Meg tudsz győzni, hogy az asztrológia nem egy oltári baromság?
Nem tartom valószínűnek, de adok egy esélyt, kedves ezomókusok. Milliószor olvastam már itt, hogy az asztrológia igenis nagyon tudományos dolog, de nem a bulvárlapok horoszkópja, hanem a Gipsz Jakab tanár úr titkos módszere, mert az ennek-annak is hogy bejött, és az mennyivel jobb.
De aztán ha konkrétumokat kérek, mindig az a válasz, hogy hú, hát a tanár urat nem lehet ám csak úgy megkeresni, el kell hozzá menni Bivalybasznád alsóra, de csak kelta ünnepre eső teliholdkor lehet, piros tangabugyiban, amire Aliester Crowley arcképét festették szűzlány vérével, és vigyek harmincezer forint plusz áfát is, mert ennyiért áll velem szóba a Mester... kösz nem.
A másik, hogy ha bármire rákérdezek, hogy ezt vagy azt hogy tudja megjósolni az asztrológia, mindig az a válasz, hogy háát, azt pont nem, de tök lényegtelen dolgokat igen, és ha nem jön be, akkor az azért, mert a jövő folyamatosan változik, mérési hiba mindig van, bezavart a neonlámpa, nem hiszek eléggé, és a negatív hullámaim, stb.
Tehát akkor mire jó az asztrológia, és hol található, látható az a változata, ami valóban működik?
A kérdésből eredő hozzaallasod, viselkedését és megnyilvanulasod a téma irányába eléggé ... had ne mondjam ki.
Eleve ki az a személy akiről szó van?
Nem tudom mirol beszélsz, de le lett írva, többszor is, nem kötelező benne hinni, elfogadni vagy bármi ilyesmi, ketelkedhetsz is, de nem kéne egy beképzelt egoista f... képében megszolalni, mert ez nem igazán mutat arra, hogy bármi neveltetest kaptál volna, így mégis hogy vársz választ??
Nem kötelező mindenben hinni, de úgy tűnik, egyedül képtelen vagy donteni, ezért is a kerdes, vezesse valami a kis kezed, de ha valaki segítene, azt jól megharapod.
Eleve, kedvesnek és segitokesznek lenni, akár itt vagy akár élő szóban, eléggé ritka, ami egy hatalmas baj, téged nem igazán neveltek, ugye?
Olvass utána és érdeklődj a téma iránt, de ne keress celtablakat, amikbe aztán jól belerughatsz. Ennek igazán semmi értelme.
Az asztrológia régen tudomány volt, mivel a csillagászat részét képezte. Idővel külön vált, majd altudomannya bélyegezték át. Gondolom a magad fajták vagy hasonlo, gondolkodásra képtelen, emberiseget nem előre vivő, csak ülök a magas lovon és jól megmondom ember típusok, mivel könnyebb valamit szidni és jól leugatni, mintsem gondolkodni, utána olvasni, szerte agazoan és nem csak elolvastam egy könyvet és mindent tudok stilusban.
Ha valami igazán érdekel, ne itt tegyél fel értelmetlen módon egy kérdést, hanem keress utána.
Most tegyük félre a kérdező irónikus hangvételét, mert abban amit leírt igaza van. Így látja egy kívülálló.
Az asztrológia régi megfigyelésekkel kezdődött. Abban hogy aki egy adott horoszkópban született azonos típus jegyeit mutatja. Pl Én Vízöntő vagyok és mindamellett hogy utópisztikus légvárakat kergetek és nagyon álmodozó vagyok nagyon markánsan értek a természettudományokhoz. Mondjuk a materialista irányvonalnak ez pont ellentmond, de a rezgéselmélettel nem, utóbbi modernebb
Megfigyelték, hogy szinte minden Vízöntő ilyen tulajdonságokat mutat. Mégsem lehet egységes arculatot ráhúzni emberekre, mert mindenki más. Mindenki valamiben eltér a másiktól. Pl vannak zöld ruhákat kedvelők, de nem mind full zöldben jár. Vannak akik kockás zöldet, csíkosat, drappos elszíneződést szeretnek. Mind mások, benne van az egyediségük, de egy valami közös bennük. Ilyen az asztrológia is.
