Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Nem vagyok művészember,...

Nem vagyok művészember, szinte egy pálcikaembert nem tudok lerajzolni, a képzelőerőm átlagos, miért történik akkor ez?

Figyelt kérdés
Álmomban mindig gyönyörű helyeken járok, olyan helyeken amit az igazi természet, sőt, még a festmények sem tudnak visszaadni. A természetet mintha nem emberi szemmel látnám, nem 180 fokos látószöggel, és sokkal távolabbra látok, mint a valós életben. Sokszor visszavágyok arra, hogy visszaemlékezzek a táj pontos képére, de annyira összetett, részletes és álomszerű, hogy csak az érzet van meg, hogy mennyire szépnek láttam és mikor egy ilyen helyet meglátok, mindig rájövök, hogy álmodom. Főleg egymás mellett tornyosuló dombokat és gyönyörű színekben pompázó tavakat látok, de olyan is volt, hogy egy szakadék feletti hídon vonatoztam át, miközben esett a hó és felülről láttam a vonatot amint megy. Elgondolkodtam azon, hogyha az agyam képes kreálni ilyen eszméletlen képeket, akkor a való életben miért vagyok fantáziaszegény ember. Ezeket vajon elő lehet hozni?
2015. febr. 7. 11:25
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Sajnos a választ nem tudom,de ez csodálatos lehet,hogy ilyen álmaid vannak,mármint,megélni őket,(gondolom). Irigyellek! :)

2015. febr. 7. 11:46
 2/3 Legoman ***** válasza:

Pont azért álmodsz ilyet, mert a valóságban nem használod a fantáziádat és az elmédet. Ezért álmodban éli ki az elme magát, nem valóságban.

Ezeket elő lehet hozni. Akár agykontrollal is feltudod tárni ezeket a képeket. De próbáld meg lefesteni, lerajzolni az álmodban látottakat, és ne úgy fogj hozzá, hogy nem fogok szépen rajzolni, hisz az álmodban láttad, hogy mire vagy képes, ha nem az agyadat, hanem az elmédet használod, ha nem a gyönyörűségre, hanem az önállóságra törekedsz és érzéssel rajzolsz. Ha érzéssel rajzolsz, akkor lehet akármilyen csúnya vagy össze-visszaság, még is szép és gyönyörű lesz. Csak hozd elő és érezd azt az érzést, amit az álmodban éreztél. :)

2015. febr. 7. 11:59
 3/3 anonim ***** válasza:

A valóéletben valószínűleg erősen dominál a bal agyféltekéd, aminek nem az a dolga, hogy fantáziálgasson.

Azonban az, hogy nem tudod leírni, amit álmodtál arra enged következtetni (lehet tévedek), hogy nem álmodsz te olyan részlet gazdag dolgokat mint hiszed. Elvégre az agy gondolkodási és felfogási mechanzimusa nagyon összetett dolog. Ha most azt mondom, hogy GONDOL EGY VÖRÖS KALAPÁCSRA, akkor te gondoltál egy vörös kalapácsra, azonban nem tudnál részletes leírást adni arról a vörös kalapcsáról, amire abban a pillanatban gondoltál. Ha megkérnélek, hogy kezd el leírni alapo részleteséggel, akkor a dolog csak úgy menne, hogy már nem ugyanarra a vörös kalapácsra gondolnál, hanem az agyad szépen fokozatosan elkezdi kreálni a részletes leírást és ezaz a dolog, amihez az írók (és talán a festők/rajzolók is) nagyon értenek.

Persze lehet, hogy tévedtem és nagyon nagy részletgazdasága van álmaidnak, azonban általában minnél részletgazdagabb egy álom, annál kisebb az esélye, hogy rájösz álmodol.

Illetve szeretnék felhozni egy saját emléket ha megengeded. Nem rég egy zenével álmodtam, ami létező zene, tehát felkelés után első dolgom volt meghallgatni megint. Csakhogy álmomban sokkal jobb volt, jobban megérintett, annyira tökéletesnek hangzott, annyira rezonált a lelkemmel, annyira jó volt, hogy az nem igaz. Aztán kelés után amikor meghallgattam, akárhogy próbálkoztam (vagy nem próbálkoztam) nem tudta kiváltani ugyanazt az állapotot. Én arra tippelek, hogy felébredt a balagyféltekém és rázúdította az analizáló énemet, vagy ilyesmi. Ezzel csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy alvás közben egy másik tudat állapotban vagy.

További csodás álmokat! :)

2015. febr. 8. 02:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!