Miért lehetnek egy kisgyereknek rémálmai?
Saját történet: én kiskoromban folyton a sötétebb, veszélyesebb helyektől féltem, például a lifttől és álmodtam sokszor anyukámról, meg hogy nem tudom megmenteni. Igaz, hogy túl sok TV-t nézek, mert szinte egész nap megy, de nem lehet ráfogni csak ennyire, mert akkoriban kevesebbet néztem.
Ez csak a szeretet jele. Nekem lassan elmúltak, mióta meglazult a kapcsolatunk anyukámmal. Azóta nem álmodom róla általában semmi rosszat. Ha bizonytalan vagy, valami rossz dolog tötént veled, vagy nagyon szorongsz, akkor vagy sötét álmok, vagy nagyon színesek jönnek, attól függ milyen a természeted, de a legtöbb embernek kiskorában csak sötétséget hoz és félelmet.
Remélem segít ez valamit.
Hát,ez érdekes kérdés!Tippjeim nekem is vannak,de apontos válasz nem tudom,mi lehet.
Nekem is voltak egész kicsi koromtól kezdve nagyon szörnyű rémálmaim,én mindíg egy bizonyos lényt láttam ezekben az álmaimban.Ilyet sem könyvben,sem Tv-ben nem láthattam.Nem néztem gyerekkoromban ijesztő filmelket ,meséket és nem is olvastam ilyeneket,senki sem ijesztgetett.De mégis jöttek a rémálmok és nappal is sokat gondoltam az álmaimra és rettegtem miattuk.Ráadásul volt bennem egy olyan érzés,hogy ezekről az álmokról nem szabad beszélni,mert akkor valami szörnyűség fog történni.
Szóval,a kicsik még jobban képesek érzékelni a szellem lényeket ez is lehet oka az ilyen álmoknak .De lehet valóban előző élet beli emlék is.szorongás,félelem csak akkor okozhat rossz álmokat,ha egy gyerek nagyon labilis családban nevelkedik.Ha szeretet,harmónia van körülötte,nem ijesztgetik,nem hagyják,hogy ijesztő dogokat lásson(tévében)akkor csak valamiféle "ezoterikus "magyarázata lehet a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!