Miért nem akar egy csomó asztrológus állást foglalni amellett, hogy szerinte a nyugati vagy a védikus az igazságot tükröző rendszer?
Mindegyik szerint az az egyetlen igaz, amit ő tud/használ.
Próbáljad ki a kínai, az azték módszert - és meglátod, a harmadik, negyedik ember is különbözni fog az első két, nem egyezőtől!
Mind a ketto mukodik.
Ha a nyugati rendszer tranzitot es progressziot hasznal, a vedikus pedig Dasha rendszert, amelyek idoszakok.
Az en kepletemben a nyugati rendszeru fontos tranzitok es progressziok egybevagnak a Vimshottari Dasha idoszakaival. Tehat mindegyik mukodik a sajat rendszereben, nem kell osszemixelni.
Ha jól értem, a kérdésed a sziderikus (védikus) és a tropikus (nyugati) állatöv használatára vonatkozik.
Én most erre (asztrológusként) csak annyit tudok mondani, hogy próbáltam használni rövid ideig a sziderikus(védikus) rendszert, de egyszerűen a tapasztalatok nem igazolták.
Valószínüleg igaz, hogy a 12 csillagjegynek nem az égen elfoglalt helye a mérvadó, (sziderikus) hanem a valós életben is megjelenő földi ciklusokhoz igazított verzió (tropikus). Talán úgy lehet jól megérteni, hogy a Skorpió jegye, ami az elmúlással van kapcsolatban, tényleg a tropikus rendszerbeli időszakban mutatkozik meg legjobban a természetben.
Egyébiránt az asztrológusok azért nyilatkoznak ilyen 'ez is jó meg az is jó' szerűen, mert kerülik a konfliktust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!