Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Csinált már valaki kettős vak...

Csinált már valaki kettős vak teszteket horoszkóppal?

Figyelt kérdés
Vagy érdemes-e? Meg lehetne-e szerintetek győzni vele pár embert? Vagy siketek és vakok mindnyájan?
2011. ápr. 12. 23:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Hogy a túróba ne? Azóta tudomány az MTA szerint is.
2011. ápr. 13. 09:29
 2/4 A kérdező kommentje:

Rosszul fogalmaztam a kérdést. Az asztrológia ellen vagyok, és a múltkorában egy hívője annyira kikészített, hogy jó lenne, ha legközelebb mérési eredményeket hivatkozhatnék ilyen esetben.

Ugye az első válaszoló csak szórakozott?

2011. ápr. 13. 18:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Érthető volt, h asztrológia ellen vagy.

Egyébként érdekes, én már válaszoltam erre, és nem trágár módon, mégis törölték a válaszomat.

Most újra próbálom: igen, biztosan csináltak ilyen, nem is egyszer. Csak az asztrológia is inkább hiten alapszik, tehát aki nagy horoszkópbarát, az nem fog vele foglalkozni (kb. mint vallás, vagy politika).

2011. ápr. 13. 21:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem szórakoztam, csak az irónia nehezen megy át a gépelt szövegen. :)

Ráadásul a legszebb a dologban, hogy szerintem nem is lehet rendes kettős vak tesztet végezni. A tisztelt hívők bármikor benyöghetik, hogy "hohó, most nem nem olyan a környezet/körülmény/asztrológiai energia áramlás". Ezek után meg magyarázd (bizonyítsd), hogy "de, ugyan az". Úgyhogy, igen a 21:32-es válaszolónak van igaza, ez vallás, sőt abból is a bunkóbb fajta.

Elhiteti az emberekkel, hogy ebben van tudomány (csillagok mozgása, együttállása, ezeket a fogalmakat a csillagászat használja), állít valami blődséget, tudományos alapok nélkül, majd elvárja tőled, hogy tudományos alapon bizonyítsd a nem-igazát...

Ugyanakkor, mint már korábban egy válaszomban kifejtettem, empirikus ismeretek halmazának hajlandó lennék elfogadni, de annak semmi köze a csillagokhoz és mint empirikus tudomány nem is igazolható.

2011. ápr. 14. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!