Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Valaki esetleg érti ezt?...

Valaki esetleg érti ezt? Miért történik ez velem?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. A szüleim szeretetben neveltek, a barátommal boldogok vagyunk. Szóval semmi lelki problémám nincs. Nyár van, így az iskolai hajtásra sem foghatom már rá.

Rendszeres rémálmaim vannak. Anyának elmondtam mikor elkezdődtek. Megijedt, majd próbálta a stresszre fogni. De sajnos nem múlt el. Egy éjszaka alatt 3-szor, vagy 4-szer felébredek, általában izzadtan, lihegve és sírva.

Az álmomban egy nő megöli az összes ismerősömet, miközben azt mondogatja, hogy nem érdemlek szeretet. Végül életben hagyja két szerettemet. Általában anyát és apát, hiszen ők állnak hozzám legközelebb, és választanom kell, hogy kit szeretnék életben tartani. Akárkit választok, a végén vesztek. Elszaladunk ketten a választott szerettemmel, mintha futópadon rohannánk. Végül a szemem láttára öli meg a saját szülőmet.

Utánaolvastam egy kicsit, kérdezőskodtem. Azt mondták depressziós vagyok. De rögtön ki is zárnám ezt az indokot. Semmi problémám az életben, szerencsére. A lelkiismeretemmel sincs semmi baj. Nem hazudok, nem csalok. Szóval nem értem. Kérlek segítsetek!

2017. júl. 14. 22:37
 1/5 anonim válasza:
Megnézném megfilmesítve az álmodat.. amúgy lehet hogy valami negatív hatás érhetett a közelmúltban és az okozza ezt... lehet észre sem vetted olyan... ez főleg gyerekeknél szokott lenni ilyen korban már ritka de lehet a kialvatlanság is okozhat ilyen rossz álmokat...
2017. júl. 14. 22:44
 2/5 thoomas26 ***** válasza:

Oka mindenképpen van, hiszen érzelmileg elég erőteljes álmokról van szó. Ha átgondolnád a lelkedben zajló folyamatokat (amelyeket kizárólag te ismersz igazán), rá kellene találj.

Természetesen okozhatja egy tömény, nehéz vacsora is, de valószínűbb az érzelmi háttér.

Az álom körülményei valószínűleg abból a világképből fakadnak, ami például egyes filmek hatására alakult ki benned. Nem számít, ha mostanában nem néztél ilyet, de elég az is, ha csak hallottál róla, a tudatod ugyanis az életed minden egyes pillanatát örökre elraktározza, s a tudat alattidba süllyeszti, az álmok pedig onnan táplálkoznak.

Ha valóban rendezett körülötted és benned minden, akkor ennek az idilli helyzetnek az elvesztésétől való félelmedet jelentheti az álmod. A legtöbb emberben - aki akár anyagi, akár erkölcsi, morális javakat birtokol "nagy tételben" - valahol félti is azt. Fél attól, hogy ez bármikor elmúlhat, egyszer csak kicsúszhat a kezei közül.

Ha van irigyed esetleg, akár tudsz róla, akár nem, aki rosszindulatú gondolatokkal viszonyul feléd, azt álmodban érzékelheted.

Kis idő után már azért is ismétlődhet ez az álmod, mert eleve azzal a gondolattal fekszel le, hogy megint ilyet fogsz álmodni - tehát sajnos egy kis ördögi kör is teremthető ezáltal.

Tehát összegezve; vagy valaki más, vagy magad által gerjesztett lelki folyamat eredménye az álmod, mely ha te általad, akkor az egzisztenciális jóléted elvesztésétől való tartás, ha más által, akkor pedig az erre irányuló kívánság eredménye lehet az álmod.

A rendszeresen visszatérő álmokat nem könnyű elhagyni, de az okát megszüntetve maguktól elmúlnak.

2017. júl. 15. 08:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igyekszem mostantól nem rettegve lefeküdni, és megpróbálom letisztázni magamban a dolgokat. Még egyszer nagyon szépen köszönöm, remélem hamarosan elmúlik.:)
2017. júl. 15. 09:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálam is úgy müködik, hogy éber állapotban ha jól mennek a dolgok, az álvó állapotban régi kellemetlen dolgokkal álmodom, mintha az álomvilágom le lenne maradva évekkel, amikkel már n foglalkozom.

Amikor rosszak a dolgok, álmban jók dolgok történnek.

Olyan nem volt, hogy ha rossz az élet és az álmaim is rosszak. Akkor mindig nevetve, nevetés miatt jővök a felszínre, a hasamban érzem a jó kedélyt. Néha elgondolkozom, az amit láttam, hallottam az miért vicces, tehát éberen nem találom mosolyognivalónak.

Amikor meg sokáig nem alszom, és már érzem jó volna, mert reggel mosórongy leszek, akkor nehéz elaludni, biztos azonnal képeket látok az elalvás pillanatában rem amiből riadás van, pl bicajjal lejtő fék nincs, vagy valami csattanás, elesés, zuhanás. Ilyenkor visszajővök és azt szoktam gondolni hogy a francba, majdnem sikerült...hála már nem csinálok olyat h nem alszok rendesen.

Neked sok alvásra van szükséged, pl ebéd után egy kis szundira, a csend fontos. Ha állandóan hanggal veszed magad körül tv radio zene, akkor s még csak azért mert kerülöd a csendet azt hogy megfigyeld mi jön neked gondolatok, ha nincs irányítója tv zene radio, mert ha n figyelsz s ilyen zajokkal van tele a fejed akkor nem csoda hogy ilyem modon tisztítódik az agyad, rémálmokkal. Az biztos, ha csend van benned nincs rémálom.

De nekem van olyan érzésem, hogy kamu álmot írtál le.

2017. júl. 16. 11:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Ismerős...valószínű,nàlad is külső hatàs lehet.Bizonyos nem túl jóindulatú entitàsok csinàlhatnak ilyet.Megoldàs hogy nem félsz,érzelmileg semleges maradsz,elhatàrolódsz tőle és hatàrozottan elküldöd.
2017. júl. 16. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!