Mivel a tudományos magyarázata a jövőbelátásnak?
Nem vagyok hívő ember, a tudomány párti vagyok. Ezért sokszor ledöbbent, amikor olyan dolog történik amit megálmodtam vagy megéreztem. 4 ilyen nagy eset volt eddig ami igazán ledöbbentett. Leírom őket.
Hosszú idő után először találkoztam volna a legjobb barátommal. Vidéki vagyok, Pestre mentem a találkozóra. Az éjszaka azt álmodtam, hogy a kórházba mentünk be, mert nagyon súlyos volt az illető állapota, napok óta 40+ fokos láza volt és nem volt magánál. Elindultam a busszal reggel a vasútállomásra, és jött az üzenet hogy tegyük át jövő hétre, mert az éjszaka belázasodott és nem jó neki a tala most.
Tavaly szeptember környékén azt álmodtam, hogy édesanyámnak autóbalesete lesz. Nem szóltam neki, mert tudtam, hogy rosszul van az ilyenektől és ezen fog stresszelni. Két nappal később hátulról belementek a kocsijába az autópályán. Senki nem sérült meg szerencsére.
Valakivel akivel azt hittem, hogy le fogom tölteni az egész életem, már nem nagyon volt meg a kommunikáció és már egy két hete nem beszéltünk, viszont azt álmodtam, hogy az édesanyja temetése van. Ezért reggel írtam neki, hogy minden rendben van e vele. Azt írta kórházban ül az anyukájával, mert autóbalesete volt, és szörnyű állapotban van. De valószínűleg túléli.
Pár nappal ezelőtt, egy ismerősömmel kapcsolatban akivel régen nem beszéltem, mert lett barátja akivel összeköltözzött én pedig nem akartam zavarni meg nem is nagyon írt utána, lett egy rossz megérzésem. Több mint fél éve nem beszéltünk már, de valahogy az volt az érzésem, hogy valami nincs rendben vele. Szóval mivel évek óta ismerjük egymást és vannak a beszélgetésekben hosszú kihagyások amikor egyikünknek épp van valakije, egy hagyomány, hogy tinderen keressük meg egymást, vagy hoz össze a véletlen, és aki a másikat látja először, küldi a superlikeot. Szóval most is fogtam magam, mivel van tinder pluszom, át tudtam magam rakni Debrecenbe, hogy ott keressem, és megtaláltam, kb harmadik profil volt az övé. Elkezdtünk beszélni, nemrég tönkrement a kapcsolata és nagyon rossz állapotban van. Szóval ez a megérzésem bejött.
Számomra hihetetlen, hogy ez a véletlen műve legyen mind. Az ilyen megértéseket a tudomány mivel magyarázza? Vagy a puszta véletlen műve az egész? Mielőtt bárki ezzel jönne, nincs okom ilyet kitalálni, ezek így történtek. Megértem ha valaki nem hiszi el. Köszönöm a válaszokat
Nem vagyok szakértő, vagy ilyesmi, de van egy hihető elméletem. Amúgy asszem van valami tudományos neve is ennek, olvastam vhol erről. Szóval valójában nem is az én elméletem, de teljesen tudok vele azonosulni. Az embernek vannak mindenféle megérzései, gondolatai, álmai. Ezek nagy része semmilyen módon nem válik valóra. De ami véletlenül igen, arra UTÓLAG egyből rávágja, hogy azta, ezt előre megálmodtam/megéreztem. De ilyen lehet, h ezerből egy van. Tehát erre az egy dologra koncentrálsz, a többi 999-et meg elfelejted gond nélkül.
Mondok egy másik hasonlót. Mindig elcsodálkozom, amikor egy totál kihalt környéken pont akkor érek a kereszteződésbe, amikor egy másik autó, miközben lehet, h aznap nem is jár arra senki más. Azt szoktam mondani, h ekkora véletlen nem létezhet! Pedig de. Biztos volt 20-30 eset, emikor nem jött senki keresztbe, csak azokra nem emlékszem, mert nem volt érdekes.
A jövő nem létezik, viszont mégis meg lehet jósolni. Hogyan lehetséges ez?
Úgy, hogy a földi valóságunkat az emberi kollektív tudat teremti. Minden ember része ennek a kollektív tudatnak. Na most egy elméjétől elszakadt ember képes hozzáférni ehhez a kollektív tudathoz, és ennek "megfigyelése" által tudhatja, hogy mit fog teremteni ez a kollektív tudat. Az Univerzumban minden össze van kapcsolva mindennel. Az egész egy nagy egység. Olyan, mint egy hatalmas agy. Tehát végső soron nem a jövő van megjósolva, hanem csak meg van figyelve az a "program", ami a jövőt írja, jövőt létrehozza.
Utolsó jól mondja.
Az emlékek torzulnak az agy szelektál. A sok felesleges infóbol kiszűri azt ami érdekes. De azt nem te döntöd el.
Aztán az emlékeket kiegészíti, átformálja. Megpróbálja helyrehozni a sérült emlékeket.
"Ok, ezekre az áltudományos dolgokra nem voltam kíváncsi, írtam is OPban"
Ha ez áltudomány, akkor az is áltudomány, hogy az Univerzumban kiszámítható mondjuk a bolygók és csillagok mozgása.
hatos vagyok
Természetesen nem vagy elmebeteg! Hogy is lennél az??? Olyan, személyes tapasztalataid vannak, amik senki másnak, épp ezért ez nem vizsgálhatók/reprodukálhatók. Ergó -sajnos- az tudomány besorolja a nem létezik/nem létezhet/beteg/kerülendő/nem normális stb rubrikába. Ennyi.
A tudomány kullog a valóság után.
Remélem, nem bántottalak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!