Asztrológiai tankönyvet tudnátok nekem ajánlani, amiben a horoszkóp-elemzésről van szó?
Az aztékot nem tudod elolvasni, az indiait nem tudod megérteni, az európait pedig neked kell keresned az antikváriumokban.
Hiába javasol itt bárki bármi jót, ha már nem lehet beszerezni.
1: inkább az alapoktól :) eddig csak a neten olvasgattam a témában
köszönöm
Van egy olyan sejtésem, hogy neten ott van az összes tudásanyag, ami kell. Csak éppen szétszorva (meg valószínűleg fontos hozzá az angol nyelvismeret). És hosszas kutatómunka összeszedni a megfelelő információkat és azokat megfelelő renszerbe foglali.
Éppen azon gondolkodom, hogy részt kellene vennem egy rendes asztrológiai tanfolyamon. Ott szakszerű iránymutatásra és tapasztalatalapú ismeretátadásra számítok. De nem gondolom, hogy az elvégzése után nem kellene majd tovább kutatnom, és főleg nem hiszem, hogy nem lenne szükség gyakorlati tapasztalatra, hogy a megszerzett elméleti tudás valóban a sajátom lehessen és valóban élő tudássá váljon.
Könyvek:
1.) Julia és Derek Parker: Asztrológia
-Ha az ember beletekint, akkor azt látja, hogy ebbe a könyvbe mennyire sok energia lett befektetve, milyen részletes és milyen szakszerű.
-Nekem megvan. Van neki haszna, de inkább könyvtárban lapozgass bele, minthogy megvedd, a látszat ellenére szerintem annyira nem jó.
2) Takács Tibor: A fejlődés iskolája
-Ebben benne vannak a fontosabb asztrológiai számítások leírásai, de, hogy mennyire érthetően, azt nem tudom, mert azokat máshonnan tanultam, szóval azokat a részeket átugrottam.
-A csillagjegyekről, bolygókról, házakról fontos információkkal szolgál.
-A bolygók jegy- és házhelyzetei, fényszögkapcsolatai viszont ebben a könyvben nem annyira találóak számomra.
-Ad általános megközelítési módokat egy horoszkóp, egy szinasztrikus horoszkóp egy prognosztikai horoszkóp és egy egészségügyi horoszkóp értelmezéséhez.
3) Peter Orban: Az asztrológia tankönyve
-Ezt nem olvastam, csak könyvesboltban lapozgattam bele. Ez is elvileg egy általános képet ad az asztrológiáról és elmagyarázza az asztrológiai számításokat.
-Megjegyzés: a mű szerzőjének egy másik könyvét végigolvastam (Ezoterikus asztrológia című könyv), annak a hátuljában függelékként benne volt a horoszkóp számítás módszere - innen tanultam az alap számításokat.
+1) Az első asztrológiai könyv, ami sok éve, még gimnazista koromban a kezembe akadt, az Judy Ananda: Gyógyító horoszkóp című könyve.
-Ez a könyv összefoglalja dióhéjban az asztrológiát, de alapvetően nem célja megtanítani azt. Mégis a csillagjegyek, házak, bolygók értelmezésében sok hasznos, lényegretörő, vázalkotó leírást tartalmaz.
+2) Phyllis Vega: Szerelmi asztrológia c. könyve még megvan nekem. De azt külön nem ajánlom. Sok hasznos dolog van benne- de kezdetnek egyáltalán nem ajánlom. Csak leírtam a teljesség kedvéért.
*) Baktay Ervin: A csillagfejtés könyve
-Magyarországi berkekben, ha jól tudom, alapműnek számít. A jövőben ezt is el szeretném olvasni, de még egy szót nem olvastam bele. Ezt is csak kiegészítésképp írom ide.
Összegezve:
-Ha tudsz magyarul és angolul szerintem minden szükséges információ megtalálható interneten az asztrológiáról.
-Én a magam részéről mégis fontosnak tartom a szakszerű vezetést, ezért egy asztrológiai tanfolyamra való beiratkozást fontolgatok.
- Az asztrológiában fontos a kutatószellem: 1)asztrológiai tudásod csak egyéni gyakorlati tapasztalataid által lesz élő tudás. 2) mindig van még mit tanulni az asztrológián belül. 3) mindig törekedni kell az ember, az emberiség, a világ, és legfőképpen ÖNMAGUNK!!! MÉG MÉLYEBB MEGISMERÉSÉRE. Az "ÖNMAGUNK" rész a legnehezebb ebben az egészben: a saját árnyékainkkal, árnyoldalunkkal, hibáinkkal, gyengeségeinkkel a legeslegnehezebb szembenéznünk, de itt fejlődhetünk a legtöbbet és innen tanulhatjuk a legtöbbet!!!
Köszönöm szépen ezt a részletes leírást!
(Sajnos egyelőre angolul nem tudok, de azon is dolgozom... :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!