Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » A napjegy vagy az aszcendens...

A napjegy vagy az aszcendens jelöli inkább a személyiséget?

Figyelt kérdés
Persze tudom, hogy összetett, és az egész horoszkóp adja ki az összképet, de az alapkarakterre mégis melyik mutat rá mélyebben?
2011. nov. 21. 18:00
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocs, elfelejtettem kiírni, hogy értelmes válaszokat várok.
2011. nov. 21. 18:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy radixban, születési képletben, az alapkaraktert a személyi és személyiség jelölők mutatják. Ezek a Nap, Hold, Merkúr,Vénusz, Mars, aszcendens, egyes házas bolygók. Értékelésnél figyelembe kell venni jegy és házhelyzetüket, fényszögeiket. Ezért nehéz a kérdésedre válaszolni, azonban női képletben a Hold, az aszcendens, az aszcendens ura a születési uralkodó jobban hozza a személyiséget,míg férfi képletben a Nap kiemeltebben fontos. Az aszcendens utal a külső megjelenésedre, veleszületett tehetségedre, képességedre, stb. A Nap jelöli,a tudatos énedet, ahogyan látod, megéled a világot, mutatja a kreativitásodat, alkotóképességedet, hogyan és milyen módon tudod az életenergiádat kamatoztatni. A személyiségünk rendkívül színes és összetett, ezért mindenkinek az egyéni képlete fogja eldönteni, hogy jellemvonásainak kialakulásában a Nap vagy az aszcendens kapott nagyobb szerepet.
2011. nov. 22. 00:59
 3/10 A kérdező kommentje:

Az utolsóelőttinek köszönöm szépen a választ!

Az utolsóra is reagálnék:

1. Nem értem miért kell köpködni egy olyan fórumon, ahol nem az asztrológia létjogosultsága volt a kérdés.

2. Nem hiszem, hogy le kéne borulni egy definíció előtt, csak mert a wikipédián van fenn. Innen is látszik, hogy ki a bigott.

3. A tudomány szót nem a mai értelemben használtam, régen egész mást takart, amikor még aktívan használták az asztrológiát az akkori tudósok.

4. Amiről te beszélsz, az az olcsó női újságok asztrológiája. Ezen a szinten minden nevetséges és babonás. Ezt azonosítani a régi bölcsek tudásával: felszínes, bigott és elvakult.

5. A mai értelemben vett tudományt nehéz tisztelnem. Most komolyan elhiszed ezt a felvilágosodás-f@szságot. Kb. azóta van az emberiség mély krízisben, mióta a mai értelemben vett tudomány irányelvei alapján rendezte be az életet, és ez csak rosszabbodik.

6. Senki nem beszélt jóslásról. A horoszkóp egy tükör, amiben láthatod magad, és mélyebben megértheted az külső, belső történéseidnek okait. Ennyi erővel a pszichológiát is felégethetnéd a kis tudományos bálványaid oltárán.

7. A régiek még tudták, hogy a világ működése analógiákon alapul. Nem a csillagok irányítanak minket, csupán összhangban vannak velünk, ezért rajtuk keresztül könnyebben megérthetünk sok mindent.

2011. nov. 22. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:

Legyen hát, bigott vagyok, mert gondolkodok, mielőtt mondanak nekem valamit ex-hasra általánosságokban. Addigis a sorsomat magam irányítom, személyiségemet ismeri a földön pár nagyon közeli ember és igen, tanulásban, fejlődésben és az emberi teljesítőkészségében bízok. El is értem már az életben egyet s mást amit nem a csillagjegyemnek, és a jupiter energiáinak köszönhetek. A nők lapja és blikk horoszkóp pedig ugyanaz, csak kicsiben.

Ui: a horoszkóp nem régi bölcsek tudása, hanem szóbeszéd, középkori babona nem nagyon van jeles művelője aki valami alapján tudásbázist épített volna fel. Ebben elvakultan hinni a bigottság. Attól válik okossá egy ember, hogy képes kételkedni és összefüggéseket keresni, nem pedig mormolja a vízöntő tulajdonságait.

UI2: azért írok ide és tüntetem fel közröhely tárgyaként ezeket, hogy legalább néhány emberben motoszkáljon mekkora bógusz az egész és szégyenlje beismerni, hogy ezotériában hisz (mint energiatisztítók, kristálykommunikálók, angyallátók, stb). Ha milliószámra így teszünk akkor nyilvánosan csökken a népszerűsége és talán a telejósdák helyét is átveszi valami más műsor (Öveges professzorról azért nem álmodozok) és hülye kérdések helyét értelmes gondolatok veszik át, a lányom pedig majd nem az alapján keres párt hogy "össze illik-e az ikrek és a mérleg", hanem tanult emberre jellemző kérdések és témák foglalkoztatják.