Én pl regisztráltam az EZO TV honlapjára mert kíváncsi voltam a horoszkópomra. Ingyen minden nap küldenek e-mailben egy egyedi tanácsot, hogy aznap milyen napod lesz, milyen gondolataid lesznek, mi a helyes irány. Ott szakértők figyelembe veszik a pontos születési dátumot, órát, életkort és érdekes hogy 99%-ban mindig bejön. Mindig amikor olvasom a tanácsait, olyanmintha tudná mi történik velem aznap. Te is kipróbálhatod teljesen ingyen !
A személyre szabott asztrológia bonyolult dolog és akik művelik ismertek lesznek és mivel sokan dobálják sárral őket, így félnek mutatkozni embereknek. Te sem tudsz pl személyesen beszélgetni az MTA elnökével a tudományos elméleteidről, mert nem tudsz találkozni vele. Ugyanaz.
Hosszú történet lenne, de a bolygóknak van rezgésük és mivel minden rezeg. Anyag nem létezik tömör materiális formában,hanem minden csupán rezgés, információ. Az elemi részecskék is csupán hullámok, nem anyagi testek amíg nem mérik ezért ezek a rezgések képesek rezonálni egymással és a rezonancia révén kölcsönhatnake gymásra.
Nem is akarlak!
Kérdésed magyarázata alapján kár lenne az időért, ugyanis nem állsz a szellemi szinvonaladdal olyan fokon, hogy bármit is megérts!
Vagy viselj kisebb cipőt, vagy az IQ-dat növeljed valahogy, most a cipőd mérete min. (hogy te is értsed: min. = legkevesebb) 10 számmal nagyobb IQ-dnál.
Vitázni csak értelmes emberekkel lehet, amikor nem a meggyőzés, hanem a gondolkodásra késztetés a lényeg.
Veled fölös...
Előljáróban annyit, hogy én nem "hiszek" az aztrológiában. Nem olvasom a horoszkópomat, legfeljebb néha unaloműzőnek, és nem tervezek eszerint semmit.
Ugyanakkor nagyon is lehetségesnek tartom, hogy a bolygók hatással vannak az emberekre. A Hold állásától függően óceánok vízszintje emelkedik és süllyed több méternyit. Iszonyatos energia kell ehhez. Kizárt, hogy a vizeken kívül másra ne legyen hatással, még ha nem is érzékeljük.
Tudományos folyóiratban is jelent meg cikk arról, hogy teliholdkor a bűncselekmények száma megugrik:
Márpedig ha a Hold állásának van kimutatható hatása, miért ne lehetne a többi bolygónak is? Bár messzebb vannak, sokkal nagyobbak mint a Hold. Ezért én nem zárkózom el az asztrológiától, inkább kiváncsi vagyok, mit lehet kihozni belőle.
1 hét múlva érek rá bővebben válaszolni, akkor küldök neked linkeket és leírom, hogyan használd őket, és általuk meggyőzheted saját magadat az asztrológiáról.
A linkek angol oldalakra mutatnak- tudsz angolul?
Csak a teljesség igénye nélkül:
arról akarod meggyőzetni magad, hogy az asztrológia élő tudomány? Nem mese, men humbug?
A kérdésed megfogalmazása erre utal:
"Meg tudsz győzni, hogy az asztrológia nem egy oltári baromság?"
A kérdésed magyarázatában viszont alpári hangon beszélsz az asztrológiáról.
Ebből minden józan ember azt szűri le, hogy meggyőzetni akarod magad, nem meggyőződni eddigi vélekedésed helytelenségéről, hanem csak trollkodsz, vita helyett veszekedést akarsz provokálni.
Newtonnak nem volt eredeti foglalkozása, sok mindennel foglalkozott egyszerre. De amire te gondolsz, az az asztronómia volt, nem az asztrológia; két teljesen különböző dolog.
# 8/9 több tv csatorna napirendre tűzte a torinói lepel eredetének vizsgálatát . Számtalan fotós kutató aki cáfolta a végén az eredetiségét igazolta . Erről több műsor van , mindet nézd meg ."
Ez engem is érdekel. Én úgy tudom eddig azt bizonyították be, hogy a középkorból való úgy 1k-1300-ig tehető akeletkezése. Semmi bizonyító erejűt nem olvastam még róla, pedig jól utánanéztem.
Tudnál linkelni nem paranormal.hu forrást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!