Ti melyik horoszkóppal foglalkozó oldalt szoktátok nézni? Szerintetek melyik a legmegbízhatóbb?
Az persze elgondolkodtató, hogy Isten létezését ki tudja tudományosan alátámasztani. Vagy a Buddhizmust.
Vagy bármit, ami hit.
Az ember akkor ne higgyen semmiben, csak a tudományban? Az embereknek szükségük van a hitre, ebben biztos vagyok. Nagyon elkanyarodtam, asszem.
Tényleg ez a hit dolog olyan, hogy sokan tudják, hogy nem igaz, de mégis elhitetik magukkal a dolgokat. Ilyen a Mikulás is, a kisgyerek is tudja, hogy valaki más beöltözik, de mégis elhiszi, de ez nem olyan dolog, amit örökké hisz az ember, mert később ciki lenne.
Szerintem jó, ha az ember csak a tudományban hisz, mint én, de mindenképpen józan észérvekben. Van olyan ismerősöm, ami mindenféle összeesküvésekben hisz, de amikor arról volt szó, hogy a kedvenc videójátékát a fejlesztők direkt tették olyanná, hogy függőséget okozzon, akkor az már hamis információ volt szerinte. Tehát ő abban hisz, amit jónak tart, és nem abban ami mellett logikai észérvek szólnak.
Az ilyen hívő emberek közül sokan egyszerű gyári munkások, munkanélküliek, talán nemhiába tartanak ott, ahol tartanak.
Én ezeket ismerem, de vicces, amikor teljesen ellentétes dolgokat írnak (vannak, amelyikek másolják egymást illetve közös forrásból dolgoznak, mert rá lehet ismerni az ugyanolyan szövegekre pár nap vagy hét eltéréssel, volt, amelyik a hold állására hivatkozott, és az nem stimmelt), általában kiválasztom, ami nekem tetszik. Ha magam alatt vagyok, jólesik valami pozitívat olvasni, akkor olyan, mint egy kapaszkodó, segít, hogy jobb kedvem legyen. Egyébként meg kíváncsiság és jó játék, mennyire tudok tényleg a pozitív dolgokra koncentrálni. Mostanában eléggé problémás időszakot élek, most nehéz.
angol nyelvű és egyedi (ebből kiindulva talán a legpontosabb, csak vagy tudj angolul, vagy másold be egy fordítóba): [link]
magyar nyelvűek:
Ott koptattam előbb az ujjam, hogy miért nem jó egyik horoszkóp se, erre még mindig nem hisznek nekem. Hol éltek ti, középkorban? Ne magyarázzam el esetleg, hogy miért nincs Mikulás?
Ezért halad szarban Magyarország, mert tele van ilyen visszamaradott mentalitású buta emberrel.
Azt hiszem a kérdés nem neked szólt. Miért is fáj a fejednek, ha van valaki, akit érdekel a horoszkóp és az asztrológia? Nem kell válaszolnod, költői kérdés volt. Senki nem kérte, hogy koptasd az ujjaid. A kérdésemre nem is válaszoltál, akkor meg miért jössz ide okoskodni? Ez nem az a fórum, legalábbis nem az a kategória (vagy kérdés), ahol bármi helye van a te véleményednek. Az persze egy szép dolog, hogy egyszer leírtad, hogy "tudományosan bizonyított, hogy a horoszkóp hülyeség" de ennyi elég is volt. Elsőre is felfogtam, meg szerintem mindenki, aki olvasta, például az előző válaszoló is, csak nem érdekelte, mivel a okoskodós megjegyzéseid nem változtatták meg senki életét, tehát az övét sem, mint látszik is.
Kérlek próbáld meg máshol megváltani a világot azzal, hogy hozzám hasonló buta elvakult embereket próbálsz kigyógyítani a horoszkóp-olvasása nevű betegségből, remélhetőleg, sőt valószínűleg utána az ország helyzete is szépen javulni fog. Hiszen mi vagyunk azok, akik miatt ilyen szarban van Magyarország. Ugye? Visszamaradott mentalitású emberek, ja, véletlenül sem te, aki mindenképpen a saját "hitét, nézetét, véleményét" próbálja ráerőltetni másra több oldalon keresztül egy internetes fórumon.
Én a kérdésedre válaszoltam, hogy szerintem melyik a legmegbízhatóbb: egyik se! Astronetet szoktam nézni néha, mert foglalkoztat a csillagászat, és az állatövi jegyek sorrendjét így memorizálom.
Hogy valaki életét megválthatom-e ezzel? Az én életemet egyenesbe hozta a logikus, tudomány alapú gondolkodás elsajátítása, az a helyzet, mélyről jöttem, és még sokat kell dolgozni azon, hogy teljesen helyre jöjjek, de remélem sikerülni fog.
Igaz, hogy rá akarom erőltetni a véleményem másokra, de én az igazságot akarom ráerőltetni a bizonyított tévedések helyett.
A tudományos gondolkodás a történelem során megmenthette volna sok rossztól a világot, és még ma is megmenthetné.
Hitlert kiröhögték volna a tudományos, helyes evolúcióban hívő emberek, nem jutott volna hatalomra.
Ha a muszlimok is tudományosan gondolkodnának, nem hinnének többet Allahban, és a Dzsihádban, csökkenne az erőszak, és a globális terrorizmus fenyegetettsége, mert nem kezdenének robbantgatni azért, hogy a Mennybe jussanak, ami nem is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!