Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Szerintetek miért álmodok...

Szerintetek miért álmodok folyton ilyen "ijesztőt"?

Figyelt kérdés

Tehát arról lenne szó, hogy mostanában /főleg délutáni alvásnál, ha megkísérelném azt/ az van, hogy magamról álmodom, és valami "baleset" történik velem folyton. Pl. megyek biciklivel és eldőlök, futás közben elesek, vékony deszkán megyek végig majd elvesztem az egyensúlyom és leesem róla. - És mikor megtörténik maga az esés, olyan szinte megijedek a valóságban, hogy uh... Felébredek, és egyet rángatózom :D (szóval így egyet rángat a testem, de semmi komoly).

S ezek után már félek visszaaludni szinte, mert sosem tudhatom, hogy mi lesz a következő.

Ez már 2 és fél éve legalább jelen van, viszont mostanában egyre gyakoribb.

Ez lehet akár kialakulóban lévő mentális betegség előjele is? Vagy már most az vagyok?

19/F

2019. júl. 17. 23:01
 1/8 anonim válasza:

A zuhanás szerintem azt jelenti, hogy úgy érzed a való életben, hogy kicsúszott az irányítás a kezeid közül a saját életed felett. Mintha valaki más akarná azt irányítani/dönteni helyetted.

Egyebként én is ha álmomban zuhanok, akkor rángok egyet a valoságban landolásnal, szoval szerintem nem probléma

Btw bocs a hossszú válaszért

2019. júl. 17. 23:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem mentális betegség csak esetleg elfolytott félelem. Akár a sok stressz is okozhatja és lehet az utóbbi időben tudatalatt is stresszes vagy,ezért az agyad az álmod során "jelez". Én a helyedben megpróbálnék nem erre koncentrálni,mert lehet minél jobban zavar,annál sűrűbben fog megtörténni.Vol már velem is hasonló,de abbamaradt egy pár hónap után. 19l
2019. júl. 17. 23:22
 3/8 ******?! ***** válasza:
52%

A rossz álmok szülőanyja:

1. A horror filmek.

2. A rossz alváspóz, fekvőágy.

3. Rendszertelen étkezés.

4. Stresszes életmód.

2019. júl. 18. 01:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Nincs onbizalmad nem bizol magadban
2019. júl. 18. 13:27
 5/8 anonim ***** válasza:

A zuhanás kb mindenkinél megvan. Forgolódj kicsit többet elalvás előtt, fészkelődj amíg megtalálod a stabil pózod. Ha nem mozogsz előtte, hanem tök ernyedten (szó szerint) álombaZUHANSZ akkor ezzel is álmodsz, mégpedig azért, hogy az ijedtségtől felébredj és forgolódj.

Tudod miért? Ez egy természetes reflex, amikor még fákon aludtunk, létfontosságú volt az alvásmerevség beállta, mert a végén lecsúszunk és összetörjük magunk. Az alvajárás ennek az alvásmerevségnek a krónikus hiánya, és ennek a reflexnek a hiánya. Semmi bajod nincsen. A forgolódás segíteni fog. Nálam a zuhanás, vagy a "magamrahozomaszívbajtmertmiértne" dolog akkor jön elő amikor teljesen hullafáradtan dőlök be az ágyba és azonnal el is alszok. Néha egy sötét alak rohan felém iszonyatos sebességgel és amikor elérne görcsberándulok és felébredek (igen ez a fajta megnyilvánulást kaphatja a horrorfilmektől amiket nézek) Kicsi koromban egy kék bogárhátú wolksvagen akart elcsapni amit a Lilo és Stich-ben láttam, én pedig nem tudtam elfutni. Máskor csak simán zuhantam. Teljesen mindegy, mindegyiknek ugyanaz volt a funkciója. Hogy az ijedtségtől felkeljek és forgolódjak---> alvásmerevség elérése.

Légy hálás ezért a reflexért mert enélkül alvajáró volnál.

2019. júl. 18. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Szóval nyugodj meg, ez épp olyan idegesítő természetes dolog mint a csuklás.
2019. júl. 18. 21:47
 7/8 Bátor Tintanyúl ***** válasza:

Takarózz be. Nem trollkodásból írom! Én évekig riadtam fel az álomba merülés pillanatában (persze rögtön végig is álmodva valami meghalós borzalmat) minden olyan alkalommal, amikor nem volt rajtam valami takaró, legalább egy pulcsi a derekamra terírtve.

Ez biztos, hogy pszichés, szerintem a biztonságérzettel lehet összefüggésben. Legalábbis én erre jutottam anno. Most már szerencsére bárhogy tudok aludni.

2019. júl. 19. 00:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül kell túlzott jelentőséget tulajdonítani ennek. Ez velem és párommal is elég gyakran előfordul. (Balesetekről, zuhanásokkal álmodni, és hirtelen ébredésnél összerándulás). Valószínű, hogy a fáradtságnál, mindennapi stressznél, ennek nincs komolyabb oka. Nekem pl. olyan volt, még a jó múltkor, hogy azt álmodtam, hogy a Balatonon vagyok, és fekszem a víz felszínén, èlvezem a napfényt, és egyszer csak érzem, hogy elkezdek merülni az ellazultságtol, és tele megy az orrom vízzel. Hírtelen ugyanígy összerándulva, felébredtem. Egyébként akkor fordul ez még elő,mikor az ember hírtelen zuhan álomba, és a test nem tudja követni az elmét. Vagy fordítva... Mindenesetre normalis jelenség.
2019. júl. 23. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!