A skizofrénia és a mentális betegségek úgy általában melyik jegy energiájához köthetőek?
Véleményem szerint Ikrek vagy Vízöntő, talán Mérleg. Tekintve, hogy ezek a levegő jegyek, amik helyből a mentális dolgokkal függnek össze. Esetleg negatív Merkúr - Uránusz fényszögek? Merkúr - Neptunusz fényszögek, ha a hallucinációkat és a tévhiteket nézzük?
Vélemény?
Én eddig nagyon ritkán találkoztam olyan emberrel, aki minimum Halak Napjegyű, Halak aszcendensű vagy Neptunuszi festése van és nincs függősége például.
Ha rosszul van aspektálva a Neptunusz vagy a Halak aszcendense/Napjegye, ott nagyon érzékeny és függőség hajlamos emberre kell tényleg számítani és nem egy Halak típúsú emberrel találkoztam, ismerek.
Nem minden Halak ilyen, de akik az alsó szinten nyilatkoznak meg, azoknál mindnél találkoztam függőségi hajlamokkal és a Halak a függőségekre hajlamos.
Ha szarul van aspektálva, akkor igen, a Horoszkóp megmutatja, hogy bizony ott bibi lehet.
De felső szinten el tudja hagyni és bele se megy a függőségbe.
Ez csak egy példa volt.
Van köze a csillagjegyeknek (archetípusoknak) nyilvánvalóan a mentális betegségekhez is. Nem olyan szinten, hogy az egyéni horoszkóp hajlamosít, hanem általános, világmagyarázati szinten.
Leginkább az Ikrek-Nyilas és a Szűz-Halak tengely érintett a pszichiátriai betegségek (ahol pszichózis van) esetén. Az Ikrek Nyilasnal a tévhitek, a Szűz Halaknál az irracionális viselkedés jelentkezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!