2012. szeptember 22 - Őszi napéjegyenlőség?
Figyelt kérdés
Letudná nekem valaki az aznapi bolygó együtt állásokat a hozzájuk tartozó csillagászati konstellációkkal együtt?
Fontos lenne! Előre is köszönöm!
2012. szept. 5. 20:15
1/5 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy őszi napéjegyenlőség!
3/5 anonim válasza:
Kedves első válaszoló: Jártál te földrajz órára?
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az "értelmes" válaszokat! :)
Akár hiszitek akár nem, beírtam a google-ba, de nem találtam meg pont azt amit kerestem...
2012. szept. 5. 23:00
5/5 anonim válasza:
Nap-éj egyenlőség ugyebár az, amikor a nappal és éjszaka hossza megegyezik, ez pedig mindkét féltekén egy évben kétszer fordul elő. Tavasszal és őszzel. Pontosabban ezen a napon kezdődik a csillagászati ősz és a tavasz a két féltekén épp ellentétesen. Oka a föld "billegése" a Naphoz képest a Nap körüli pályáján, ami nincs szoros összefüggésben a többi bolygó állásával, hiszen minden bolygó más és más periódusidővel kering a Nap körül. Amit kérdeztél, az ebből adódóan minden évben más és más. Nem vagyok cseppet sem csillagász, ez csak az én laikus meglátásom. Ha az érdekel, hogy ez évben milyenek lesznek a bolygóállások nap-éj egyenlőségkor, arról sajnos fogalmam sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!