A Nibiru nevű égitest az vajon mi lehet valójában, és hol van? És ez azonos lehet a Mardukkal?
Rengeteg dolgot lehet erről olvasni meg hallani, nem tudom, hogy mi az igazság. Nem tudom, hogy egy bolygónak lehet-e saját fénye, meg ilyen pályája. A csillagászok szerint nem. Az állítólagos rendkívül furcsa pályája valóban arra enged következtetni, hogy ez nem is bolygó. Sőt nem is annyira tartozik a Naprendszerhez, mert csak belép ide állítólag 3600 évenként. De vannak olyan vélemények is, hogy ez a Szíriuszhoz tartozott eredetileg. Lehetséges, hogy a kettő között halad, és ez valami mesterséges dolog lenne esetleg? Egy bolygó elvileg nem haladhat két csillag között. Ha viszont nem bolygó, hanem esetleg egy annak álcázott jármű, akkor vajon mi a célja? Miért halad ilyen szabályos pályán az űrben már időtlen idők óta egy űrhajó?
Vannak, akik szerint ez egy barna törpecsillag holdakkal "ellátva". Itt adódik a nagy kérdés, hogy vajon a mai modern korban, amikor már olyan modern műszerek állnak a rendelkezésre, hogy más galaxisokat is észlelni lehet, akkor ezt hogyan nem lehet észrevenni, ami a mi Naprendszerünk tájékán található? Állítólag a 80-as években felfedeztek valamit a csillagászok, de ennek valahogy nem ment híre. Esetleg eltitkolták, elhallgatták?
Van, aki szerint ez ugyanaz, mint egy másik ősi legendákból származó égitest, a Marduk. A Marduk viszont hasonlóan hangzik a Maldekkel, amely állítólag Naprendszerünk egyik bolygója volt, amíg szét nem robbant. Ha a Marduk volt a Maldek, akkor ez nyilván nem lehet a Nibiru. De ki tudja.
Vannak, akik szerint egy másik dimenzióban létezik. De ez viszont újabb kérdéseket vet fel. Egy bolygó hogyan létezhet egy másik dimenzióban? Ha ez az igazság, akkor ezt vajon miért nem hangsúlyozták jobban? Ha ez tényleg így van, akkor ez ellentmond az ősi aranybánya elméletnek, mert ugye, egy nem fizikai égitestet nem kell fizikai anyaggal, ez esetben arannyal megmenteni. Lehetséges, hogy az agyagtáblákon olvasható szövegeket tévesen fordították le? Vagy esetleg szándékosan csúsztattak volna?
Visszatérve erre a nyolcvanas évekbeli állítólagos felfedezésre, egy ilyet igazából el sem lehetne titkolni, mert az amatőr csillagászok világszerte már rég felfedezték volna. Bármilyen égitestet, ami a Naprendszer környékén van, szerintem ma már könnyen fel lehet fedezni.
Vannak, akik szerint csak akkor látható a mi dimenziónkban, hogyha belép a mi Naprendszerünkbe. Hát ez megint csak elég zavarosan hangzik, persze nem zárom ki ezt sem. Az állítólagos pályája ahogyan említettem, nem bolygóra vall, mert ez elég képtelen pálya egy átlagos bolygóhoz viszonyítva. Egy bolygó egy bizonyos csillag körül szokott ugye keringeni.
Vajon mi lehet az igazság? Szándékosan nem a tudomány rovatba írtam, mert nem olyan válaszokra vagyok kíváncsi, hogy nem létezik a Nibiru vagy Marduk, vagy hívják akárhogyan. Nyilvánvalóan tisztában vagyok vele, hogy az emberek egy jelentős része nem hisz ebben, ha egyáltalán hallott róla.
Azt is írtad hogy az igazságra vagy kíváncsi. Az igazság az hogy szenzációhajhász ezós cikkeken kívül soha senki nem hallott a Nibiruról.
Eleve mi ez a hozzáállás? Mintha kiírnék egy olyan kérdést hogy Darth Vader hogyan irányítja Putyint? És az igazságra vagyok kíváncsi, nem arra hogy Darth Vader csak egy kitalált szereplő!
Meg milyen érdekes, hogy évezredekkel ezelőtt az embereknek egyéb szórakozásuk sem volt, mint égitesteket kitalálni, meg ezekről szóló dolgokat, és mindezt agyagtáblákba meg hengerekre vésni. Hát elég sok idejük lehetett, és nagyon unatkozhattak.
Tehát hagyjuk ezt a "nem létezik" dolgot. Hogyha biztos lennék abban, hogy nem létezik, akkor nem írtam volna ki a kérdést.
Akik így jósolgatnak, konkrét dátumokkal, azok az elméletek és állítások nem igazak, mint ahogy erre fentebb is utaltam. Az ilyeneket nem kell komolyan venni. Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy mit mondanának, hogy miért nem történt meg. Utólag ezeket az embereket nem kérdezi meg senki?
De nem szabad a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni. Ha már szóba került a pusztulás, olyan dolgok is ki vannak fejtve ezzel kapcsolatban, hogy 3600 évenként a Naprendszerbe belépve nagy változásokat szokott okozni, amelyek lehetnek katasztrófák is, meg más változások is. Vannak erre utaló jelek, de hogy ezt mi okozta, azt egyértelműen nem lehet már visszamenőleg megállapítani. Sokféle katasztrófa volt már a Földön és a Naprendszerben is, meg állítólagis tudati változások, amik ezekkel jártak.
Egy jármű ilyet elvileg nem tud okozni, mert ahogyan említettem, ez a pálya nekem nem bolygóra vall. Szóval van káosz rendesen ebben a témában, de hiba lenne az egészet semminek tekinteni, és a kérdésem sem az, hogy létezik-e, mert ugye, nem egy rakás "nem létezik" válaszra vagyok kíváncsi, hanem nyitott hozzáállásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!