Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Fogakat találtam gyufásdobozba...

Fogakat találtam gyufásdobozban, indok?

Figyelt kérdés
Külföldön dolgozom, egy családi házban lakok(nem az enyém), itt lakik velem egy idős néni akinek meghalt a férje, a családjának nincs ideje gondozni, ezért vagyok itt én. Takarítás közben találtam 2 gyufásdobozt.. mondom megnézem mi van benne.. hát fogak voltak, jó eséllyel emberi, mivel ezek elég nagyok és van zápfog(azaz nem kutyáé, meg ilyenek). Meg ha jól néztem tömés is van bennük(az meg nyilván emberi).. elég morbid és ijesztő. Esetleg tud valaki valami okot mondani? Hogy mi lehet? Elég ijesztő.. arra gondoltam van valami kulturális, babonás oka esetleg.. mindenesetre kivittem a szobából(ott volt ahol alszok) köszi előre is
2019. nov. 23. 10:26
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Az emberek gyűjtenek minden hülyeséget. A szüleim gyűjtötték a fogaimat, és utána én is hozzátettem, amit magam szedtem ki. Ezek ilyen emlékek, ahogy az első levágott hajtincs.

Néha megnézegedtem a fogaimat, és visszaemlékeztem azokra az időkre, amikor az egyik pont kiesett... Meg amelyik kitört, ahhoz volt jó kis sztori is, tehát olyanok mint egy fénykép vagy más személyes holmi... Gondolom még amikor kicsi voltam, a fogtündérkedés miatt is lett eltéve. Egyébként nem sok kézzel fogható dolog van, ami mutatja az idő múlását, amihez lehetne a viszonyítani... A fognál meg lehet.

Vannak ennél furább dolgok is, nem kell mindenbe beleképzelni vmi ezoterikus maszlagot.

2019. nov. 23. 10:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Ja elfelejtettem leírni hogy nem gyerek tej fogak. Azt tudom hogy szokás, az aranyos

De ez nem. A kategóriát meg nem tudtam mást választani. Mindegy, akkor csak nekem hátborzongató felnőtt emberi fogakat tartani a szekrényben.

2019. nov. 23. 11:52
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
Elég sok ember elrakja "emlékbe" a kihúzott, kiesett fogait. A mi családunkban is szokás. A fogorvos is meg szokta kérdezni egyébként húzás után, hogy el akarom-e vinni :) Szerintem érdekes, milyen nagy tud lenni egy fog gyökere pl., gyerekként nagyon rácsodálkoztam. Semmiféle babona vagy ezoterikus dolog nincs mögötte (nálunk), csak egy érdekesség.
2019. nov. 23. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Elég furcsa dolgokat képesek gyűjteni az emberek, van aki a kihúzott fogait, van aki az epe v. vesekövét. Nincs különösebb jelentősége.
2019. nov. 23. 13:15
 5/8 ******?! ***** válasza:
A fogtündér új tárolási módszert fedezett fel.
2019. nov. 23. 20:29
 6/8 anonim válasza:
Melyik országban dolgozol?
2019. nov. 24. 06:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is jártam át egy öreg nénihez és én is találtam nála a vitrinben felnőtt fogakat, gondosan eltéve :D

Tudod milyenek az idősek, mindent megőriznek, jó lesz az még valamire...

2019. nov. 24. 10:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Ausztria amúgy
2019. nov. 24. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!