Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehet megváltoztatni az...

Hogy lehet megváltoztatni az egó hogy ne azt akarja amit most mert az nem visz sehova?

Figyelt kérdés
Más célt kéne adni neki de azt hogy lehet?
2020. márc. 3. 05:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%
Meditáció.
2020. márc. 3. 05:58
 2/23 Miss Endzsi ***** válasza:
68%
Meditáció meg drogok.
2020. márc. 3. 07:01
 3/23 anonim válasza:

Háát nem tudom.., én is drogokkal kezdtem még jó régen.. Aztán függő lettem, mert átléptem egy határon - de erre csak akk jöttem rá.., mikor már túlhaladtam rajta.. A drogfüggőség maga is az "egó" helytelen hozzáállása a körülményekhez. A boldogság hajkurászása miatt aztán romba dőlt az életem, és mindent elvesztettem ami fontos volt számomra. Az utóbbi több mint 8 évben azonban meditációt gyakoroltam, főleg azért, mert úgy éreztem az segíteni fog rajtam - és lesz egy olyan pont amin ha túljutok sikerül leállnom a drogozással. Csakhogy nem sikerült! Rájöttem h nem fogom elérni a megvilágosodást, és nem tudok egy olyan állapotba jutni - ahonnan ne alakulna vissza a tudatom. Lehet ha még nagyon sok ideig meditálgatnák, vagy jobban akartam volna akk sikerült volna ~ nem tudom. A lényeg h nekem nem sikerült meghaladni önmagam ezekkel a módszerekkel. De lehet h rossz példa is vagyok, mert én feladtam már. Az is kérdés h ki milyen változást akar elérni..

A meditációval azt lehet megérteni hogy nincs egó, nincs "én". Vagyis van, de csak összetettségében van. Egy gondolathalmaz és azzal való azonosulás maga az egó. Viszont a jelenlét puszta tapasztalásával, ki tudunk jutni a gondolatokkal való azonosulás csapdájából. Tehát ha van egy gondolatfolyam ami nem hasznos, akk pusztán azzal hogy visszatérünk a "jelenlét" tiszta tapasztalásához, el tudjuk ezt engedni. Elvileg. Azért "elvileg" mert én is hiába gyakoroltam sok-sok éven át, a legfontosabb kérdésben ennyi gyakorlással sem tudtam meghaladni önmagam.

A lényeg hogy kisebb dolgoknál, nem túl nagy életválságoknál lehet működik a meditáció. A drogokkal azonban jobb vigyázni :)

2020. márc. 3. 09:26
 4/23 anonim ***** válasza:
79%
Miért akarsz neki más célt adni? Miért nem szabadulsz meg inkább tőle?
2020. márc. 3. 11:27
 5/23 anonim válasza:
100%

# 4

Talán azért mert mert más célokat nagyon könnyen be lehet adni neki - ha valami vonzalom afelé a bizonyos cél iránt..

Megszabadulni meg van aki sok-sok éves gyakorlással sem tud tőle, mivel egy olyan "ellenféllel" kéne küzdeni ami nagyon gyorsan visszaalakítja magát.

Lehet hogy van akinek valami csoda folytán sikerül, de szerintem az emberek többségének ez lehetetlen..

2020. márc. 3. 12:28
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Majd írok erről is a könyvemben, hogy ezeket az illúziókat szertefoszlassam. Kösz, hogy mondtad.

2020. márc. 3. 13:10
 7/23 Miss Endzsi ***** válasza:

Igazából nem tudsz soha ego nélkül létezni, szerintem a nagyoknak sem sikerült soha, csak megtanulták úgy kiszorítani, hogy csak megfigyelőkké váltak, ezt csinálom én is. Tudom, hogy van egy ego részem is, de nem hagyom, hogy uralkodjon, csak figyelem. Droggal érezni, ahogy visszatér, győzköd az igazáról, ahogy a lelki részed is. De ez ennek a körforgásnak a része, maga a természet, egyszer fent, egyszer lent, minden pulzál. Droggal megtapasztalni ezeket azért jó, már ha van önkontrollod magad felett, és nem leszel függő, mint lásd kettes válaszát, akkor a kérdéseidre órákon belül választ kaphatsz, nem kell hónapokat meditálni, ki tudod hackelni a folyamatot. Megtapasztalod az igazságot miután átlátod a valóságot.

Végeztek LSD terápiát gyerekekkel, olvasd el ha érdekel. Nincsenek szerzett mentális betegségek, azok mind csak védelmi rendszerek, hogy az egod ne sérüljön. Ezeket magamon is tapasztaltam, azért merem állítani.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=tm3tQR5mVLs

És még egy érdekesség a természetben mutatkozó fraktálokról.:

https://www.youtube.com/watch?v=ovJcsL7vyrk

2020. márc. 3. 13:50
 8/23 anonim válasza:

Hát igen pl LSD vel, és hasonló hallucinogénekkel tényleg pillatok alatt bele lehet látni az egészbe. Megmutatja h mik vagyunk mint ember valójában..

Csakhogy ahogy véget ér az "utazás" úgy visszaalakul a régi tudatállapot. Visszatér az egó, és pár hét, pár hónap múlva már csak egy emlék az egész. Amire rendesen vissza sem lehet emlékezni, mert a tudat képtelen visszatérni ahhoz a működéshez..

Egyébként az ilyen szerek ritkán okoznak függőséget, nekem sem az ilyen utazásokkal volt problémám, hanem más drogokkal, a különböző színű porokkal amik nem betekintést hanem egy instant boldogságot adnak.

Ettől függetlenül veszélyes is lehet a hallucinogének általi betekintés, mert van aki nem jól kezeli, nem bírja ki, nem tud rá felkészülni. Viszont jobbat én sem tudok. 8 évnyi meditációval a közelébe nem értem annak a tapasztalásnak amit pl az LSD adott.

2020. márc. 3. 16:42
 9/23 Miss Endzsi ***** válasza:

Meditációval elő lehet hozni a tapasztalt tudatállapotokat.

100%-osan nem, de komoly flashbackeket tudok előidézni 10 perc meditáció után, de már elég erősen koncentrálnom is rá, egyből ráz a hideg.

2020. márc. 3. 18:53
 10/23 anonim ***** válasza:
68%

"nem tudsz soha ego nélkül létezni"

Csecsemőként, újszülöttként nem volt még egód. Akkor nem is léteztél? A megvilágosodott emberek abba a tudatállapotba jutnak vissza a születésük után keletkező programok feloldásának segítségével, ahol ujjszülöttként voltak. A különbség annyi, hogy immár tudatosan lépnek be ebbe az állapotba. Ebben az állapotban nem kell megfigyelned semmit, mivel nincs is mit megfigyelni, mivel feloldottál magadban minden tudattalan programot, amit előtte megfigyelhettél. Végtelen csenddé válsz.

2020. márc. 3. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!