Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » A zodiákus körét a Bakkal...

A zodiákus körét a Bakkal kéne kezdeni?

Figyelt kérdés

Innen nézzétek, itt elmondja

[link]

A lényege hogy a Bakban van a születés (karácsony, a fény születése, Jézus születése), tehát kb. logikus is hogy itt kezdjünk. Az újév is a Bakba esik. Új esélyek, új lehetőségek és az építkezés is a Bakhoz tartozik.

A Kosban van a feltámadás.

Pontosabban ha a Bakban elkezdünk építkezni, itt még csak lehetőségként van jelen, az a Kosban kitör és el tud ténylegesen indulni.

márc. 9. 11:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jé, erre már én is gondoltam.

Az egyeshez csatlakozom. A körnek nincs kezdete és végpontja.

Mivel a bak a téli napfordulóval kezdődik szerintem nagyon is egyértelmű lenne az innen való kezdés, mert innentől nő a fény, a nappali órák száma, és már a természet is a növekedésre áll be, habár ez még nem látszik, mert minden a felszín alatt van. Maga a bakra jellemző "túlélés" már felfelé mutat, ha még nincs is felépítés, akkor legalább megtartás biztosan van.

Ha nem így lenne, akkor a levelek elszáradása és lehullása után télen a fák törzse és minden télen általában megmaradt része elkezdene elhullani, korhadni, lebomlani. De nincs így, pont azért, mert a napfordulóval már nem a lebomlás és leépítés felé zajlanak a folyamatok, hanem a felépítés felé, ami kezdetben még csak önfenntartás, a megelőzése annak, hogy elhulljon a teljes fa például.

Ez a növekedés a felszínen a tavaszi napéjegyenlőséggel, és a nap kosba lépésével jelenik meg látható formában. Ezt látjuk, ahogy a természet életre kel, hirtelen minden elkezd nőni.

Ugyanígy a leépítés/leadás sem az őszi napéjegyenlőséggel kezdődik, csak ott válik fizikai szinten láthatóvá. Igaziból már a nyári napfordulóval elkezdődött, ugyanúgy, ahogy a nappali órák száma is ott tetőzik, onnantól kezdve már csökken - hiába van még július augusztusban is sokáig világos, a "leghosszabb nap" a nyári napforduló napja. A természet is ilyenkor már nem az önfelépítésre használja az energiákat (levél meg virágképzés), hanem "átfordul", amije van azt leadja/továbbadja. Először termésképzésen keresztül (a termésben van a mag, tehát tulajdonképpen továbbadja önmagát, lásd nyári gyümölcsök), aztán a leveleket lehullatja...

Egyébként ezt egy nap alatt is le lehet vezetni. Éjfélkor van a nap a horizonthoz képest legalacsonyabban (az IC-n), onnantól emelkedik, de még nincs a horizont felett. Mivel nincs a horizont felett, hiába emelkedik, abból semmit nem látunk, maximum csak mikor már közeleg a napfelkelte. Mikor felkel a nap, akkor "lépi át" az aszcendenst. Délben van a horizont felett a legmagasabban (az MC-n), és napnyugtakor meg a deszcendensen.

Szóval nagyon is érthető, miért lehet onnan is számítani. De bármelyik pontot nézzük ki, érthető. A kérdés, hogy mit akarsz vizsgálni, mit keresel.

Ha a kostól számítod, akkor az olyan, mintha azt akarnád látni, hogy mi jelenik majd meg, mi az amit látunk, érzékelünk stb a fizikai valójában. De ekkor csak a jéghegy csúcsára figyelsz.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy az ami megjelenik, az honnan származik, mi van mögötte, miért az és miért úgy jelenik meg, mi vezetett oda, akkor a baktól érdemes számítanod.

Számomra a bak sokkal logikusabb. A napokat is éjféltől éjfélig számítjuk, és nem napfelkeltétől napfelkeltéig, csak mert "onnantól látjuk".

márc. 12. 18:47
 12/17 A kérdező kommentje:

Utolsó köszönöm. Így logikussá válik miért hordoz új energiákat a Vízöntő. Az energia elkezd áramlani

Vissza a Bakra. Már ott elkezdődik az új viszont egy lezárás is történik. Majd az építkezés. Az építkezés az Bak ahogy a tervek is. Új tervek. Kardinális tehát elkezdődik vmi. Ezt viszi tovább a Vízöntő és tartja meg és a következő újra tehát a robbanásra a Halak készít elő.

