Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Én nem hiszek a horoszkóp...

Én nem hiszek a horoszkóp alapú emberi természet megítélésében, ti?

Figyelt kérdés

Meg is magyarázom, miért: az idő folyamatos, talán nincs eleje, vége. Ha minden ember, vagy ez a naprendszer felrobban, akkor is van idő. Pontosabban: idő igy ebben a formában nem létezik. Nem léteznek órák, percek, hónapok, évek: idő sem. Csupán mi, emberek neveztük, "osztottuk" fel, hogy két esemény közötti időtartam hosszát minek nevezzük.

Ennélfogva nincs értelme arról beszélni, ki mikor született, és hogy milyen ő.

Persze mások, máshol jó messze, szintén feloszthatják az időtartamokat nevekre.

2012. dec. 30. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Én sem hiszek.
2012. dec. 30. 17:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Én.!sem hiszek.
2012. dec. 30. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem bánom, hogy fel lett osztva az idő, ezzel semmi bajom, a horoszkópokkal már más a helyzet...
2012. dec. 30. 17:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy az ember pontos természeti megfigyelések alapján osztotta fel az időt, nem csak úgy kitalálta. Az évszakok szabályosan váltakoznak, a Hold elfogy és újra megnő, ezek felosztják az időt bizonyos egységekre. Az ember is a természet része, ezáltal - hitem szerint - valamelyest rányomhatja a bélyegét a jellemére a születésének ideje is. Persze ez nem száz százalékos dolog, de azért sokszor van benne valami. Amúgy meg az ember természetét a külső hatások (például a családi környezet, a neveltetése, az átélt események) sokkal erősebben befolyásolják, mint bármi más.

Szóval... engem érdekel a horoszkóp, szerintem vannak benne jó megfigyelések, de nem szabad erre alapozni semmit. Én magam például bár oroszlán jegyű vagyok, alig van bennem bármi "oroszlános".

2012. dec. 30. 17:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Az utolsóval abszolút egyet kell értenem. Minden ok-okozat. Nem igény szerint lett felosztva az idő. Az asztrológia pedig ennek fényében rohangál kéz a kézben az idővel, így mégis érdemes figyelembe venni, hogy ki mikor született, mert bár a körülmények befolyásolhatják, az alaptermészete akkor is az, ami az adott állatövi jegy biztosít.
2013. jan. 1. 10:04
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es válszolóval teljesen egyetértek.

Engem is érdekel a horoszkóp,persze csak ami az alapjellemzéssel foglalkozik, nem ezek a napi,heti hülyeségek.

Persze nem ez alapján fogok pártválasztani,vagy megítélni embereket...mindenestere van benne igazság.

Még néhány éve kiváncsiságból megcsináltattam a személyreszabott jellemzésemet egy asztológussal aki az égvilágon semmit nem tudott rólam a pontos születésemen kívül.

És eléggé megdöbbentett az egybeesés, főleg a jellemző betegségek terén.

2013. jan. 3. 16:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Nemrég fogtam egy könyvet és elkezdtem nézegetni 4 embernek a horoszkópját, s hogy miket mond a könyv az alapján, és azt kell mondjam meglepően pontos részinformációkat közöl.

(Ugye teljes képet a könyv nem rak össze azt nekem kéne)

egyébként ez az a könyv:

A horoszkop pediglen az én értelmezésemben nem arról szól, hogy mennyi volt az idő, hanem hogy melyik bolygó merre volt hozzám, illetve egymáshoz képest.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. jan. 25. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!