Az aszcendens és az első ház ugyanabban a jegyben áll?
Jól írja az első válaszoló, viszont van, amikor az első házon több jegy osztozik.
1: Miért lenne Merkúr az uralkodója :D A felkelő jegyhez legközelebb eső, felkelő pozícióban lévő bolygó színezi át legjobban az elmetérképet, viszont azért azt se felejtsük el hogy lehet a Merkúr egy olyan pozícióban van a születési horoszkópban, ahol erővesztésben van és még rossz fényszögben is. Érdemes a mundán asztrológiából kiindulnia, magyar emberként jupiteri, zsidóként vagy székelyként viszont szaturnuszi hatások fogják az alapjellemet meghatározni, viszont más-más minőségben az utóbbi kettőnél.
Köszönöm szépen!
Amiatt is érdekes nálam, mert azt például tudom, hogy az első házban a Skorpió áll, az aszcendensemet viszont csak tippelni tudtam eddig ( Mérleg vagy Skorpió). Na most, érdeklődtem a kórháznál, ahol születtem pontos születési idő után, de kiderült, hogy csak 30 évig őrzik, így erről sajnos lekéstem. 😅😅 De legalább megtudtam ebből, hogy Skorpió az aszcendensem... 🤷
#1-es vagyok, azért írtam a Merkúrt mert az az Ikrek jegy uralkodója. Ha van az első házban másik bolygó(k) akkor azok társuralkodók lesznek.
Legalábbis én személy szerint ezt a módszert használom, de könnyen elképzelhető hogy egy másik megközelítés pontosabb.
#6 A társuralkodó másra vonatkozik. Két értelemben is hallottam a kifejezést:
1. Vannak jegyek melyeknek 2 uruk van. pl. Vízöntő ura az Uránusz és a Szaturnusz is. Persze irányzatok válogatják.
.............
2. Aztán az első ház eshet kettő jegybe is. Kezdődik az Ikrekben és folytatódik a Rákban.
Akkor a Merkúr társuralkodója a Hold. Persze a ház elsődleges ura egyértelműen a Merkúr. Mégsem hiszem, hogy a Hold említést sem érdemel.
--------------------------
A házban álló bolygókat nem keverném ide. Kiemelt jelentőségük ott van, ha az aszcendensen állnak.
9-es, vicces vagy :D
semmi pénzért nem élnék úgy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!