Hol lehet kérdőasztrológiát vagy asztrológiát tanulni levelező szakon?
hát igen,szerintem is nagyon jó az ELO-féle oktatás:-)
Aki meg fikázza,annak más baja lehet...
hmm, véletlenül találtam ide, jó régi a kérdés, de hátha akad olyan, akit ma is foglalkoztat a kérdőasztrológia-tanulás, gondoltam, hozzátenném az én tapasztalati véleményemet is...
igen, a tanfolyamok drágák, és garancia nincs az eredményességükre - oktatója válogatja, akinél sajnos nem elég, hogy jó a témában, de jó oktatói készségekkel is kell rendelkezzen, hogy átadhassa mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy valakiből eredményes kérdőasztrológus legyen majd - igen, ez egy külön "szakma", vagyis önálló és eltérő ága az asztrológiának! szóval... a tanfolyamok drágák, és az eredményességük nem garantált, szerintem ár/érték arány tekintetében nem állnak a legjobban, ahogyan a levelező tanfolyamok sem, mert azok sem a legolcsóbbak, ugyanakkor még azt a pluszt sem adják, amit az oktató személyes jelenléte és figyelme ad hozzá az egészhez; ettől persze nem vitatom, lehet, hogy valakinek bejöhet jobb híján, de én most a legolcsóbban elérhető, legjobb módszert szeretném az érdeklődők figyelmébe ajánlani, amit magam is teszteltem, ez pedig a következő:
számos könyv jelent már meg a témában, közöttük az időtálló klasszikus alapművek magánfordításai, és kivétel nélkül mind alkalmas arra, hogy a nélkülözhetetlen alapokat elsajátítsa ezekből mindenki, aki komolyan meg szeretné tanulni - külön oktatói segédlet, vezetés, terelgetés nélkül, pusztán akarat kell hozzá - mint minden máshoz is - és megy mint a karikacsapás.
ha pedig az alapok megvannak, egyetlen dolog szükséges még: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás! ehhez pedig ugyancsak nem kell külső "vezetés", hiszen a visszajelzés azonnali a gyakorlások során; és ha nem jön be egy-egy bírálatunk (végkövetkeztetésünk), azonnal megkereshetjük, hogy hol tévedtünk el az elemzéskor, és lehet korrigálni, akárhányszor - mígnem kialakul szép lassan a kellő rutin, és azzal együtt csökkennek a tévedések; és igen, egyre részletgazdagabbak, egyre pontosabbak lesznek idővel a bírálataink, csak feladni nem szabad idejekorán, hogy "á, ezt így képtelenség megtanulni.." /ha feladod, a tanfolyamokat is ugyanígy fel fogod, én így láttam másoknál, legyen szó akármennyi belefektetett tanfolyami díjakról, energiáról, satöbbi/...
fontos még, hogy a finomságok elsajátításához is elérhető a megfelelő szakirodalom, jelentős részük a neten is megtalálható, hozzáférhető ingyen, de annyit még hadd mondjak, hogy a kérdőasztrológia tankönyvei javarészt ún. kézikönyvek, munkafüzetek példaképletekkel és kifejtésekkel - amik jó, ha kéznél vannak, szóval érdemes áldozni rájuk, és megvenni őket, vagy akár a digitalizált változatot kinyomtatni, mert jegyzetelni bizony szükséges a tanulás folyamán, anélkül nem megy...
tehát a lényeg: megy ez autodidakta módon, az időtálló, klasszikus szakirodalomból is, vsz tökfelesleges korunk önjelölt "mestereinek" bankszámláit gyarapítani (ha mindenáron adakozni akarunk, akkor gyakoroljuk ezt a becsülendő gesztust igazi rászorulókkal szemben - vagy ne, de a pénznek ott van a legjobb helye sztem, ahol valóban szükség mutatkozik, azzal soha nem lehet melléfogni;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!