Szerintetek egy mennyire Vízöntős?
Szerintem nagyon de kezdjünk is bele.
Keresem amúgy Szlovénia milyen besorolás alá illik, mivel az égvilágon semmit se találok erről, se angolul se magyarul, sem más nyelven.
Igazából mióta először jártam ott, akkor lett nagyon szimpatikus, ez 4 éve volt, idén megint mentem, így ismét előtört a "rajongásom"
Ezt leszámítva Vízöntő országokkal szimpatizálok, Oroszország és Finnország a kedvencem már elég régóta, amikor még asztrológiával se foglalkoztam.
Információkat gyűjtöttem különböző fórumokról a szlovén mentalitásról, és amik kiderültek számomra a következők, szerintem nagy része elég Vízöntős lehet. Ti mit gondoltok?
Nagyon identitástudat nincs ott, már eleve az ország is olyan, hogy a szomszédaikkal keveredik a kultúra az adott határhoz közel.
Megosztott ország, kis népességű, de ennek ellenére képesek két vagy akár több részre is szakadni (most nem fogom ezeket kirészletezni mert nagyon hosszú lesz).
Identitás sérülés érezhető abban is, hogy ők osztrákok akarnak lenni (más akar lenni, mint ami - ez is Vízöntő, az kell ami nincs, az nem jó, ami van - ha a többi volt jugoszláv népekkel hasonlítják őket, akkor megsértődnek).
Tartozik egy csoportban, a volt jugoszlávokhoz, tehát a délszlávokhoz. Ezektől el akarnak különülni, nem akarnak egy csoportba tartozni velük, ez is Vízöntős. Oda akarnak tartozni, ahová nem tartoznak, Ausztriához (ők le se szarják a szlovéneket, sőt többségének ők is csak ex-jugok, akik elárasztották az országukat, ez fáj nekik, rájuk akarnak hasonlítani).
Rendszeresek az olyan kérdések tőlük, hogy az osztrákhoz vagy a horváthoz hasonlítanak jobban. Ha azt írják, az osztrákokhoz akkor örülnek, mert azt akarják hallani, ha valaki a horvátot írják, akkor megsértődnek, és elkezdik megmagyarázni, miért az osztrákokhoz (persze vannak akik elismerik, hogy oda tartoznak ahová és ahhoz hasonlítanak jobban).
A másik a jelentéktelenség érzetük. Rendszeresek az olyan kérdések mit tesznek, ha külföldön nem tudják hol van az országok (rendszeres az ilyen, különben nem lenne erről több 100 kérdés, hasonlóan az osztrák hasonlítgatós kérdésekhez). Nem is azon vannak, hogy saját külön identitás legyen, hanem valakihez hasonlítani inkább és ahhoz tartozni. Ami van az nem jó.
Ez a mém is egy elkülönültséget mutat, legalsó képen
Jellemző egy amolyan depresszív mentalitás, miszerint őket elhanyagolja mindenki és nem foglalkoznak velük. És van benne valami, a szomszédos országokban sem sokat hallunk róluk, itt se, és az osztrákok is ugyanezt mondják (mivel egyfolytában őket kérdezik, mit gondolnak róluk). Egyedül a horvátok foglalkoznak úgymond velük, illetve a többi délszláv állam, bár azokkal már nem szomszédosak, de akkor is.
Ami akaratlan, és nem szlovén emberektől jön, amikor valaki kérdezi milyenek a délszávok és ehhez kapcsolodó kérdések, akkor sok esetben szlovének kimaradnak a felsorolásból (vagy szándékosan az elkülönültség miatt).
Na akkor szerintetek ez mennyire Vízöntős így?
Vízöntő vagyok, de iszonyat unalmasnak tartom, hogy ilyeneken rágódjak meg ennyit írjak, ilyen semmire nem jó okfejtést. Nekem is bejönnek egyes országok, de sosem jutott eszembe egyikre sem a csillagjegyem rásütni, mert értelmetlen.
Lehet, ez nálad valami mániás dolog, inkább ezen gondolkozz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!