2011. nov. 22. 12:41
 5/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat a rossz stílusért, csak idokolatlannak találtam a megjegyzéseket. Azért hangsúlyoztam a bigottériát, hogy rávilágítsak: ez nem az ezotéria sajátja, hanem emberfüggő, és úgyanúgy fellelhető a tudomány, mint a vallás, vagy bármi más képviselői között, és a tudomány azzal, hogy kijelentette: rajta kívül minden más babona, a saját létét evidens igazságnak ismerte el, egy megdönthetetlen mércének, amihez minden mást kötelező viszonyítani. Ezt nevezzük dogmának. Miközben a régi korok bölcseleteit csípőből elveti. Én sem örülök neki, hogy ennyire popularizálódott az, amit most ezotériának hívnak, de úgy gondolom, még mindig ki lehet szemezgetni belőle az értékeket. Egyébként azért ilyen torz formában tört a felszínre, mert társadalmi szinten el lett fojtva a tudomány által. De míg a tudomány az alapvető dolgokról is vitázik, addig olvassuk csak el a Tao Te King-et vagy Patanjali jóga-szutráit, vagy az Upanisádokat, nézzük meg a régi kínai gíógyítás és harcművészet eredményei. Ha valaki az alapján választ párt, hogy milyen jegyben született, az magát minősíti, de mégegyszer hangsúlyozom, ez az egész nem erről szól, hanem segít tisztábban látni olyan dolgokat, amiknek csak a felszínét látná az ember. A szabad akaratot pedig nem tagadja, csupán megmutatja merre érdemes elindulni. Ha valaki 160 cm magas, elmehet ugyan kosarasnak, csak éppen értelme nincs. Az asztrológia nem determinál csak rámutat a határokra és a lehetőségekre. És egy idézet:

C. G. Jung!!!:„Mivel tudni akarja, mi a véleményem az asztrológiáról, elmondom önnek, hogy több mint harminc éven át foglalkoztatott az emberi elmének ez a különös rendszere. Mivel pszichológus vagyok, különösen érdekel, hogy minek mutatkozik az asztrológia sajátos megvilágításában a személyiség egynémely komplikációja. Ha nehéz pszichológiai diagnózissal kerülök szembe, többnyire megszerzem az illető horoszkópját, hogy egy tökéletesen eltérő szemszögből is rálátást nyerjek a problémára. Azt kell mondanom, hogy nagyon gyakran úgy találtam, hogy az asztrológiai adatok megmagyaráztak olyan pontokat, amelyeket más módon nem lettem volna képes megérteni. Ezek a tapasztalatok alakították ki bennem azt a meggyőződést, hogy az asztrológia nagy hasznára van a pszichológusnak, mert magában foglal egyfajta pszichológiai élményt, amelyet mi »projekciónak« nevezünk. Ez azt jelenti, hogy olyannak találjuk a pszichológiai tényeket, mint amilyennek azokat a képletek mutatják.”

A történetéről pedig:

"Az asztrológia története a Tigris és az Eufrátesz között indult - az immár majd 6000 éves - útjára. A babiloni és az asszír ékírásos táblák bizonyítják, - melyek a XIX. századi, a régi Ninive helyén végzett ásatásoknak köszönhetően előkerültek - hogy a csillagjóslás és a csillaghit a két folyam országából ered."

2011. nov. 22. 13:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Ez meg a szőrszálhasogatás. Csak egy példát írtam, amivel utalni akartam valamire. Nem szó szerint értendő, ahogy egy vers metaforája sem. Ez tényleg ennyire bonyolult?
2011. nov. 22. 16:18
 7/10 A kérdező kommentje:

Azt kérném, hogy itt a kérdésemre válaszoljatok! A vitámra nyitottam egy másik fórumot:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__asztrologia-horoszko..

2011. nov. 22. 22:51
 8/10 A kérdező kommentje:
vitára
2011. nov. 22. 22:52
 9/10 Athena Angyal ***** válasza:
mindig az aszcendens az erőssebb
2011. nov. 23. 22:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem is, nem tudom, miért szokták a napjegyet annyira túlhangsúlyozni.
2011. nov. 26. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!