Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az asztrológia "bejött" nektek?

Az asztrológia "bejött" nektek?

Figyelt kérdés
Bika a babám, és olvasgattam a jellemzőit a neten. Nagyon sok dolog passzol rá. De nem az általánosságok, hogy szép meg bájos , hanem pl. hogy lassabban fejlődik, de gyorsan tanul, meg az átlagon felüli étvágya :) Ezek mind jellemzők rá. Tinálatok is van ennek valami alapja? Hisztek benne?
2009. okt. 14. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Horoszpókban nem hiszek,de sajnos a jegyemet jellemző tulajdonságok rám illenek:(
2009. okt. 14. 22:39
 2/9 anonim válasza:
60%

háááát, most olvastam csak utána, de lányomra nem igazán jellemző

Szűz jegyében született, mely az írja, hogy nem mosolygós, távolságtartó, ez totál nem igaz rá, amint emberi arcot lát fülig ér a szája, imádja a társaságot.

Egy valami volt igaz belőle, hogy hamar megtanul járni és annál hamarabb beszélni. Most 13 hónapos 2 hónapja megy és minden szót utánunk mond,egész nap lotyog.

2009. okt. 14. 22:51
 3/9 anonim válasza:
74%
Az én lányom most 4,5 hónapos, és ikrek jegyben született. Még nem látszik igazán, de néhány dolog egyezik. Rengeteget gagyorászik, az ikreknek nagyon sok a mondanivalójuk, minden érdekli, hamar jönni-menni szeretne, már több mint 1 hónapja gond nélkül forgolódik hasról hátra, és fordítva, jelenleg négykézláb áll, és rugózik, és mászni próbál. Egyik pillanatban nevet, a másikban sír.
2009. okt. 14. 23:26
 4/9 anonim válasza:
Elöző vagyok. Egyébként hiszek benne, és remélem az hogy mindenbe csak belekezd, és nem folytat, nem lesz rá jellemző, mert a ikrek nem kitartóak. Persze nem lehet teljesen általánosítani, függ az aszcendenstől is, és attól hogy milyen jegyben született szülők nevelik. Ha nem így lenne, 12 tipusú ember létezne, amit tudunk, hogy nem így van.
2009. okt. 14. 23:30
 5/9 anonim válasza:
100%

Az általános jellemzőkben hiszek, a napi/heti/havi/éves előrejelzésben nem.

Eddig nem néztem utána, mivel ugyanaz a csillagjegye a lányomnak, mint nekem. Tudom, hogy mire számíthatok. Lépéselőnyben vagyok. ;)

Most elolvastam egy párat, és igazak. Emlékszem, hogy milyen voltam kisgyerek koromban, vagy tiniként. Tudom, hogy mik voltak a hibáim, és mit kellett volna a szüleimnek tenni bizonyos helyzetekben.

Imádnak, de nem nagyon tudtak kezelni. Nem volt könnyű dolguk, hiszen skorpió vagyok, nehéz jegy.

Lányom is az, remélem, hogy jobban tudom majd kezelni...

Nagyon igaz rá már most: makacsság, víz szeretete, érzékenység, össze- és szétszerelési vágy, kitartás.

Nagyon intuitív, jól veszi az "adásaimat".

Ha csúnyán nézek rá, mert rosszat csinált, azonnal tudja. Nem kell megszólalnom.

Egyetlen dolgot nem tartok igaznak: nem vagyok haragtartó!

2009. okt. 14. 23:32
 6/9 anonim válasza:
74%

23:32 újra

Ezt olvastátok már?

[link]

Érdekes!

2009. okt. 15. 00:08
 7/9 anonim válasza:
A lányom ikrek, utolsó nap, 21-e. Egyik barátnőmtől személyre szabott horoszkópot kapott ajándékba. Van benne blabla, persze, de sok érdekes dolog is. Apukája is levegő jegy, nekik karmikus kapcsolatuk van egymással. Ezt látom rajtuk, nem egyszerű szerelem. Igaz az is, amit írtatok, hogy egyik pillanatban sír, majd mosolyog, majd megint bömböl. Nem könnyű eset, de elbűvölő, bájos. Mondjuk, ez minden (?) babóra igaz. Azt hiszem, mi imádjuk egymást mindig -remélem-, de máshogy gondolkozunk majd, és lesznek nagy viták. De ez is sok mindenkire igaz.
2009. okt. 15. 07:25
 8/9 anonim válasza:

00.08-as!

Érdekes, na majd meglátjuk, hogy igazak lesznek-e rám a leírtak! :D

2009. okt. 15. 08:56
 9/9 anonim válasza:
100%

Az asztrológia bejött, mi az hogy, nagyon is, de amire te gondolsz, az nem asztrológia, csak amolyan bulváros "horoszkópia".

Az újsághoroszkópok kizárólag a Napot veszik figyelembe, a Napnak is csak egy jellemzőjét: hogy melyik jegyben (helyesebben alakban) található. Van pedig hat másik szabad szemmel megfigyelhetően mozgó égitest (tehát összesen hét olyan, amit a klasszikus asztrológia bolygónak tekint), és mindegyiküknek több fontos jellemzője van még azon kívül, hogy melyik tizenkettedében tartózkodnak épp a zodiákusnak.

Csak hogy lásd a különbséget asztrológia és újsághoroszkópia között:

[link]

Egyébként ha már nagyon ránk jön a skatulyázhatnék (meg hát szeretünk is hülyéskedni néha, nem igaz?) akkor már inkább az aszcendens alapján kellene, mint a Nap alapján, hiszen a Nap éjszakai születések esetén eleve kevésbé meghatározó, a személyiséget pedig soha nem az határozza meg. Az aszcendens (magyarul: felkelő) a Nappálya és a horizont keleti metszéspontja, kiszámítása egyszerű, de a születés dátuma mellett tudni kell hozzá a pontos idejét is. Ez az a pont egyébként, amit a görögök hóroszkoposznak neveztek, ebből ered a horoszkóp szó, amit tévesen használnak az asztrológiai képletre (ábrára) és az asztrológiai előrejelzésekre. Önmagában viszont az aszcendens is csak nagyon csekély mértékben képes leírni a jellemet, előrejelzéshez pedig végképp nem elég.

Még az szerintem idekívánkozik, hogy nem asztrológia az sem, amikor valaki egy programsegítségével készít "elemzést" - ha ilyenről hallotok, meneküljetek, gyújtsatok füstölőt meg ilyesmi. =) A másik nagy parasztvakítás a "babahoroszkóp" - függetlenül attól, milyen módszerekkel készítik. Nem véletlen az, hogy a rég idők asztrológusai az újszülött képletéből inkább csak az életkilátásaira következtettek, a töbivel vártak egy kicsit.

2009. okt. 15. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!