Nem találok rá magyarázatot, mit jelent?
Már több különböző módon megálmodtam a húgom halálát. Sokat vitázunk, de én ezektől eltekintve imádom őt, nem bírnám az elvesztését. Minden álom után, sírhatnékkal kelek, hallom, ahogy lihegek, sikítok, elmegy a hangom az álmaimban is, mikor felsikítok. A legutolsóban, ami konkrétan 10 perccel ezelőtt volt, egy busz esett rá, de a nyakát törte csak mert fejbe vágta a busz széle és az egész feje hátracsuklott.
Mit jelentenek ezek az álmok?
Azt bizonyára tudod, hogy az álmok a tudattalanból táplálkoznak és mélylélektani jelentésük van. Ha így nézzük, akkor az ilyen álmok majdhogynem természetesek.
Kisgyerekkorban bizony bármennyire is szereti valaki a testvérét, elfantáziál arról, hogy bárcsak eltűnne, megsemmisülne, meghalna... de ezek olyan kínos érzések, hogy mélyen elfojtja magában. Aztán az elfojtott tartalmak az álmokban utat törnek maguknak.
Az ilyen álmok, bármennyire is kellemetlen, bizony normálisak, sőt, egészségesek. Semmi okod rá, hogy bántudatod legyen miattuk. Az természetes, hogy az embernek ambivalens érzései vannak a tesójával szemben, pláne, ha az fiatalabb nála. (Gondolj bele: az ő érkezése a családba a te "trónfosztásoddal" járt, addig egyedül a tiéd volt minden szeretet és figyelem, onnantól pedig ő még többet is kapott, mint te, lévén kisebb volt - teljesen "normális", ha erre egy kisgyerek tudat alatt úgy reagál, hogy a tesója megsemmisítéséről fantáziál, miközben nagyon is szereti és bűntudata van az érzései miatt)!
Az álmok jelentése tehát csupán annyi, hogy egy kisgyermekkori, elfojtott érzésed tör felszínre ilyen módon, ami szeretné, ha szembenéznél vele. Ha végiggondolod, hogy mit éreztél gyerekként a tesód iránt és megbocsátod magadnak az egyébként normális ambivalens érzéseidet, akkor ezek az álmok is el fognak múlni. Ne legyen bűntudatod! Azért álmodsz ilyeneket, mert kínosnak találod.
Nekem is volt ilyen álmom, de csak 1x.. nekem is a húgommal kapcsolatban, de én össze tudtam kötni a szálakat, hogy mégis hogy jött ez elő a tudatalattimból:
Gondolkoztam a 3. világháború lehetőségén, meg hogy tönkre tesszük a földet és azon is, hogy vajon milyen világ vár majd ránk 10-20-X éven belül.... és akkor gondoltam arra is, hogy mennyire féltem ettől a hugicát. biztos vagyok benne hogy ezért álmodtam hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!