Mit jelent a Jing-Jang? Magyarul
Yin és Yang.
Ez az "egyenlőség" szimbóluma asszem.
Jing - Jang
Fehér - fekete
Jó - Rossz
Minden jóban van valami rossz és minden rosszban van valami jó. Örök egyenlőséget alkotnak, az arany középút. Én kb Íg értelmezem :D
(ha nem derült volna ki a fölső kifejtésből a jing a fehér a jang meg a fekete)
Igen, köszönöm.
Rájöttem, hogy: nincs Jing-Jang/Ying-Yang.
Csak Jin-Jang/Yin-Yang van.. :)
Yin és Yang - Két fő ellentét, amik egymás nélkül nem tudnak létezni és egymás részei, egymást tartalmazzák, egymást egészítik ki és együtt alkotják a Tao-t
Yin szokott lenni a nőies dolgok: nő, lágy, meleg, ...
Yang pedig a férfias dolgok: férfi, kemény, hideg, ...
Minden viszonylagos. Egy dolog egyik szituációban lehet Yin természetű de egy másik pedig lehet Yang.
Például egy magyar embernek a 0°C hidegnek tűnik, vagyis Yang tulajdonsággal rendelkezik számára, de egy olyan ember számára, aki a hideg és zord sarkvidéken lakik már jóideje, annak ez a hőmérséglet már annyira meleg lehet, hogy egy szál alsóneműben van, vagyis számára Yin tulajdonságal rendelkezik.
Fehér a Yin és a Fekete a Yang, de amúgy más színvariációban is előfordulhatnak.
Előző vagyok:
Javítás: "Minden viszonylagos. Egy dolog egyik szituációban lehet Yin természetű de egy másikBAN pedig lehet Yang."
pontosabban
Mi jó és rossz az relativ.
pl.: roszat cselekszel a jó érdekében. pl.: kenyeret szerzel erőszakos modón a boltból hogy a éhező családnak ad.
család nézetéből megmentő , a boltos szemszögéből meg tolvaj.
És yin yang az egyensúlyt jelképezi.
Ahol van sötétség ott mindig van fény is ugyanez forditva :D
Meg összefügg az aranyközéputtal az se jó ha valaki túlságosan a jó oldalon ál mert akkor túl lő a célon pl.: kereszténység... álszent vallás...
az se jó ha sötétségben vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!