Csak ezért az Ikreket és a Vízöntőt sokan keverik

A tanulást, a spontansagot, a kommunikációt, közösségi kapcsolatokat nem értem miért kerül a Vízöntőhöz (hiába próbálják oda tenni az még Ikrek marad)

Vissza a Vízöntőre. Mivel ő már elkezd áramolni amolyan új energia de ez még nem törhet ki idő előtt. Így az van hogy ő az aki nem találja a helyét mindenhonnan kirekesztődik, keresi a helyét (ez megfigyelhető tulajdonság). És bármi történik azt összegyűjti mint tapasztalat és tovább adja (áramlik). A Szaturnusz uralja. A Bak is csak lassan építkezhet ha egyből megpróbál a csúcsra érni zuhan egy hatalmasat. Ugyanez a Vízöntő ha előre szalad túlságosan jön a pofon. És akkor itt gyűjtődik a tapasztalat ez mindkettőre igaz.

Vízöntő paradoxon szerint a Vízöntő nem létezik önállóan rá terül a két szomszédra. Így a Bak és a Halak között egy átmenet, hol ez hol az de egyik se de olyan mintha de mégsem (ezt így tanultam a Vízöntőről hogy olyan mintha de mégsem. Nem mondta el az okát sztem ő nem ismeri ezt a paradoxonos elméletet de ez az oka ennek)

Másik két levegő jegyre is igaz az átmenet de nem ennyire durván. Ott nincs paradoxon viszont van átmenet a föld és a víz között.

márc. 12. 19:38
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Hogy tudtok ennyi hülyeséget összhordani úgy, mintha valami tudományos dolog lenne?
márc. 12. 20:04
 14/17 A kérdező kommentje:
13-as, menj vissza csak szépen a számok világába és ott analizálj tudományos materiális dolgokon
márc. 12. 20:16
 15/17 anonim ***** válasza:
#12 Írtam. :)
márc. 12. 20:39
 16/17 anonim ***** válasza:

"Így az van hogy ő az aki nem találja a helyét mindenhonnan kirekesztődik, keresi a helyét (ez megfigyelhető tulajdonság)"

A Vizonto azert nem talalja a helyet, mert keresi. Ha sajat maga epiti ki a kis klikkjet, osszegereblyezi innen-onnan az alattvalokat, kiteljesedik.

Hiszen a Vizonto az Oroszlannal analog :)

39F incel

márc. 13. 04:49
 17/17 A kérdező kommentje:

"A Vizonto azert nem talalja a helyet, mert keresi. Ha sajat maga epiti ki a kis klikkjet, osszegereblyezi innen-onnan az alattvalokat, kiteljesedik."

Ez ilyen formában ilyen hülyeség.

"Hiszen a Vizonto az Oroszlannal analog :)"

Tehát ugyanaz? 😂😂😂😂

Ezeket honnan veszed amúgy?

A lényege amúgy ennek hogy a Vízöntőnek le kell kötnie magát (mivel belső üresség jellemzi). És nem mások mondják meg mert azt biztos nem fogja csinálni.

Tehát ha leköti magát (lehet ez bármi ugye ház függő is) akkor nincs is akkora baj. Mert amúgy jelen van az is hogy nem tud megszabadulni a gondolataitól amitől megakar szabadulni. Sokan nem fogják fel hogy ez egy fix jegy és felesleges Ikreket csinálni belőle mert nem lesz az. Mikor megszabadul akkor jön a felszabadulás amit megtisztulásnak neveznek. Komolyan mondom hogy akinek nem domináns ez a jegy fel se tudja fogni és csak a hülyeséget mondja róla. Ha találkozik is akikben erős ez a jegy még úgy sem értik meg hogy ez milyen. Csak az aki át éli de mivel normális leírást nem találni róla nem tudják hogy ez mitől van hogy melyik jegy melyik ház stb csak az van hogy elküldik valami pszichológushoz.

Ura a Szaturnusz (berakják hozzá az Uránuszt is ami felesleges mert maga a Szaturnusz is leírja az egészet hogyan működik az fix és levegő jegyben. Tehát a Szaturnusz nem egyenlő azzal ahogy a kardinális föld jegyben működik mert már csak azzal tudják azonosítani).

