Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Hogy működik az asztrológia?

Hogy működik az asztrológia?

Figyelt kérdés

Szóval amikor vannak ezek az ilyenolyan bolygó, csillag meg csillagjegy mindenféle hatással van rád cucc. Mi a mechanizmusa? Min keresztül hat ez ránk? És pontosan melyik égitestek játszanak szerepet ebben?

Én nem tudom, azért kérdezem. Homályosítsatok fel! (Nem a metróújságos horoszkópra gondolok, mert az köztudottan vicc.)

2011. nov. 11. 20:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Naja, csakhogy a sugárzásnak nem éppen a bolygókhoz van köze, annak édestökmindegy, hogy épp melyik kis kődarab hol van, csillagoknál dettó. Ezek mind jók, csak semmi közük az asztrológiához.

Végre valaki beírta a gravitációt (ugye a Hold árapály-erejét a gravitációnak köszönheti), én meg kiszámoltam, hogy tulajdonképpen ha az ember az anyukájával ebédel, az másfélmilliószor nagyobb gravitációs hatással van rá, mint a Jupiter. A csillagok meg pláne. Ha megjavul a gépem, közlöm a pontos számítást, addig várni kell sajnos. A többi három alapvető kölcsönhatás hatótávolsága pedig sanszban sincs a kozmikus méretekkel.

2011. nov. 17. 20:25
 12/23 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy képes felfogni azt, hogy az asztrológia az egy szimbólum rendszer alapján jött létre, akkor nincs róla mit beszélni. Írd ide a születési adataidat, és aki ért hozzá, megmondja milyen ember vagy. Aztán tűnődj el azon, vajon honnan tudja az illető, hogy "ÉN" ilyen vagyok
2011. nov. 18. 07:25
 13/23 A kérdező kommentje:
Te még mindig nem érted a kérdést.
2011. nov. 18. 20:42
 14/23 anonim ***** válasza:
nem a Merkúr, vagy a Mars sugároz te meg ezt nem érted
2011. nov. 18. 22:02
 15/23 anonim ***** válasza:
iratkozz be egy asztrológiai tanfolyamra, hátha megvilágosodol.
2011. nov. 18. 22:03
 16/23 A kérdező kommentje:
Akkor mi sugároz, vagy nem sugároz?
2011. nov. 19. 09:12
 17/23 zeronibble ***** válasza:

Mi van, ha azt mondom, fogalmunk sincs, mi működtetheti, és népi megfigyeléseken alapul? Nem sokat lehet kezdeni vele, igaz? Nemrég kaptam egy igen rövid összefoglalót erről privát üzenetben:

"Én tanultam asztrológiát, nem is kevés ideig, és nagyon nehéz megmagyarázni, hogy az asztrológia egy szimbólum rendszer, és csak önismeret elmélyítésre alkalmas, na meg esetleg arra, hogy abban az évben melyik életterület fog kiemelkedni. Sajnálom azokat, akik az asztrológiában kapaszkodva, vagy jósokba, kártyavetőkbe, próbálnak valahogy igazolást kapni arra, hogy ő nem is tehet semmiről."

Ne az ezotévé legyen már a referencia...

2011. nov. 19. 09:33
 18/23 A kérdező kommentje:

Naszoval, jelen, annak, aki felhozta az árapályjelenséget. Nos, az árapályjelenség a gravitáción alapul, mivel mind a Földnek, mind a Holdnak elég nagy a tömege, ergo egész szép kis gravitációs hatást tudnak egymásra gyakorolni. Na de a bolygók és a csillagok? Ugyanmá...

Vegyük például a Jupitert, az egy elég nagy bolygó.

A gravitációs erőhatás egy fordított négyzetes erőtörvény, tehát ha megkétszerezzük a távolságot, a hatás a negyedére csökken. A következő képlet szerint működik: F=G*(m1*m2/r^2) [link]

ahol

F az erő

G a gravitációs állandó

m1 az egyik

m2 a másik test tömege

r pedig a köztük lévő távolság.

Helyettesítsünk be:

F-et akarjuk ugye kiszámolni

G=6,67*10^-11 m^3/kg*s^2

m1=80 kg (egy átlagember tömege)

m2=1,899*10^27 kg (Jupiter tömege, [link]

r=666 000 000 000 m (Jupiter átlagos távolsága a Naptól: 816 millió km, Földé 150 millió km, ez a kettő különbsége.)

A behelyettesítés utáni számolásban kijön, hogy 2,28*10^-5

Nézzük csak meg, hogy ezt az erőt hány méterre levő ember tudja kiváltani, aki legyen szintén 80 kiló.

tehát

m2=80

F=2,28*10^-5

r=?

kijön r-re, hogy 0,136, azaz kb 14 centire áll tőled, akkor akkora hatással van rád, mint a Jupiter fénykorában. A többi csillag messzebb van, a bolygók kisebbek. Ugye nem hiszitek, hogy kizárólag ezek képesek döntő hatást gyakorolni az életetekre? Mert akkor rátokugrok, és minden felborul...

(a számoláshoz hozzátartozik, hogy nehéz egyértelmű adatokat találni, de a nagyságrend kábé stimmel szerintem. Egy csillagász javíthat)

2011. nov. 21. 19:18
 19/23 anonim ***** válasza:
Nocsak, hirtelen hogy eltűnt a 66%-os válaszoló. Vajon miért?
2011. dec. 14. 14:43
 20/23 anonim ***** válasza:
az asztrológiát nem szabad összekeverni a csillagászattal.
2011. dec. 14. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!