Álmomban nejlon zsákban láttam nagy szemű szőlőt és meg is kóstoltam. Tele volt a zsák. Mit jelent?
Nyilván azt hogy ha egy héttel később megeszel egy croissant akkor a 3 bölcs majom eljőn érted és kapsz tőlük egy meggy magozót karácsonyi ajándék gyanánt.
Nos nyilván nem...Nem hinném hogy ezek az álmok bármit is jelentenek. Legfeljebb ha arra kerül a sor akkor tudod mit kell tenni. Például én egyszer úgy puskáztam dolgozatra hogy megálmodtam a kérdéseket. Ez azért nem kis speciális cucc :D
Szerintem azt jelenti, hogy pár hete még olcsó volt a szőlő (azért volt tele a zacskó).
Most meg drága, már csak álmodhatsz róla!
Az álmokat soha nem konkrétan kell értelmezni, nincs olyan hogy a szőlő ezt vagy azt jelenti. Álmokban mindig csak az érzések és érzelmek számítanak.
A nap folyamán bent rekedt (vagy sokszor éveken át bent "rekedt" avagy másképp ki nem fejeződött) érzelmek éjszaka felnagyítódnak (mert nem terel el a külvilág), és az agyad az emlékekből nagyjából véletlenszerűen előhoz képeket amik lazán hajaznak arra az érzelemre.
Ezért nem lehet általábosan megmondani hogy pl a szőlő mit jelent, mert értelemszerűen aki utálja a szőlőt annak mást jelent mint aki imádja, megint mást annak akinek egyszer megakadt a torkán és majdnem belehalt, stb.
Bentrekedt érzelem például ha igazságtalanok veled a szüleid, dühös vagy rájuk, de nem merted ezt semmilyen módon kifejezni és inkább elnyomtad. Az ilyesmi tipikusan visszaköszön vagy álmokban, vagy testi bajokban, vagy más emberekkel való kapcsolataidban. (pl a főnököd igazságtalanságait is szó nélkül tűröd majd emiatt)
A másik az alvás közt ért érzések/érzetek: pl ha alvas közben fulladozol (horkolóknál elő szokott fordulni) akkor álmodhatod emiatt azt hogy vízbe zuhantál és fulladozol. Ha kopognak az ajtódon, és álmodban erdőben jársz épp akkor fakopáncsot láthatsz stb.
Nem hülyeség álmokkal foglalkozni csak a populáris média végtelenül leegyszerűsítette, eltorzította és úgy persze már hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!