Elképzelhető, hogy a kórház pontatlanul jegyezte le a születési órám?
Anyukám elég jól emlékszik arra, hogy hajnali 5-6 óra körül születtem, de a kórház, mikor kikértem a születésem pontos idejét, akkor a délután fél kettes időpontot adta meg.
Elképzelhető, hogy ennyire pontatlanul jegyeznék le a születési órákat?
"Anyukám elég jól emlékszik arra, hogy hajnali 5-6 óra körül születtem, de a kórház, mikor kikértem a születésem pontos idejét,
akkor a délután fél kettes időpontot adta meg. ""
Az én édesanyám is határozottan állította, hogy a reggel 6 órát. Meg azt is, hogy minden rendben ment, nem volt semmi komplikáció.
Egyik beszélgetés alkalmával azt mondta, hogy indították a szülést, később amikor felhoztam meg azt mondta, hogy nem, nem volt ilyen, nemmi nem volt, csak harántfekvéses voltam. LEgutoljára meg azt is letagadta, hogy valaha beszélt volna arról, hogy bonyodalom lett volna.
Azóval a szülés az ilyen. Ja, ha nő lennék és nekem kellene szülni, akkor lehet, hogy azt az időpontot jegyezném meg, amikor kezdődik a szülés a tágulás után végre, és nem azt mikor már vége van és az idő test meg az idő háttérbe szorul az új élet fogadása miatt.
Ha jól tudom a vajúdás simán eltarthat több óráig is, szóval +néhány óra még reális lehet és akkor anyud se téved meg a feljegyzés sem.
Egyébként simán eltrollkodhatták az orvosok is.
Mint már egy gyereket szült nő, biztosan állíthatom, hogy sok élmény és tény megváltozik az évek során. A szülés alkalmával akár önkívületbe is kerülhet a vajúdó (mint én is ) és egy csomó tényt másként látsz.
Pl. én a szülés másnapján meg mertem volna esküdni, hogy a szülésznő szőke volt és fehérbőrű. A valóságban barna hajú, barna bőrű. Pedig bizony 5 órán keresztül mellett volt. A végül császármetszés időpontja is ha nincs a gyerekem csuklópántjára írva, tuti nem jegyeztem volna meg.
Úgyhogy én inkább tippelnék arra, hogy édesanyád rosszul emlékszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!