Húsvét és az asztrológia?
A Húsvét idejének kiszámítása nem egyszerű: a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap. A napéjegyenlőség fontossága a természetközeli emberek életében könnyen érthető lehet, de minek a további számítgatás a Hold állásával kapcsolatban? Az egyházi teológusoknak/asztrológusoknak határozott célja volt ezzel a kalkulációval. Szerették volna, ha Húsvét vasárnap a Hold a Skorpióba
- a halál és feltámadás csillagjegyébe - kerüljön. Az első telihold mindig a Mérlegbe esik. Innen tökéletesen előrekalkulálni ezt nem lehet,
de van jó 50% esély rá, hogy Skorpió Hold legyen Húsvétkor, ahogy idén is.
Sajnos törekvések vannak a modern egyház részéről, hogy fix dátumod adjanak a Húsvétnak is.
A korai egyházban lehet, hogy közrejátszott a hold és a csillagok állása, amikor a Niceai zsinaton meghatározták, hogy mikor legyen húsvét, de a jelenlegi álláspont az, hogy az asztrológia egy minden tudományos alapot nélkülöző áltudomány.
Húsvétkor a zsidók az Egyiptomból való szabadulást, a keresztények pedig Jézus feltámadását ünneplik. Én úgy gondolom, hogy egy zsidó/keresztény ünnep idejét azok határozzák meg, akik ezen vallásoknak a vezetői, ne olyanok, akiknek nem tetszik, hogy máshogy állnak a csillagok egy ünnepen, amit nem ünnepelnek.
.#1-es vagyok
Várj egy kicsit, te az asztrológiában hiszel, én meg Krisztusban. Mindkettőnknek megvan a véleménye a másik hitéről, és úgy gondolom, hogy a felesleges sértegetés teljesen felesleges. Mivel nagyon távol állnak a véleményeink egymástól, ezért azt javaslom, hogy fogadjuk el, hogy a másik másban hisz, és ne kezdjük el sértegetni egymás hitét és személyét.
Az első hzzászólásom azért volt, mert nagyon nem szeretem, amikor egy vallási hagyományt, egy hitelemet a valláson kívülállók akarják meghatárzni, szabályozni. Nézd, a húsvét egy zsidó és keresztény ünnep, hagyjuk meg ennek attól függelenül, hogy lehet bármi mást is ünnepelni rajta világnézettől függően.
Egymást nem tudnánk meggyőzni, mert mindketten ragaszkodunk az igazunkhoz, emiatt nem lenne jó ötlet kommentháborút indítani. A béke legyen veled és Isten áldjon!
50% az esélye, hogy valóban ott lesz a húsvét, ahol akarták. Akkor most miről van a vita? Ez szerintem szőrszálhasogatás.
Nekem mindegy hol van a húsvét, mozog vagy sem, nekem munkaszünet, összejön a család, ez a lényeg.
Aki az asztrológiát követi, akinek ez fontos, természetközeli ember, ahogy megfogalmazod, az úgyis ki fogja számolni ezt a mozgó időpontot. Ha ez az egyensúlyos nap kell neki, akkor ide veszi ki a szabadságot is akár. Mert hogyne tudna kalkulálni a mozgó ünneppel valaki, hát az előre gyártott naptárban oda van nyomtatva. A telefonban meg lehet nézni, a neten több évre előre meg tudom nézni a húsvét időpontját. Nem emiatt nem fogom megkapni azt a napot, ha nem kapom meg.
Én nem problémázok ezen, az egyház úgy dönt felőlem, ahogy neki jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!