Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Akik hisznek az asztrológiában...

Akik hisznek az asztrológiában, milyen hatásban hisznek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, egymástól sokszor teljes mértékben független csillagok Naphoz és a Földhöz viszonyított helyzete mégis milyen konkrét hatást gyakorolnak ránk, aminek bármi köze lenne az életünkhöz? Mi ez a hatás, hogyan mérhető?
2017. máj. 8. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:
63%

Már sokszor próbáltam ezt én is, ne várj választ.

Majd rád borítanak több oldal halandzsát, szankszkrit kifejezéseket, idézeteket, hogy ez milyen régi dolog.

Nincs is hatás, csak szimbolika, minek írsz ide, ha nem hiszel benne, ne a bulvárlapok horoszkópjai alapján általánosíts, mert ott vannak "igaz" asztrológusok.

Mondanak majd tücsköt - bogarat, de választ nem fogsz kapni.

2017. máj. 8. 21:47
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Nos, ugye két mód van, ahogy egy csillag hatással lehet bármire is a mi bolygónkon.

Az egyik az általa kibocsátott elektromágneses sugárzás, pl. a látható fény, de lehet attól kisebb, vagy nagyobb hullámhosszú sugárzás is.

Ezt mérni nem meglepő módon sugárzásmérő eszközökkel lehet.

Mindenesetre ezek mértéke a távoli csillagok annyira csekély, hogy semmiféle kimutatható változást nem okoz az emberi testben vagy viselkedésben.

Egy zseblámpából sokszorosan nagyobb mértékű sugárzás ér téged, mint egy távoli csillagból. És okoz-e bármiféle fiziológiai vagy viselkedésbeli elváltozást, ha rádvilágítanak zseblámpával? Nyilvánvalóan nem.

A másik a gravitáció. A gravitációról tudjuk, hogy nem eltéríthető és nem árnyékolható, a képletéből pedig adódik, hogy a hatótávolsága végtelen, így nyilvánvalóan egy baromi távoli csillag és bármely földi objektum, így egy ember között is van gravitációs kölcsönhatás.

Ezt mérni nem sok értelme van, hiszen a kiszámítására van egy egzakt képlet, ha ismerjük a két test tömegét és távolságukat, akkor pontosan meghatározható, hogy hány N erővel vonzza egymást a két objektum.

De, mint az elektromágneses sugárzás esetében, ennek a gravitációs vonzóerőnek is annyira, de annyira csekély a mértéke, hogy egy A4-es lap sem lenne elég azt a sok nullát leírni, ami a tizedesvessző után következik.

Egészen konkrétan, ha lemész a konditerembe, és megállsz egy 20 kilós súlyzótól 1 méter távolságra, akkor a súlyzó által rád gyakorolt gravitációs hatás a sokszorosa annak, mint amit egy távoli csillag gyakorol rád.

Na most, gondolj bele, egy tőled 1 méter távolságra elhelyezkedő 20 kg-s súlyzó gravitációs ereje vajon okozhat-e bármiféle fiziológiai, agyi, vagy viselkedésbeli elváltozást benned?

Nyilvánvalóan nem.

Magyarul és röviden az asztrológia úgy ahogy van, egy büdös nagy kamu, bullshit, hazugság.

2017. máj. 9. 00:15
 3/4 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó pacsi!

Végre nem csak én vizsgálom logikus nézőpontból a dolgokat :D

2017. máj. 9. 01:02
 4/4 anonim válasza:
0%

Aki hisz a csillagjóslásban, az abban hisz, hogy a sorsa előre meg van írva. A sorssal pedig minden összefügg: mit mond, cselekszik, gondol.

Én abban hiszek, hogy nem bábu vagyok, amit egy magasabb erő kedvére dróton rángathat.

2017. máj. 9. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!