Akiben erős a Vízöntő analógia, az hajlamosabb foglalkozni a politikával?
A politika nagyon tág fogalom. Beletartozik az ÉN szégyentelen érdekérvényesítése döntések formájában a NEM ÉN akaratával szemben és kitartóan menni előre ezen az úton bármi áron, erővel legyőzni a gyengébbeket (Kos);
Közéleti pletykák, közszereplők ügyeinek átbeszélése, a mindenhez való értés látszatának fenntartása, szabályok, törvénybéli kiskapuk ismerete, átírása, beszédek megírása, magabiztos hazudozás, partnerekkel, szövetségesekkel való tárgyalások (Ikrek);
Mivel nincs anarcia, létezik a hatalom fogalma, a hatalom és irányítás vágya pedig Oroszlán.
Különböző nézőpontok figyelembevétele, egymásnak ütköztetése, kompromisszumok megtalálása, politikai korrektség, tapintatosság, ügyek elsimítása (Mérleg);
Továbbá kell a mindenben jót látó idealista, de magát kivételes felsőbbrendűnek tartó "csak nekem lehet igazam" típus is, aki akkor is kitart a bálványa mellett, amikor az egész rászakad a fejére, nehogy véleményt és ideológiát kelljen váltania (Nyilas)
A Vízöntő szerepe a hatalom és az egyenlőtlenség felbomlasztása, mozgalmak indítása, lázadás, mindenféle rendszer megkérdőjelezése, alternatív (gyakran járhatatlan) utak feltalálása, amik általában nem megvalósíthatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!