Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelenthet ha almomban...

Mit jelenthet ha almomban kozel jartam a halalhoz?

Figyelt kérdés
ziasztok! Nagyon rossz almom volt. Agyrakban szenvedtem, fiatalabb voltam es elakartak altatni. Sirtam, hogy meg nem akarok meghalni es anyukam is a beteg agyamra hajolt es sirt, de viszont tovabb nem almodtam, ugyhogy csak kozel voltam a halalhoz. Nagyon rosszul erzem magam, mind az almomra gondolok. Kerlek segitsetek, a valaszokat elore is koszonom!
2017. márc. 23. 10:08
 1/8 anonim válasza:
semmit. Felejtsd el. Álmaink a valóságot képezik le jelentősen elferdítve, mintegy másik dimenzióban, aki többet magyaráz bele (netán azt, hogy jelentésük van, vagy jövőbe mutat) az hazudik. Neurológia és pszichológia az egész, elektrokémiai folyamatok. Yeah.
2017. márc. 23. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt, hogy nem kéne fokhagymás kolbászt enni lefekvés előtt.
2017. márc. 23. 10:47
 3/8 thoomas26 ***** válasza:

Szia! A legvalószínűbb, hogy a haláltól való félelmed öltött ilyenképpen formát az álmodban. Ennél többet minden bizonnyal nem jelent. Megijedni nem kell tőle, azt viszont fontos tudatosítani magadban, hogy a haláltól nem kell félni. Várni sem szabad ugyan, de félni sem szabad tőle. Ehhez fontos megérteni, hogy a halál csak a fizikai test számára létezik, a tudatunk számára nem, hiszen az, akit 'én'-nek nevezünk, a testünktől függetlenül létező.

(Sajátságos dimenzió, ahol az álmaink zajlanak. Túlnyomórészt a lelkünk mindenkori félelmei, vágyai, különböző traumái, érzelmei bontakoznak itt ki, annak feloldásául. Különleges tudatállapot ez, melyben azért előfordulhat jövőbelátás, vagy éppen mások tudatával (szellemével) való találkozás, stb. Valamint a tudatunk nem írható le sem fizikai törvényekkel, sem biokémiai folyamatokkal, sem hasonlóval, számos kísérlet bizonyítja, hogy függetlenül létezik a testünktől.)

2017. márc. 23. 12:06
 4/8 anonim válasza:

Érdekes hogy vannak nagyon nyomasztó meghalás élmények, de van ellenpélda is.

Én pl. álmodtam már olyat hogy lelőttek és meghaltam, na az borzasztó volt.

De egyetlen egyszer, úgy 6-7 éve volt olyan álmom, amire mai napig tisztán emlékszem, hogy rosszul lettem, elestem, és rövidesen meg is haltam. Egy női lábat láttam magam előtt, hogy odajön hozzám és hallottam hogy kétségbeesik, próbál segíteni. De aztán ez eltűnt és egy határtalan boldogság érzés jött. Mint amikről a halálból visszatértek számolnak be.

Reggel felébredtem, és heteken keresztül olyan mérhetetlen boldogság érzésem volt, hogy azóta sem volt ilyen.

Semmilyen evilági esemény nem okozott még ilyen boldogság érzést mint az az álom.

Na ez viszont elgondolkodtató...

2017. márc. 23. 15:37
 5/8 thoomas26 ***** válasza:

Előző válaszolónak: a leírtak alapján valószínűsítem, hogy mi állhat a háttérben. Mivel tényleg egybevág a halálközeli élmények átélőinek többségi beszámolójával, s mivel ennyire benned maradt ennek az álomnak az emléke, így minden bizonnyal egy korábbi életednek a ténylegesen megtörtént élménye jött akkor elő. Elestél, s testen kívüli állapotban láthattad, ahogy odalép hozzád valaki (egy nő), s próbál segíteni, te pedig haladtál a fény felé, s érezted annak határtalan boldogságát. (Hogy mi történt ezután, ebből nem derült ki, de most nem is ez a lényeg.)

Természetesen még az is lehet, hogy ez nem egy már megtörtént esemény emléke, hanem kép a lehetséges jövőből, tehát még eztán vár rád a valóságban.

Egy azonban bizonyos, hogy egy ténylegesen megtörtént vagy megtörténni fogó esemény képét élted át álmodban. S ezért volt olyan intenzív hatása azután, s azért él benned az emléke még mindig tisztán.

2017. márc. 23. 17:05
 6/8 Bebu01 válasza:

Zia!

Nem tudom.

Nézz horrorfilmeket és majd azoktól fogsz rosszat álmodni!

2017. márc. 23. 17:54
 7/8 anonim válasza:

" lehet, hogy ez nem egy már megtörtént esemény emléke, hanem kép a lehetséges jövőből, tehát még eztán vár rád a valóságban. "

Én inkább az utóbbitól tartok.

Ugyanis a környezetre is teljesen tisztán emlékszem.

Fényes, nagy lapokból rakott, világosbarna márványszerű padlóburkolat, fém korlát. Egy az egyben mint a plázák sétálóutcái. A nőn pedig nagyjából a mai divatra jellemző harisnya volt.

Mondanom sem kell, azóta kerülöm a plázákat. Igaz, előtte is kb. évente egyszer jártam ilyenekben...

Mindegy, így legalább tudom, hogy utána baromi jó lesz :-)

2017. márc. 24. 08:55
 8/8 thoomas26 ***** válasza:
Előzőnek: Az elmondásod alapján tényleg az tűnik valószínűbbnek, hogy a mostani életed egy lehetséges pillanatát láttad előre álmodban. Hogy ez a tényleges halálod lesz-e, vagy "csak" egy klinikai halál állapota, melyből még vissza jössz majd, ez az álmodból nem derült ki. Még azt lenne jó tudni, hogy ez egy figyelmeztető jel volt-e, hogy tényleg kerüld a plázákat. Ugyanis a végzetét nem minden esetben kerülheti el az ember, így ha nem intő jelről van szó, akkor csupán ezért felesleges távol tartanod magad a plázáktól.
2017. márc. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!