megöli magát.
Az öngyilkos a szenvedés hatására végez magával, nem azért, mert meg akar halni. Azért teszi, mert meg akar szabadulni a fájdalomtól. Nem az életétől, a fájdalomtól.
Nem tudja, hogy a fájdalom elengedéséhez nem kell megölnie magát, mert az emberi civilizáció spirituális értelemben a béka segge alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!