Melyik a legveszélyesebb horoszkóp?
#9 a probléma ott kezdődik, ha valaki a tudomány elé akarja helyezni a hitet, mint ahogy te is teszed. Ez táplálja az emberi ostobaságot leginkább. Attól, még hogy egyes kultúrák hisznek a szent tehénben, az csak egy rohadt tehén marad, amit máshol felnevelnek, levágnak, majd megzabálnak. Attól még, hogy az öngyilkos terroristáknak azt mondják, hogy 70 szűz lány vár rájuk a mennyországban, attól még nem lesz igaz. Valaki egyszer azt mondta, hogy lapos a Föld, hitt benne. Tévedett. Érted már? Te olyanban hiszel, amin már rég túl van a tudomány. Ez már nem egy olyan dolog, amiben "érdemes" hinni, ennél jóval előrébb vagyunk. Igazából minden olyan dolog, amin túlhalad a tudomány, bekerül az ezotéria zsákutcájába, hogy a buta emberek merítkezzenek belőle, mert vagy túl makacsok, vagy túl buták ahhoz, hogy elfogadják a valóságot. A horoszkópnak az ég világon nincs semmi jelentősége, van egy csillagkép az égen, amit valaki feljegyzett, azért, hogy kialakítson egy égi térképet, mivel akkoriban a csillagok voltak a legjobb tájékozódási pontok. Ezeket hívjuk állatövi jegyeknek. Ezekre a csillagképekre az asztrológia lecsapott, mert nagyon jól lehetett vele régen is hülyíteni a népet, és ez a folyamat a mai napig zajlik. Ebből lett a horoszkóp. Jelenleg te vagy az, akit hülyítenek, vagyis inkább saját magadat hülyíted. A csillagképekben szereplő csillagoknak még csak nem is feltétlen van közük egymáshoz, valamelyik fényévekkel távolabb van a "szomszédjától"... arról nem beszélve, hogy 100.000 év múlva, a mostani csillagképek közül egyet sem fogsz felismerni, mert annyira távolodni fognak egymástól, hogy teljesen máshogy fognak kinézni. Az ég világon semmit nem határoz meg az, hogy az embert melyik hónapban szülik meg. Hosszasan tudnék neked írni, de teljesen felesleges, mert úgysem fogod fel, amit mondok, ugyanis már bekerültél az ezo zsákutcába, amiből csak nagyon nehezen lehet kimászni. De ha csak 10%-át elfogadnád a mondandómnak, akkor már két lépést megtennél kifelé.
De ha már így belejöttem, hadd linkeljek neked valamit:
Ismerkedj meg a Forer-hatással, és te magad is rájössz, mekkora nagy humbug ez a horoszkóp dolog, és erről mennyi pénzeket szakítanak le azok, akiknek van pofájuk kihasználni az emberi butaságot.
Oroszlán Skorpió-aszdendenssel? :D Ráadásul Sárkány is vagyok és harci kakas is (ez utóbbi nem tudom, milyen horoszkóp, már elfeledtem)...
Általában nem vagyok veszélyes, de jól hangzanak együtt.
#13, az igazságérzeted tombol folyamatosan és csak az határoz meg ebben a párbeszédben most, ha észreveszed, elhomályosítva minden mást (gratula). Nem megmondóember akarok lenni és jól tudom, hogy semmi, de igazán semmi nem fog változni ettől itt most, ettől függetlenül jobban érzem magam, ha leírhatom a véleményem. Megengeded? Igazán köszi.
Nem áll ez meg, hogy mindenki a saját portáján bolondozhat úgy, amennyit akar és annyit, amennyit akar. A választásoknál sem mindegy, milyen ostoba módszerekkel lehet és mikkel besz0patni a népet, de ez csak egy példa. Kihatással vagyunk egymásra, még ha lehetelennek tűnnek is bizonyos összefüggések és megerőltető utánuk gondolni. Ha ítélkeztem volna nyakra-főre, azzal sem lenne komoly gond, úgy gondolom, maximum konstatálhattuk volna az én korlátaimat. Mindig meglesz a véleményem az önrontásról és a valóságtagadásról, akármennyit is ismételgeted a vélemenyed a véleményemről.:D
Tulajdonképpen a tehetségtelen emberek sikerélménye az ezó minden ilyen. De nem csak, mert számos agyat nem igénybevevő közösségi és önfejlesztő játék, hobbi, hitvallás és cselekmény létezik ezeken kívül, mégis a leghamarabb (hamis) eredményt adó cukorkát szopogatja el a polgár, ami elébe kerül, egy ilyen a horoszkóp.
Szellemileg szegény élet, mert bevallottan hasraütés-szerűen "jeleznek előre" "újságírónők" a tisztelt magazinokban. Akik meg "kompúter" előtt, egyénileg bohóckodnak pénzért, komolyszoftverrel, azok sem jobbak semmivel, csak felépítettek maguk köré egy PR-t, amit zabálnak a reményvesztett együgyűek. Nem ágálok én az ellen, hogy éljék ezt az életet, úgy is hatástalan a józan érv. Azzal meg nem teszed semmissé ezt a szomorú, ámde annál tömegesebb jelenséget, hogy próbálsz félremagyarázni.
Tudjátok mit, kaptok egy nektek megfelelő választ, aztán remélem estére már nyugi lesz:
Öööööö, a horoszkóp rossz, nem mutatja meg senkinek a jellemét az, hogy mikor született.
Na megyek írok pár baromságot az elektronika kategóriába és mindenkibe bele fogok kötni, akit kicsit is érdekel az a téma, mert ahhoz abszolút nem értek, jó móka lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!