Miért álmodok azzal az emberrel, akit valaha szerettem, de megannyi fájdalmat okozott?
2-3 havonta jön elő az álom, évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, nem törpölök a dolgon, nem jut az eszembe sem, viszont amikor álmodom vele, másnap iszonyat nehéz.
Túl vagyok már a dolgon, de valamiért megvisel. Tehát a tudatalattim sem dolgozhat, mert tényleg nem gondolok rá. Tudom, holnap már jó lesz, csak nem értem az okát. Valaki esetleg?
"Tehát a tudatalattim sem dolgozhat, mert tényleg nem gondolok rá."
A tudatalattis pont úgy dolgozik,hogy nem gondolsz rá [racionálisan]. Pont akkor szűnne meg, ha elgondolkodnál, esetleg le is írnád a dolgokat, amiket nem hagysz tudatosodni, lenyomsz a tudat alá. Írd ki magadból! (azután összetépheted, ha nem akarod,hogy más lássa, de akkor már "kinn van" :)
Na figyú!
Azért mert még nem dolgoztad fel azt a sok fájdalmat amit okozott. Azért jön elő mert ébredéskor átéled ezeket az érzéseket és valamennyit ilyenkor oldasz belőle.
Szeretted és megbíztál benne.
Aztán kiderült, rosszul itélted meg. A szakítással még nem szünik meg a szeretet/szerelem.
A másik lehetséges ok: tudatalattid "nehezen veszi be", hogy ekkorát tévedtél személyében - no és önmagadban, hiszen rosszul itélted meg őt.
Attól, hogy nem gondolsz rá még az elmédben ott van. Nem véletlen, hogy 2-3 havonta előjön. Ugyanazt álmodod mindig 2-3 havonta? Ha igen, akkor nem fogod a tudalatti üzenetét, és ameddig nem fogod fel és nem úgy cselekszel, akár ez az álom életed végégig elkísér.
Velem is volt ilyen, hogy olyan személlyel álmodtam, aki sok fájdalmat okozott és szerettem. Én nekem annyiból jobb volt, hogy leírtam az érzéseimet, de nem csak egyszerű szövegként, hanem dalba foglaltam és eljátszottam a számot. Olyan volt mintha dalba bezártam volna az érzést, amit csak a megfelelő akkordokkal lehet előhozni. :D Na de félre a mesét. A lényeg, hogy írd le az érzéseidet, vagy fejtsd meg az álmod. Mert vagy elengedni nem tudod teljesen vagy, pedig az álmod tartalmaz valamilyen fontos üzenetet. :)
Ilyen esetben, ez nem reális álom, hanem szimbolikus, ezért nem szó szerint kell venni. Az a személy mást képvisel. :) De ezt még leírni is bonyolult és hosszú lenne, éppen azért is mert nem vagyok te, nem élem az életed, éppen ezért csak azt tudom mondani, hogy figyeld meg mit csináltál rosszul régen és változtass rajta. Vagy gondolkozz el egy kicsit, hogy mit jelenthet az álom. Ha sokat gondolkozol raja és este felteszed magadnak a kérdést, akkor megfogod álmodni a választ. :)
Sok sikert hozzá! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!