Mit jelent h azt álmodtam, hogy egy kisgyerek megtámadott baltával? Tudnátok segíteni a szakszerű megfejtésben?
Mintha nem is érdekelte volna más csak az hogy elvegye tőlem a baltát amit elvettem tőle.
Előtte ha jol emlékszem szörnyek is megtámadtak.
Utánna mivel láttam, hogy a gyerek meg akar ölni, igy muszály voltam odacsapni a baltával de nem halt meg igy otthagytam inkább.
Ja és este volt.
A 2-es válaszolóval több tekintetben egyetértek. Gyere dologban nem: szerintem az álmoknak van jelentőségük valamilyen szinten. Pszichológus végzettségem van, és amennyire belefolytam a témába azt mondanám: adott egy jelenség az életünkben, mely lehet pozitív vagy negatív, s ehhez az agyunk válogat képeket múltbeli eseményekből, hallott információkból stb. Mivel az alvás állapota sokkal ösztönösebb tudatallapotot idéz meg, ezért ilyen módon gondolkodunk az életünkben jelenlévő adott jelenségről. Olyan ez, mintha a páciens ösztöni szintjével folytatnánk beszélgetést.
Az álmot éppen ezért nehéz megfejteni egy kívülállónak (jelen pillanatban nekem). Ehhez jobban kellene téged ismerjelek. Olyan egyszerű infókat is kéne tudni, hogy hány éves vagy, fiú vagy -e vagy lány, de olyat is tudni kéne, hogyan viszonyulsz a gyerekekhez stb.
Az álmodban szereplők mindegyike te vagy. Te vagy a gyermek, a felnőtt, a szörny... Minden a te kivetülésed. Így érdemes kiindulni az álomból. A gyermektől elveszed a baltát: nem bízol meg a gyermeki gobdolkodasodban. Te már felnőtt vagy, nem gyerek. (Esetleg 18 éves körül vagy? Plusz mínusz két év...) A gyermeki éned azonban ez ellen harcol. Nem akarja neked átadni a gyeplőt. Felnőtt éned erősebb, leütöd, de nem tudsz vele végérvényesen végezni.
A szörnyek a külvilág kihívásai. Nehezsegeknek látod őket, ez természetes.
Amit végezetül gondolok az álomról: most egy olyan szituációban lehetsz, amiben a gyermeki és a felnőtt szerep konfrontálódik. Ez esetleg életkori sajátosságból fakad. Nem tudod, hogy viselkedj, hogy adj a problémára (szörnyek) megfelelő választ (kinél legyen a balta:gyermeki vagy felnőtt énednél). Láthatóan frusztrál a gyermeki éned ilyen szintű ereje. Nem erősebb a felnőtt énedtől (könnyedén leütöd), de attól még jelen van a nem igazán érted a viselkedését, hogy miért is kell neked még az ő jelenlétével is számolnod.
Ilyen konfrontációs helyzetek lehetnek pl az egyetem kezdése (gyermekkor felnőttkor határa), de ha szülő vagy, akkor éppen a a te gyermeked elszakadását is mutathatja az álom.
Nos, ennyi lenne. Lehet, hogy nagyon félrelőttem az értelmezést, ne haragudj, ha egyáltalán semmi igazság nincs abban, amit leírtam. Ehhez több infó kéne rólad és akkor talán pontosabbat is lehetne mondani. De esetleg te magad gondold így végig az álmod. Valószínűleg te többre jutsz majd az értelmezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!