Én tudom és rájöttem hogy ez ebből jön mivel én magam is megélem mindennap.

Itt jön képbe a Szaturnusz ez viszont a Bakra is igaz náluk is tapasztalni. Csak kis lépésekben lehet haladni és tényleg nem enged a Szaturnusz amit mások simán megtehet egy szaturnuszi szülött nem. Csak gondolj az évszakra. Logikus hogy a Bakkal kezdődik a kör. A Kos a kitörés tehát egy munka gyümölcse beérik és robban ezt látja mindenki. Menő emberek a Kosok egyébként ha normálisan élik és nem konfliktusokat generálnak csak. De azt senki se nézi mennyi munka van mögötte és ez már Bak. Ezért ő egy tipikus háttér ember. Ez ugye a kardinális kereszt hogy a Bak építkezik és lassan halad és amikor beérik robban és itt jön a Kos

Ha bevesszuk a többit így lesz logikus a Vízöntő újító gondolata (ha oda a végére tesszük elveszti az értelmét hisz a kör végén lezárni kell nem újítani). Hát sajnos még mindig tél van így a föld alatt vagyunk senki se látja. Emiatt vannak a megvalosulatlan dolgai. A Bak se valósít csak tervez és lassan halad. Tehát hiába vannak ezek az újító dolgai sokan tudomást se akarnak róla szerezni és elkönyvelik gyogyósnak őket. És hát egy levegő jegy a föld alatt. Ugye kapcsolódna már másokhoz de nem lehet hisz a föld alatt vagyunk.

Logikussá válik hogy a 11 ház miért a remények és vágyak háza. Itt tényleg csak remélni lehet a változást de az még olyan messze van (tényleges változás a Kosban történik, a Vízöntő meg csak reménykedik és semmit se tesz és nem is tehet). A Szaturnusz úgyis vissza löki hogy gondolkozzon el mit csinált rosszul. A Bak meg egy jó nagyot zuhan ha túl gyorsan akarna előre törni (ami egy kos tulajdonság egyébként de van rá logikus magyarázat).

Gyakori főleg vízöntőknél a fix minőség miatt is hogy beleragad és ugyanazokat a köröket futja. A bakra is igaz lehet. Tehát konkrétan ők szaladnak az újabb pofonért mivel nem vették a Szaturnusz jelzéseit. Így a pofonok egyre nagyobbak. A legelső szó szerint földhöz vág majd fokozatosan hozzá edződés jön és akkor itt vannak a tapasztalatok hogy azokból tanul vagy nem tanul. Ha tanult jön a tovább lépés de ezt senki se látja olyan lassú.

Én pl sokszor mondom hogy haladtam. Mire jön a reakció nem látnak semmit ugyanolyan vagyok. pedig szintet léptem de a kutya se látja. Marad a skatulya ahol betettek. Amúgy már mostanra kezdek kijönni belőle de ehhez minimum tíz év kellett mire kezdtek belőle észrevenni valamit.

Még egy példa az asztrológia tanulás. A sors nem engedi hogy én valaha asztrológus legyek.

Az első jelzések már az elején jöttek. Amikor azt mondták hagyjam abba nem nekem való vagy hogy nem értem vagy kezdjem elölről mert nem értem stb. De én folytattam. Újabb tanfolyam ahonnan kidobtak és mint mondtam: elküldtek terápiára mondván velem nem minden oké és hagyjam abba az asztrológiát és a nem létező traumáimmal foglalkozzak. Ezeket mind a Szaturnusz csinálta csak mondom fiatalabb korban jobban földhöz vágja az embert. Főleg a vissza téréskor. Azon is túl vagyok. Igazából ez a szitu meg se kottyant nekem. Mikor elmeséltem valakinek ledobbent hogy ez nagyon kemény. Mondom ez miért kemény? Ez van és kész és tényeket nem vágott földhöz. Ez már semmiség nekem. Mivel a sors hozzá szoktatott az ilyenekhez és az összes újító gondolataimmal egyedül maradtam (leginkább az nem tetszett nekik mert megkérdőjelezte a tananyagba foglaltak egy részét). A fő baj itt a kötődés hiánya volt hogy nem tudok rá hangolódni mások érzéseire.

márc. 13. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!